От х:

Днес в x:

Откриха препаска от незаконни евра около тяло на турчин

Изображение 1 от 2

    80 000 евро, пренасяни незаконно от шофьор на товарен автомобил - турски гражданин.

    Камионът с турска регистрация е пристигнал на Митнически пункт Капитан Андреево около 22 часа на 2 ноемврина трасе „Изходящи товарни автомобили“. Превозното средство е пътувало от Великобритания за Турция.

    В зоната за митнически контрол водачът е обявил, че няма нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка и личен преглед на шофьора, митническите инспектори откриват, облепени около кръста му, 6 пакета от прозрачно полиетиленово фолио, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Две пачки с банкноти в евро са открити и в горния джоб на якето му. Общото количество на задържаните пари е 80 000 евро с обща левова равностойност 156 446 лв.

    По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение-Свиленград.

    На шофьора, 33- годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение за престъпление по Наказателния кодекс, за това че  не е изпълнил задължението си съгласно разпоредбите на Валутния закон за деклариране на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е и външна граница на Европейския съюз, и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пи
      Питане
      6 0
      18:03, 3 ное 2021
      Наркотиците и контрабандата на няколко ОПГ - К О Г А ??
    • 2
      12
      123
      5 0
      19:25, 3 ное 2021
      Да ги беше скрил в ануса серсемина.
    • 3
      Ха
      Хасково
      0 0
      08:30, 4 ное 2021
      Интересно мие - веднага ли го пуснаха да си ходи, или изчакаха ,да му замесят баница с айрян- че да не тръгва на път без да е хапнал?

    Още новини

    Последни новини