От х:

Днес в x:

Данъчни и митничари следят под лупа за винетки и товари

Денонощна акция за контрол на  граничния пункт “Капитан Петко Войвода” подеха данъчните от Хасково и  Митница Свиленград.

Проверките са част от акцията по  9-те граници между България и страните-членки на Европейския съюз. Инспекциите се налагат  заради свободното от 2007 година движение на стоки между нашата страна и останалите държави от Общността.

Според наблюденията на приходната агeнция, след отпадането на митническите проверки много от преминаващите злоупотребяват и в последствие укриват обороти.

Целта на съвместните екипи е да следят за въвеждането на територията на България на рискови стоки като зърно и горива.

В зависимост от резултатите, които ще бъдат събрани в първите дни на проверката, е възможно за инспектиране да бъдат добавени и  други стоки.

По 24 часа в денонощието данъчните и митничарите ще проверяват  влизащите и напускащи страната превозни средства, които транспортират рисковите стоки. Ще се следят количествата и стойностите им, ще се извършват и вторични проверки дали вносителите и техните контрагенти у нас отчитат реални обороти и  дали начисляват и внасят дължимия ДДС.

Заради зачестилите напоследък сигнали за далавeри с винетки на границата ни с Турция, ГКПП-Капитан Андреево също влиза  в полезрението на данъчните и митническите служители.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини