От х:

Днес в x:

Силен интерес към ваксинацията срещу Ковид-19 в мобилния кабинет в с.Орлово

Изображение 1 от 6

    Сериозен интерес има към ваксинацията срещу Ковид-19 в мобилния кабинет, който в неделя е в с. Орлово.

    18 души са са записали предварително за поставяне на ваксината на COMIRNATY „Пфайзер“. Те са предимно възрастни хора, но има и по-млади, които са решили да използват възможността, че екип на РЗИ-Хасково е на място в селото и да си сложат първа доза.

    „Предварително сме направили организация с кмета на селото. Носим ваксини и от другите видове. Готови сме да даваме разяснения и да отговаряме на въпросите на хората и за тях. Имаме готовност да имунизираме всички желаещи. С мобилния кабинет ще отидем на всяко място, откъдето заявят желание, защото за нас с един имунизиран се спасяват пет човешки живота“, посочи д-р Снежана Иванова от РЗИ-Хасково.

    Тя отбеляза, че за позиционирането на мобилния кабинет в Орлово са потърсени от кмета на селото с предварително направен списък и даде този факт, като показателен пример колко работа може да свърши местната власт по отношение превенцията срещу Ковид-19 и ваксинацията на населението.

    Въпреки, че свободният график на РЗИ е съвпаднал с неделния ден, когато е съборът в Орлово, кметът Георги Георгиев решил, че няма да местят дата за ваксинация. Той разказа, че е имало доста желаещи да се ваксинират, предимно възрастни хора и трудно подвижни, за които е сложно да отидат до града за имунизацията и затова решил да организира идването на здравен екип на място.

    „Направихме списък, обявихме го в РЗИ и ваксинацията е факт. Така хем ще празнуваме, а и ще свършим полезна работа“, казва селският управник. Смята, че това е полезен ход, който могат да направят и останалите му колеги по селата. Самият кмет също се е  ваксинирал преди десетина дни.

    Днес ваксинацията започна в 10 часа и ще продължи до 13 часа.

    Сред първите, които получиха ваксина сутринта, бе 77-годишният Мустафа Бекир.

    Вапреки че в Орлово не е имало много случаи на заболели в двата пика на пандемията, той решил да се имунизира, защото е убеден, че само така може да бъде защитен от болестта.

    „Всичко мина нормално при ваксинацията. Следващата доза ще получа на 8-ми август. Трябва да се ваксинираме, Цяла България трябва да го направи, за да се отървем от този вирус“, убеден е мъжът.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    Последни новини