От х:

Днес в x:

18 °C

Ели Видева с грамота в навечерието на 24 май от Министерството на културата

Поетесата  от Хасково Ели Видева беше отличена в навечерието на 24 май с грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност от Министерството на културата. 

Дейци на културата и просветници получиха наградите си на церемония в Национална галерия - „Двореца“от министъра на културата проф. Велислав Минеков.

Няколко читалища от Хасковска област също са сред отличените просветни средища.

С грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура са наградени читалищата: с. Ябълково -„Христо Ботев – 1871“, НЧ „Искрица“ в с. Скобелево, читалище „Пробуда – 1926“, с. Добрич,читалище „Просвета 1926“, с. Крум, „Искра“ в с Каснаково, „Пано Ангелов – 1926“, с. Брод, НЧ „Просвета – 1921“, с. Златно поле и „Нов път – 2011“, с. Добрич.

Министърът на културата проф. Велислав Минеков награди  с най-високото отличие на Министерството „Златен век“– огърлие и грамота пианистът, композитор и педагог проф. Виктор Чучков,  директорката на НУКК и педагог Величка Велянова, големият български диригент и композитор, прочул страната ни и по световните сцени Емил Табаков, композиторът Кирил Дончев и проф. Илия Илиев – художник, архитект, стъклописец, автор на мозайки.

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Аз
  АЗ
  18 -9
  19:55, 23 май 2021
  Ели Видева- уникална, невероятна и истинска! Безспорен талант! Поклон и адмирации, защото ги заслужава!
  • 11
   1111
   5 -3
   22:12, 23 май 2021
   Присъединявам се. Но защо често използва думи, които за да ги разбереш , трябва да отвориш речника.
  • Та
   Тава ли са новите лица !?
   3 -7
   16:30, 24 май 2021
   Хамалинът ,носещ черни ковчези,вързващ бесилки по... Виж коментара
 • 2
  Пи
  питам
  4 -1
  22:10, 23 май 2021
  Защо са наградени само читалища от землището на Димитровград.
 • 3
  Ян
  Янко Митев
  5 -2
  08:25, 24 май 2021
  Браво!
 • 4
  Го
  Голям Балама
  11 0
  12:07, 24 май 2021
  Имах късмета да ми бъде класен ръководител и учител по математика през втория срок на 8-ми клас във вече закритото ОУ "Алеко Констанинов", тогава именуващо се ОУ ''Димитър Канев" Този един срок, през който г-жа Видева ни беше класен ръководител беше достатъчен да спечели нашите симпатии и уважение. Мисля, че макар и закъсняла наградата, с която е отличена г-жа Видева е съвсем заслужена.
 • 5
  Хр
  Христо
  1 -3
  22:03, 24 май 2021
  Синът на солташака на бай Тодар го дава ларж...
  Тези плазмодии си искат тяхната България, на ловните дружинки и близост до властта...а не вашата.
  А за поетесите.....чуя ли, че някоя хахавела се представя за поетеса и не спирам да повръщам...

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021

Случаен виц

Последни новини