От х:

Днес в x:

Митничарите на „Капитан Андреево“ с признание от световна компания за борбата им срещу разпространение на ментета

Митническите служители нанай-натоварения на Балканите сухоземен гранично-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ получиха поредно признание за работата си в областта на защита на интелектуалната собственост. Джон Грант, регионален мениджър в отдела за борба с фалшификати за Африка и Европа и Пол Уилямсън, регионален мениджър по програмата за борба с фалшификатите на американската корпорация "Хюлет-Пакард" се срещнаха с началника на пункта Георги Господинов, за да изразят благодарността си във връзка с реализация на задържания на фалшиви стоки, съобщиха от пресслужбата на митническото звено в Свиленград.

„Изключително сме впечатлени от резултатите, които са постигнали митническите служители при предотвратяването на опити да бъдат внесени стоки, обект на наша интелектуална собственост, заяви Грант. Той изрази увереност, че доброто сътрудничество ще продължи и занапред, като се постигат още по-високи резултати.

Митническите служители получават признание за случай от миналата година, когато награничния пункт „Капитан Андреево“ във влизащ в страната товарен автомобил са открити 11 200 празни пластмасови кутии и 500 картонени опаковки за тонер касети с лого на търговската марка "Хюлет-Пакард". В същия камион са задържани и други недекларирани стоки – 4008 кг контрабанден тютюн за наргиле и 7836 текстилни изделия с лога на различни марки.

Георги Господинов благодари за отличието, като подчерта, че  през изминалата година са предприети действия по предотвратяването на нарушения на права върху интелектуалната собственост на основание Регламент ЕС №608/2013 в 426 случая, в резултат на което са установени 1 091 516 артикула, по-голяма част от които облекла парфюми, спортни обувки, чанти, портмонета, колани, а от началото на тази година задържаните фалшиви стоки са близо 220 000 артикула.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Йо
    Йордан
    12 0
    15:09, 19 мар 2024
    Дайте им парична награда, че малко подкупи вземат хората.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини