От х:

Днес в x:

Навършват се 10 години от Черния Великден в Симеоновград

    Панихида по повод 10 години от тежката катастрофа на Великден през 2011 г. бе отслужена днес в Симеоновград.

    Ритуалът се състоя на Мемориала на Великденските ангели.

    Заедно със семействата на младежите паметта на Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и Красимир, почетоха десетки жители на Симеоновград. Сред присъстващите бяха и областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на община Симеоновград Милена Рангелова и председателят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева.

    В памет на трагедията ученици от училище “Добри Войников” - с. Победа предоставиха на родителите на загиналите деца шест рисунки, на които са изобразени ангели.

    На останалият в паметта на хората 23-ти април 2011 година като Черния Великден, едно българско градче на брега на река Марица потъна в скръб. Тогава 23-годишният Даниел Георгиев пиян помете с кола отиващите към църквата приятели Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов.

    Пияният шофьор получи 12 години затвор, беше присъдено наказание и на братовчед му Живко Желев от 7 години лишаване от свобода, затова, че му е предоставил колата.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ст
      Стилян
      0 -2
      15:03, 23 апр 2021
      Имше вина и общината заради разбитата улица - малко преди това място имаше голяма рязка хлътнатина... Не оправдавам изобщо шофьора-убиец, но ако я нямаше тази хлътнатина, може би нямаше да изгуби контрол над колата и да се вреже в младежите..
      • Бо
        Богдан Милчев
        1 0
        16:18, 23 апр 2021
        Да са завели дело и срещу общината!
    Последни новини