От х:

Днес в x:

13 °C

Анелия Петрова ще представя Хасково на Националното състезание „Най-добър млад строител“

  Един представител ще има на финалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад строител“ Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II" в Хасково. Това е Анелия Петрова от 11Б клас. Тя се класира на второ място днес в дисциплината „Мазилки, шпакловки и бояджийство“ в Регионалния етап на състезанието, на който нейното училище беше домакин. В Него се включиха седем отбора от професионални училища от Бургас, Кърджали, Стара Загора, Ямбол, Сливен и Хасково. Двудневната надпревара мина с първи етап -теоретични познания, а днес на спортна площадка „Спартак“ младежите показаха и практически умения.

  Според регламента най-добрите двама от всяка категория ще мерят сили на финалния етап, който ще се проведе през май в Сливен. Първенците получиха сертификати, с които са приети като студенти, ако пожелаят, във Висшето строително училище "Любен Каравелов".

  Макар да се е включила в състезанието в последния момент Анелия се представи чудесно, като единствената дама в тима на професионалната гимназия от Хасково, похвали я преподавателката по практика, която я е подготвила за участието й Златина Стойнова.

  Анелия мечтае да стане архитект и продължава да се готви усилено за сбъдване на мечтата си.

  В нейната състезателна категория на първо място се класира Димитър Митрев от Ямбол, на 3-то място е Десислава Димитрова Бургас.

  С призови места завършват Регионалния етап на състезанието и останалите участници от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II", които са работили по подготовката си под ръководството на учителя Иван Петков.

  В категорията „Облицовки и настилки“ първи стана Хюсеин Хасан от Бургас, втори Йордан Кирилов от Сливен, а Джем Парапанов от отбора на Кърджали остана четвърти.

  В категорията „Зидарии“ първото място е за Виктор Вълев и Диян Запрянов от училището в Стара Загора, втори са представителите на Бургас- Димо Куцаров и Деян Василев, на трето място са момчетата от хасковската гимназия -Мирослав Патуров и Димитър Колев.

  В състезателната категория ”Сухо строителство” отборът на Хасково- Тодор Тодоров и Марин Данев се класираха трети, втори станаха Иван Пашов и Ахмед Хюсеин от тима на Сливен, призът отиде при Ивайло Мустакеров и Марио Исаков от Стара Загора.

  Кметът на Хасково Станислав Дечев награди най-добрите отбори. В крайното класиране бяха излъчени две трети места. Те са за отборите на Сливен и Хасково. На второ място се класира отборът на Бургас. Най-добри в отборната надпревара са учениците от Стара Загора.

  „Радвам се, че в Хасково се проведе едно изключително състезание, наситено с радостни емоции и силна конкуренция. Надявам се да Ви е харесал нашия прекрасен град“, поздрави участниците и преподавателите им градоначалникът.

  Като радетел за развитието на професионалното образование не само в Хасково, но и в цялата област, той пък получи специален плакет от директорката на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен II"  Маргарита Топалова.

  Плакети получиха и представителите на фирмите партньори за провеждането на Регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад строител“.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Съ
   Съгражданка
   1 0
   21:20, 23 апр 2021
   Браво момиче, само така! Не оставяй хората да определят какво могат и не могат да правят жените, смело следвай мечтите си :) Girl power

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини