От х:

Днес в x:

Центърът на Любимец отново с великденска украса

Изображение 1 от 6

    Весели великденски фигури в пъстри цветове красят центъра на Любимец, съобщиха от общинската администрация. По създадена вече традиция от няколко години площад „Трети март“ се декорира с великденски яйца, които създават празнично настроение на жители и гости на града.

    Тази година, поради епидемичната обстановка, децата от училищата не участваха в украсяването на яйцата, но сръчните ръце на служителите от НЧ „Братолюбие-1884“ измайсториха красиви фигури на зайчета, моркови, пиленца, агънца, кошници с яйца. За първи път направиха опит за реплика на яйце на Фаберже, който се оказа доста успешен.

    Интересна композиция от цветове и арт-идеи представи талантливата художничка и преподавател по изобразително изкуство от Любимец Мария Колева. Водена от желанието си да създава красота за очите и душата тя се включи в празничната великденска украса и декорира две от стиропорните яйца.

    Инициативата на община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“ да създават весело предпразнично настроение и да превръщат площад „Трети март“ в цветна картина преди Великден се приема с радост от всички. Поставянето на красивите фигури предизвика любопитството на малките дечица, а родителите им направиха снимки за спомен.

    Община Любимец е готова да финансира интересни и креативни проекти за украса на града, свързани тематично с различните празници. Идеята е Любимец да стане по-красив и по своему уникален.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Случаен виц

    Последни новини