От х:

Днес в x:

2 °C

За втори път съдът върна делото на прокуратурата за наводнението в Бисер

Изображение 1 от 5

  Районният съд в Харманли даде ход на делото днес срещу Ирена Узунова, която бе областен управител на Хасковска област по време на голямото наводнение в село Бисер през 2012 година, довело да смъртта на осем души.

  Съдът за втори път върна обвинителния акт на Районна прокуратура – Пловдив. От държавното обвинение трябва да отстранят допуснатите в досъдебното производство съществени нарушения на процесуалните правила, довели до нарушаване правото на защита на подсъдимата.

  Ирена Узунова е обвинена за това, че от 14.10.2011 г. до 06.02.2012 г. като областен управител на област Хасково не е взела мерки за обезопасяване на язовир „Иваново”, при което е последвало скъсване на язовирната стена и е причинила наводнение по непредпазливост, довело до смъртта на осем души.

  Според районния съд, при изготвяне на внесения за разглеждане обвинителен акт не са посочени факти и не са изложени твърдения относно деянието: дали то е осъществено с действия или бездействия, което е от значение за тежестта на престъплението. Липсват твърдения и за наличие на причинно-следствена връзка между осъщественото от подсъдимата деяние и настъпилия резултат. Не са очертани и елементите на разследваното престъпление и от субективна страна, което е довело до ограничаване правото на защита на подсъдимата.

  С тези мотиви Районен съд – Харманли върна делото на прокуратурата. Определението за прекратяване на съдебното производство подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Хасково в 7-дневен срок от днес.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Ап
   АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
   17 -3
   17:31, 23 мар 2021
   Публикувано във факти.бг:
   България е първа в Европа и втора в света по смъртност от COVID-19
   Това сочат данните на университета Джонс Хопкинс
   • ⭐Г
    ⭐ ГЕРБСП
    15 -4
    19:25, 23 мар 2021
    Управлява дeбил с една книга умствен багаж.
   • Хи
    Химената
    3 0
    21:50, 23 мар 2021
    Книгата се казва " Маншон ,Полуобувка и Мъхеста брада ".
   • ВАЖНо !!!!
    Конституционният съд отмени взимането на книжката и спирането на колата от движение заради неплатени глоби. Делото беше образувано по искане на омбудсмана Диана Ковачева, която атакува текст от Закон за движение по пътищата. „Конституционният съд намира, че истинската цел на оспорените разпоредби не е формално посочената в Закона за движение по пътищата – осигуряване на безопасността на движението, а по-лесното събиране на вземанията от глоби. Така прочетени, въпросните разпоредби придобиват характер на санкция за несъществуващо административно нарушение", се посочва в мотивите на съдиите.

    https://www.24chasa.bg/novini/article/9638639
  • 2
   Ст
   Ст. Дечев
   4 -2
   18:11, 23 мар 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Ww
   www
   19 -12
   18:12, 23 мар 2021
   Ясно е, че тази жена е невинна, изкупителна жертва. За 3 месеца областен управител какво точно може да предприеме и по-важното да извърши за да обезопаси този водоем. А имало ли е въобще сигнал до нея, че язовира е опасен? Ако да - от кога? Предходните областни управители какво са предприели? Или само за три месеца съоръжение проектирано да издържи десетилетия се е скапало?!! Виновниците са в МО и кмета на Харманли, които спорейки за собствеността са допуснали това съоръжение да остане години без поддръжка и надзор. Един от тия хубавци днес тръгнал да става депутат от БСП.. Срам!
   • Ай
    айсиктир
    14 -13
    19:07, 23 мар 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Яс
   ясно е
   13 -6
   18:29, 23 мар 2021
   WWW, ти наистина ли си мислиш,че ако беше виновен някой извън ГЕРБ досега прокуратурата нямаше да го обвини? Както Гешев изпълнява каквото му наредят от ГЕРБ. Даже и в затвора щеше да е вече. Ясно е,че просто няма друг, удобен виновник.
  • 5
   11
   112
   19 -5
   18:48, 23 мар 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
   Ср
   СРЕЩУ 6000 лева
   9 -4
   18:56, 23 мар 2021
   Ст,Дечев
  • 7
   Ро
   Робе ???
   16 -3
   20:03, 23 мар 2021
   Трудоустроените от ГЕРБ в борда на директорите в общинската болница на тлъста заплата от 6000лв. на месец.
  • 8
   Се
   семеен приятел
   8 -1
   22:09, 23 мар 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

  Хороскоп за 11.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  11 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
  11 апр 2021
  Последни новини