От х:

Днес в x:

Прокуратурата: Няма производство срещу Узунова за лагера в Харманли

В Хасковската окръжна прокуратура няма образувано производство срещу ексобластният управител на Хасково Ирена Узунова за изразходваните по нейно време 200 000 лв. за палатков лагер за бежанци в Харманли, заяви говорителят на държавното обвинение в региона Павел Жеков. Това опровергава думите на вътрешния министър Цветлин Йовчев отпреди два дни, че е образувано досъдебно прозивсдство за изразходването на парите.

Жеков коментира още, че няма как производството да е в която и да е друга прокуратура, включително и главната, тъй като преписката по случая се намира в хасковската окръжна.

В същото време в областната администрация на Хасково тече проверка на Държавна финансова инспекция, потвърди губернаторът Кадир Исов.

Той поясни, че проверката е свързана именно с подадения сигнал за нарушения при изразходването на парите за бежанския лагер.

Исов коментира, че при огледа му като вр.и.д областен на Хасково за подготовката на лагера за настаняването на чужденците в него, теренът е бил в окаяно състояние. За разчистването му обаче не са похарчени допълнително държавни пари. Плацът за палатките бил приведен в угледен вид с пари от бюджета на община Харманли и с безвъзмездно участие с техника на местни селскостопански производители.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини