От х:

Днес в x:

Исов към „ Атака“: Експерт съм!

Имам самочувствието да заявя, че съм експерт в областта, в която работя. Още повече що се отнася до регионалната политика и икономика“, коментира днес областният управител на Хасково Кадир Исов нападките към него от местната организация на „Атака“. Националистите готвят протест в неделя пред администрацията срещу назначението на Исов като титуляр и твърдят, че той е на поста като политическа, а не като експертна фигура.

Исов каза още, че не вярва нападките от партията на Волен Сидеров в Хасково да са насочени лично към него. „Ако от „Атака“ смятат, че нещо пропускам в ръководството на областната администрация, по-добре да дойдат да го обсъдим, защото това е конструктивна реакция“, каза още Кадир Исов.

Той уточни, че няма да поиска допълнителна охрана на областната администрация в неделя, защото не вярва, че някой ще си позволи да посегне на държавно имущество.

На пресконференцията днес Кадир Исов представи втория си заместник, който е назначен от 5 февруари на длъжността. Йонко Гюдженов ще отговаря за развитието на земеделието и винопроизводството, характерно за хасковски регион.

Гюдженов поема работата с амбицията да работи за развитие на пазарите за произведеното в Хасковски регион, както и за туризма в областта. Той посочи, че вече имало интерес на руския бизнес от района на Москва към спа туризма в Минерални бани и на холандски предприемачи за селски и велотуризъм.

Относно назначението си Гюдженов призна, че е резултат от политическото споразумение като коалиционни партньори между социалдемократите, към които той принадлежи, и БСП.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини