От х:

Днес в x:

Зам.-министърът на здравеопазването Евгени Григоров в Хасково за противоепидемичните мерки на изборите

Работна среща със заместник-министъра на здравеопазването Евгени Григоров са провели днес заместник -областният управител на Хасково Митко Петров и директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова, съобщиха от Областна администрация.

На фокус са били поставени темите за спазването на противоепидемичните мерки при провеждането на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. и ваксинационния процес в областта.

Заместник -областният управител Митко Петров е информирал заместник-министър Григоров, че осигурените от Министерството на здравеопазването лични предпазни средства и дезинфектанти, предназначени за безопасното провеждане на изборите, вече са предоставени на общините.

На срещата са са обсъдени и въпроси относно ваксинационния процес в област Хасково, като разпределението на ваксини по имунизационните кабинети срещу COVID 19 на територията на областта.

Д-р Соня Димитрова е уверила, че РЗИ-Хасково разполага с ваксини за всички лица, поставили си първа доза и благодари на зам.-министъра за доставката на новите 1250 дози от ваксините на Pfizer/BioNTech и AstraZeneka, с които ваксинацията продължава. И е уточнила, че ваксините на Pfizer/BioNTech са предназначени за реимунизация и имунизация на лицата от I, II и III фаза на Националния план за ваксинация срещу COVID 19, а AstraZeneka ще бъде поставяна на лицата, които са заявили желание да бъдат имунизирани през електронния регистър.

Зам.-министър Григоров е изразил задоволство от добрата координация между институциите и ги поздрави за съвместната работа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Публикувано във факти.бг:
    България е първа в Европа и втора в света по смъртност от COVID-19
    Това сочат данните на университета Джонс Хопкинс
    • Ди
      Дидко пискюля
      6 -1
      21:19, 23 мар 2021
      Как сме братя от червена стена?
      Шл@кате ли кадънето
      Забъркахме ли качамака
  • 2
    Априлското въстание 04.04
  • 3
    ТъПИТЕ ФуРАЖКИ ПРОДАВаТ НАРоДА СИ ЗА ПАНИЦа КАЧАМаК

    Конституционният съд: КАТ не може да отнема книжки и да спира коли от движение за глоби 23.03.2021 12:32; 24 часа
    ...................
    Конституционният съд отмени взимането на книжката и спирането на колата от движение заради неплатени глоби. Делото беше образувано по искане на омбудсмана Диана Ковачева, която атакува текст от Закон за движение по пътищата. „Конституционният съд намира, че истинската цел на оспорените разпоредби не е формално посочената в Закона за движение по пътищата – осигуряване на безопасността на движението, а по-лесното събиране на вземанията от глоби. Така прочетени, въпросните разпоредби придобиват характер на санкция за несъществуващо административно нарушение", се посочва в мотивите на съдиите.
    https://www.24chasa.bg/novini/article/9638639
  • 4
    Em
    Emil
    2 0
    18:14, 24 мар 2021
    Фъфлештия мухльо да отиде на логопед. А не пред камери да седи като първа кипра.
Последни новини