От х:

Днес в x:

Няма дози от блокираната от Австрия партида ваксини на Астра Зенека в Хасково

Няма разпределяни дози към РЗИ-Хасково от блокираната от Австрия партида ваксини на Астра Зенека. Това заявиха в отговор на запитване на Haskovo.net от Здравното министерство.

Ваксинирането с флакони от партидата ABV5300 на ваксините Астра Зенека бяха спрени в Австрия и беше разпоредена проверка, заради два смъртни случая, след имунизация с дози от нея.

България е сред държавите, в които също има получени флакони от тази партида.

Здравните власти съобщиха, че над 90% от получените дози от нея у нас, вече са използвани.

Както в цялата страна, така и в Хасково, масовата ваксинация срещу коронавирус се извършва през последните седмици основно с Астра Зенека. С нея разполагат и личните лекари.

От уточнението на Здравното министерството обаче става ясно, че няма хасковлии, ваксинирани с дози от съмнителната партида.

От днес ваксинирането с Астра Зенека е преустановено до второ нареждане, а причина за това стана смърт тази сутрин на 57-годишна жена от Стамболийски, ваксинирана вчера по обяд именно с Астра Зенека.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов ваксината няма да се използва до отхвърляне на всички съмнения за безопасността й от Европейската агенция по лекарствата.

По данни на РЗИ-Хасково от лицата от областта,  които са заявили желание за имунизация в онлайн системата на Здравното министерство до края на месец март, 69 са посочили, че искат да се ваксинират с Астра Зенека, 253-ма не са отбелязали предпочитание.

Заради създалата се ситуация работата на електронния регистър временно ще бъде преустановена. Записаните в портала служебно ще получат нов час за ваксинация, за което ще бъдат уведомени по избрания от тях начин-чрез съобщение на SMS  или чрез имейл.

Днес в страната е получена поредна доставка от ваксината с производител Астра Зенека, която ще остане блокирана в складовете на Бул Био  до подновяването на ваксинационната кампания.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ес
    Естествено
    17 -5
    18:06, 12 мар 2021
    Ние си знаехме! Как?
    • Пи
      Пича с москвича
      20 -14
      18:16, 12 мар 2021
      Започва ваксиниране с новата ваксина спермолин 5 , кожена инжекция с директно впръскване (инджекцион) от един до няколко пъти , зависи от пациента. А за гробаджийте докато разцафтят като майски рози .
    • Не
      Непукист
      13 -10
      20:42, 12 мар 2021
      Главният прокурор трябва да арестува лицето Бойко Борисов.
      А аз бих му разпорил дупарата с инжекция от Астра Зенека.
  • 2
    По
    Порчо
    28 -9
    18:21, 12 мар 2021
    Няма по-просто, по-тъпо и по-страхливо говедо от гербераста! НЯМА!
    • Ан
      АнтиГЕРБ
      12 -11
      20:48, 12 мар 2021
      Ако АнтиГЕРБ гласовете
      се Разпилеят Извън БСП,
      ГЕРБ получават Голям шанс
      да ни Мачкат вече 15 Години !!

      Тотална власт !
      Опасността ГЕРБ може да бъде премахната Само ако БСП спечелят изборите и се обединят с другите АнтиГЕРБ партии в парламента после!!
  • 3
    Ва
    Васко
    15 -13
    19:30, 12 мар 2021
    Смъртоностното ваксиниране започна честито
  • 4
    20 дни преди изборите , Раята е вдигнала краката... Виж коментара
  • 5
    На
    Наблюдател
    19 -6
    20:39, 12 мар 2021
    Защо, не чувам, не чета , не гледам по телевизията за имунизиране на полицията, на армията ???? В НИТО една държава не се пише или говори за имунизация на силовите структури на ВЛАСТТА ….ЗАЩО ???
  • 6
    Дя
    Дядо Димитър
    12 -6
    20:40, 12 мар 2021
    Стара бг погорка гласи ако имаш въйчо владика ставаш поп
    Така и ГЕРБдепутатката ЕВА ПАУНОВА-МАЙДЕЛ
    Дядото на евро депутатката от ГЕРБ Ева Паунова-МАЙДЕЛ бил дъълги годими портиер в сградата на ЦК БКП гр.Станке Димитрово (ДУПНИЦА) там дедото на ЕВА заформил топли дружески контакти с видни ръководни кадри на бг комунистически служби които отговаряли за логистиката и парата от ДУПНИШКИЯ КАПТАГОН
    Дедото изучил щерка си ЗОЯ Паунова в дебрите на фармажията и хим.процеси в производството на хапове .С видните си приятели иконтакти БЪРЗО УРЕДИЛ щерката ЗОЯ за ШЕФ на Дупнишката Фармация.А вниката ЕВА направили евродепутатка от ГЕРБ пас с видните протекции на комунистическите служби.
    По СОЦа шефовете на Фармацията правили ЯКИТЕ КИНТИ от КАПТАГОН за Близкия Изток(ЛИВАН,Сирия,Ирак) обаче тия кинти милиони $$$ НЕ вървяло да бъдат на показ пред бедните комунисти за това парите/печалбите на Фармацията поемали към братска АВСТРИЯ където видни АДВОКАТИ с фамилия МАЙДЕЛ усложливо укривали кинтите в Австрийски банки (не само на бг комуняги но и на ВАЖНИ Российски товарищи)
    Така внуката ЕВА Паунова БЪРЗО била сгодена и омъжена за наследника на австрийските адвокати НИКОЛА МАЙДЕЛ(също ЕВРОдепутат) за да може да се НАГЛЕЖДАТ от ЕВА банковите сметки и КОМИСИОНИТЕ от нощните шкафчета да не“ хванат крака “към офшорки я в Кипър ,я Гранд Кайман я Малта или о-в МАН
    ЕВА МАЙДЕЛ о чуудо какво съвпадение ква случайност е от ДУПНИЦА родния град на ген.Венцислав МУТАФЧИЙСКИ този свеж ГРОБар двойник на д-р ЗЛОБИЛ от английския филм “Монти Пайтън“
  • 7
    Бя
    Бясна
    21 -7
    20:46, 12 мар 2021
    Министърът на здравеопазването трябва незабавно да си подаде оставката,незабавно!!! Сутринта ваксината става,следобед не става и е забранена!!! Как може такова нещо. Какво да правят сега хората които са се ваксинирали? Да си чакат смърта ли? Че това е по-лошо от лагерите на смъртта през втората световна война.Там са им казвали, че ги водят на баня и им пускат газта,а при нас ги водят на ваксина!!! Убийци!!!
  • 8
    Ос
    Оставка
    8 -8
    21:29, 12 мар 2021
    По-бързо г-н министре! Хората започнаха да измират! Да умреш и ти!
  • 9
    Dl
    Dl
    4 -5
    22:40, 12 мар 2021
    Казва се чумата да ги тръшни парите които са спечелили за лекарства да ги дадът и да не им стигнат.Това което творят да им се върне стократно и от него да не се отърват
  • 10
    За
    Запознат
    6 -2
    23:28, 12 мар 2021
    В МВР е извършена ваксинация с тази партида
    • А.
      А.А.
      9 0
      09:26, 13 мар 2021
      Да,всеки има талонче на което пише номера на партидата-може да се провери!
  • 11
    Ст
    Стражева кула
    13 -3
    23:54, 12 мар 2021
    Стига сте плюли и обсъждали управленците , по този начин им измивате очитер вдигате им рейтинга и без да искате постигате обратния ефект!
    Правилно разсъждаващия гласува правилно, поставя бюлетина в урната на изборите!
  • 12
    Ис
    истината
    2 -3
    15:47, 13 мар 2021
    Спрете да ги наричате ваксини тез *****.Това са генномодифициращи препарати с неизвестни цели.
    • Да
      да
      2 0
      20:58, 13 мар 2021
      Целта е ясна да има повече кислород за другите.Като гледам статистиката ЕС доста се разреди тия дни от празноглавци
Последни новини