От х:

Днес в x:

8 °C

Съдът отказа да освободи предсрочно от затвора хасковлия, убил майка си

  Апелативен съд – Пловдив отказа да освободи предсрочно хасковлията Иван Илиев, който е осъден на 20 години затвор за убийството на майка си.

  62-годишният мъж беше признат за виновен за жестокото убийство на майка си Дорка Тенчева. Възрастната жена беше намерена мъртва в жилището й на улица „Георги Кирков“ в Хасково на 21 декември 2009 година, а трупът й бил в напреднал стадий на разложение. Сред заподозрените тогава беше синът й Иван, но той беше изчезнал от града и беше обявен за общодържавно издирване. През април 2010 година беше арестуван в София. Тогава стана ясно, че убийството е било извършено по изключително жесток начин. Жената е била с разбит череп, прекършен гръклян, счупена гръдна кост, с множество наранявания по тялото и ръцете. Приживе, жената се оплаквала, че синът й я е биел с кол. По-късно Окръжен съд – Хасково му наложи 20 години лишаване от свобода.

  Тъй като той се намира в пловдивски затвор, първоначално осъденият е подал молба в Пловдивскиятокръжен съд с искане да бъде освободен предсрочно. Съдът е отхвърлил искането му като неоснователно и той обжалвал пред Пловдивския апелативен съд.

  Апелативните магистрати са констатирали, че формално Илиев е придобил право на условно предсрочно освобождаване, считано от 26.04.2020 г., когато е изтърпял половината от наложеното наказание. Устроен е на работа в затвора и дълго време е работил. В момента е спрян от работа. Награждаван е 7 пъти за участие в групови програми, добро изпълнение на трудовите норми и примерно поведение. Досега обаче 9 пъти е нарушавал установените правила и норми, за което има наложени наказания, три от които все още са активни. Рискът от вреди в обществото е преценен като среден към висок.

  Според становището на затворническата администрация, не са налице положителни промени в нагласите и мисленето на осъдения и прогнозата за живот на свобода е по-скоро неблагоприятна. Целите по поправяне и превъзпитание не са изпълнени в пълен обем и с осъдения трябва да се работи още.

  Поради това Пловдивският апелативен съд приема, че напълно правилно първоинстанционният съд е преценил, че в случая не са налице основания осъденият да бъде условно предсрочно освободен.

  Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   12
   123
   29 -1
   18:25, 11 мар 2021
   Такива психопати трябва да лежат в затвора доживот!
  • 2
   Не
   Нела
   3 -8
   19:22, 11 мар 2021
   Ах сладур. Виж коментара
  • 3
   Кр
   Крум
   6 0
   08:47, 12 мар 2021
   да се върне смъртното наказание!
  • 4
   Ва
   Ванв
   2 -1
   09:16, 12 мар 2021
   Чета мотивите на съда.Все едни нищо не се е променило от 50- 60г.насам."Целите на поправяне и превъзпитание не са изпълнени..."Има ли някой,който да вярва,че затворът превъзпитва.Напротив той е школа за придобиване на нови престъпни знания,един вид училище.Да не говорим за корупцията там.Имаше една прийазка- " Ако имаше вода и параход може да се вкара в затвора"
   • Jo
    John
    1 0
    10:53, 12 мар 2021
    на всеки убиец да се назначи надарена инфлуенцърка, да го мотивира всеки ден за добро утро да не убива!
  • 5
   Жа
   Жан Жак Русо
   3 0
   10:43, 12 мар 2021
   "Всяко новооткрито училище,води до закриването на един затвор!" В България училищата се закриват, извода сами си направете.
   • Ко
    Кочо Пръча
    0 0
    14:17, 12 мар 2021
    Нищо де, той като излезе след още 10, ще е прехвърлил 70-така, ще попадне на някой млад 19-20 годишен парафинов ромлянин който ще го претрепе за изпросените от някъде 10 лв... възмездие ще има ;)

  Хороскоп за 13.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
  13 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
  13 апр 2021
  Последни новини