От х:

Днес в x:

Веселина Тенчева ще е председател на Районната избирателната комисия в Хасково

Служебно назначената от ЦИК Районна избирателна комисия в Хасково ще бъде председателствана от Веселина Тенчева от ГЕРБ.

До служебното разпределение се стигна, след като на консултациите при областния управител партиите не се разбраха за разпределението на местата в комисията, която трябва да проведе парламентарните избори през април в  29 изборен район – Хасковски.

Съставът на РИК-Хасково е с 15 членове. В нея ГЕРБ имат право на шестима представители, от „БСП за България“ на четирима,  ДПС-на двама, останалите парламентарно представени партии и с депутати в Европарламента  -Обединени патриоти“, „Воля“ и „Демократична България – Обединение“ имат право на по един представител.

Татяна Пальова-Господинова от БСП и Ангел Ангелов ще са заместник-председатели. Предложената от ДПС Лейла Елмаз ще е секретар на комисията. Членове са: Венелин Челебиев, Добромир Якимов, Георги Китов, Гергана Бояджиева, Аднан Адил, Ина Георгиева, Люба Спасова, Славея Костадинова, Зекие Мурад, Даниела Мавродиева и Георги Георгиев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини