От х:

Днес в x:

32 °C

Гимназията по туризъм приготви обяд за медиците в Хасково след дарение от месар

  Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково се включиха в поредна доброволна инициатива в подкрепа на медиците на първа линия. Това става след като хасковлията Илия Ангелов, който има месарница, е дарил месо. Той е съпруг на бивша възпитаничка на гимназията, каза директорката на училището Пенка Георгиева.

  Мъжът дарява различни видове месо в три последователни дни. Вчера сутринта е доставил 8,5 кг свинско месо. Тази сутрин е донесъл 8,5 кг агнешко месо.

  С приготвянето на храна се бяха заели ученици от 11 „а“ клас от специалност кетъринг“, които имаха часове по практика. Гимназистите бяха предвидили 3-степенно меню от 32 порции. Бяха направили агнешка супа, агнешко печено с гарнитура зелена салата и десерт мъфини, осигурен от школото. Учениците бяха изпекли и хлебчета.

  Храната ще бъде доставена днес на обяд за медиците, работещи в трите отделения за лечение на хора с Covid-19 в хасковската болница – в Инфекциозно отделение, Вътрешно отделение и Физиотерапията .

  Утре хасковският месар е предвидил да дари 8,5 кг телешко месо. Волята му е в три последователни дни гимназистите да готвят храна за хасковските медици. Освен приготвянето на обяд, за утре от гимназията са предвидили нов комплимент към лекарите – сладки сърца, които ще бъдат декорирани с червено и бяло.

  „От наша страна това не е само жест на признателност към медиците, но и урок по човечност, защото учениците не само готвят, но и се учат на добрина“, каза директорката Пенка Георгиева.

  Припомняме, че първата кулинарна изява на ученици от ПГТ „Александър Паскалев“ с жест към медиците беше преди по-малко от месец, когато бяха подновени присъствените часове по практика в гимназиите. От училището са в готовност да продължат с доброто начинание и занапред при желание на граждани и фирми за дарение на продукти.

  Всички ученици минават през термален дисплей, поставен във фоайето на ПГТ.

  Допълнение!

  Първата доставка на готовата храна днес по обяд беше за Инфекциозното отделение. С благодарност я прие началникът д-р Красимира Кинова, която пожела на учениците да продължават да участват в добри начинания, да помагат на хората, да бъдат здрави, успешни и щастливи.

  Тя заяви, че в момента в отделението се лекуват 26 пациенти, като 19 от тях са с коронавирус, но има и свободни места. Уточни, че има леко увеличение на заболяваемостта, но не е ясно докъде ще стигне.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Аа
   Ааха
   23 -14
   11:59, 11 фев 2021
   Защо сестрите и докторите вече не изнудват ли пациентите за пари та се надяват от помощи 🤣🤣🤣
   • Мл
    Младок
    11 -3
    16:12, 11 фев 2021
    Защо трябва да сд изсирате на всяко добро дело и само негативи?
    Ще си останете жалки и злобни без перспектива цял живот.
    Не Бойко,не Америка и не Галактика ви е виновна за мизерията,вие сте си такива.
  • 2
   Бр
   Браво
   24 -2
   13:10, 11 фев 2021
   Адмирации, точно от такива хора има нужда човечеството. Живи и здрави да сте вие и семействата ви. Живи и здрави да са докторите!
  • 3
   Ян
   Янков
   27 -2
   13:11, 11 фев 2021
   Браво!!!
   И на дарителят ,и на изпълнителите!
   Едно хубаво нещо да се случи в нашият град!
  • 4
   Уч
   учител пенсионер
   10 -1
   15:23, 11 фев 2021
   Браво на учителите от тази гимназия и най вече на директорката ПЕНКА ГЕОРГИЕВА
   • Ве
    Венци
    2 -3
    19:15, 11 фев 2021
    Не мога да кажа Браво на тази директорка, защото заробва ученичките с маски. Красиви млади лица заробени да работят с парцали. Аз като млад мъж не харесвам жени с маски на лицето. Болно ми е да гледам в магазина заробени млади хора с маски. България сгреши с мерките. Шведите са прави. Там няма маски. Слава на Лукашенко, който не въведе мерки в Беларус ! Ако има някога народен съд тази директорка трябва да бъде разстреляна на стадиона за това че приема ковидните мерки и че заробва непълнолетни хора с маски на лицето. Ако зависи от мене, мерките няма да важат за непълнолетни и ученици. Бих променил някои неща в държавата - например бих премахнал римското право от законите ! Българите достойно се държаха по време на пандемията, дори и тези които спазваха мерките, защото те го правеха без корист и не за пари, както мафията на фармацевтите. Но след 13 Май м. г. който е спазвал мерките, е на грешен път. Аз съм цял философ и трудно може някой да ме обори, ако опита. Ще се заплете в моите теории и няма да може да се пребори с истината. А истината е, че свободата е над всичко. Не харесвам жени работнички с маски, а харесвам усмихнати млади жени на открито. Швеция, Беларус, Туркменистан - три държави железен аргумент против тъпите и нечовешки мерки срещу измисления и преувеличен вирус на престъпниците от СЗО ! ДОЛУ СЗО ! Не на медицинския фашизъм. Не може да отнемете свободата от душите на народа, защото тези които я отнемат, също я носят в себе си !
  • 5
   Са
   само питам
   7 -3
   16:52, 11 фев 2021
   А за болните нищо ли няма? Или за тях мухлясъл хляб , спаружени кремвириши и вмирисано сирене.
   • Аб
    Абсолютно
    0 0
    20:38, 11 фев 2021
    Специално в Инфекции трябва да нахранят пациентите,защото персоналът е с наднормено тегло.
  • 6
   Вя
   Вяра
   1 0
   19:50, 11 фев 2021
   Браво на тези млади хора.
   Бъдете здрави и правете само достойни за уважение постъпки.
   А за тези които ви упрекват, махнете с ръка и продължете напред.
  Последни новини