От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм приготви обяд за медиците в Хасково след дарение от месар

    Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково се включиха в поредна доброволна инициатива в подкрепа на медиците на първа линия. Това става след като хасковлията Илия Ангелов, който има месарница, е дарил месо. Той е съпруг на бивша възпитаничка на гимназията, каза директорката на училището Пенка Георгиева.

    Мъжът дарява различни видове месо в три последователни дни. Вчера сутринта е доставил 8,5 кг свинско месо. Тази сутрин е донесъл 8,5 кг агнешко месо.

    С приготвянето на храна се бяха заели ученици от 11 „а“ клас от специалност кетъринг“, които имаха часове по практика. Гимназистите бяха предвидили 3-степенно меню от 32 порции. Бяха направили агнешка супа, агнешко печено с гарнитура зелена салата и десерт мъфини, осигурен от школото. Учениците бяха изпекли и хлебчета.

    Храната ще бъде доставена днес на обяд за медиците, работещи в трите отделения за лечение на хора с Covid-19 в хасковската болница – в Инфекциозно отделение, Вътрешно отделение и Физиотерапията .

    Утре хасковският месар е предвидил да дари 8,5 кг телешко месо. Волята му е в три последователни дни гимназистите да готвят храна за хасковските медици. Освен приготвянето на обяд, за утре от гимназията са предвидили нов комплимент към лекарите – сладки сърца, които ще бъдат декорирани с червено и бяло.

    „От наша страна това не е само жест на признателност към медиците, но и урок по човечност, защото учениците не само готвят, но и се учат на добрина“, каза директорката Пенка Георгиева.

    Припомняме, че първата кулинарна изява на ученици от ПГТ „Александър Паскалев“ с жест към медиците беше преди по-малко от месец, когато бяха подновени присъствените часове по практика в гимназиите. От училището са в готовност да продължат с доброто начинание и занапред при желание на граждани и фирми за дарение на продукти.

    Всички ученици минават през термален дисплей, поставен във фоайето на ПГТ.

    Допълнение!

    Първата доставка на готовата храна днес по обяд беше за Инфекциозното отделение. С благодарност я прие началникът д-р Красимира Кинова, която пожела на учениците да продължават да участват в добри начинания, да помагат на хората, да бъдат здрави, успешни и щастливи.

    Тя заяви, че в момента в отделението се лекуват 26 пациенти, като 19 от тях са с коронавирус, но има и свободни места. Уточни, че има леко увеличение на заболяваемостта, но не е ясно докъде ще стигне.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Аа
      Ааха
      23 -14
      11:59, 11 фев 2021
      Защо сестрите и докторите вече не изнудват ли пациентите за пари та се надяват от помощи 🤣🤣🤣
      • Мл
        Младок
        11 -3
        16:12, 11 фев 2021
        Защо трябва да сд изсирате на всяко добро дело и само негативи?
        Ще си останете жалки и злобни без перспектива цял живот.
        Не Бойко,не Америка и не Галактика ви е виновна за мизерията,вие сте си такива.
    • 2
      Бр
      Браво
      24 -2
      13:10, 11 фев 2021
      Адмирации, точно от такива хора има нужда човечеството. Живи и здрави да сте вие и семействата ви. Живи и здрави да са докторите!
    • 3
      Ян
      Янков
      27 -2
      13:11, 11 фев 2021
      Браво!!!
      И на дарителят ,и на изпълнителите!
      Едно хубаво нещо да се случи в нашият град!
    • 4
      Уч
      учител пенсионер
      10 -1
      15:23, 11 фев 2021
      Браво на учителите от тази гимназия и най вече на директорката ПЕНКА ГЕОРГИЕВА
      • Ве
        Венци
        2 -3
        19:15, 11 фев 2021
        Не мога да кажа Браво на тази директорка, защото заробва ученичките с маски. Красиви млади лица заробени да работят с парцали. Аз като млад мъж не харесвам жени с маски на лицето. Болно ми е да гледам в магазина заробени млади хора с маски. България сгреши с мерките. Шведите са прави. Там няма маски. Слава на Лукашенко, който не въведе мерки в Беларус ! Ако има някога народен съд тази директорка трябва да бъде разстреляна на стадиона за това че приема ковидните мерки и че заробва непълнолетни хора с маски на лицето. Ако зависи от мене, мерките няма да важат за непълнолетни и ученици. Бих променил някои неща в държавата - например бих премахнал римското право от законите ! Българите достойно се държаха по време на пандемията, дори и тези които спазваха мерките, защото те го правеха без корист и не за пари, както мафията на фармацевтите. Но след 13 Май м. г. който е спазвал мерките, е на грешен път. Аз съм цял философ и трудно може някой да ме обори, ако опита. Ще се заплете в моите теории и няма да може да се пребори с истината. А истината е, че свободата е над всичко. Не харесвам жени работнички с маски, а харесвам усмихнати млади жени на открито. Швеция, Беларус, Туркменистан - три държави железен аргумент против тъпите и нечовешки мерки срещу измисления и преувеличен вирус на престъпниците от СЗО ! ДОЛУ СЗО ! Не на медицинския фашизъм. Не може да отнемете свободата от душите на народа, защото тези които я отнемат, също я носят в себе си !
    • 5
      Са
      само питам
      7 -3
      16:52, 11 фев 2021
      А за болните нищо ли няма? Или за тях мухлясъл хляб , спаружени кремвириши и вмирисано сирене.
      • Аб
        Абсолютно
        0 0
        20:38, 11 фев 2021
        Специално в Инфекции трябва да нахранят пациентите,защото персоналът е с наднормено тегло.
    • 6
      Вя
      Вяра
      1 0
      19:50, 11 фев 2021
      Браво на тези млади хора.
      Бъдете здрави и правете само достойни за уважение постъпки.
      А за тези които ви упрекват, махнете с ръка и продължете напред.
    Последни новини