От х:

Днес в x:

Директорът на езиковата гимназия в Хасково след ваксинацията: Да си върнем нормалния живот и нивото на образование

Изображение 1 от 5

    Масовата ваксинация на педагогическия и непедагогически състав в училищата от Хасковска област започна от днес. В предварителните списъци за ваксинация са 720 души.

    Първите дози бяха поставени на учителите от Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. Д-р Ас. Златаров“.

    За да даде пример на колегите си, директорът на елитното училище Деян Янев първи седна на стола за ваксинация.

    Преди това той попълни декларация за информирано съгласие и беше разпитан за общото си здравословно състояние, както и за моментното си. Както е по алгоритъм, след като беше ваксиниран, Янев получи и картон с отбелязаната днешна дата за поставянето на първата ваксина, както и датата на която трябва да му бъде поставена втората доза.

    Деян Янев не е преболедувал Ковид. Решил е да се ваксинира, защото смята, че това е единствения начин да си върне предишния ритъм на живот.

    „Крайно време е да се опитаме да се справим с този голям проблем, който тръгна преди година. Искам да си върнем живота и да образоваме децата на нивото, на което винаги сме го правили. Но, за да се случи това нещо трябва да се ваксинираме, защото човечеството не е измислило друг начин да се справя с подобни епидемии.“

    От хасковската езикова гимназия ще се ваксинират общо 27 души днес и утре. 35 % от преподавателите ще си поставят ваксина.

    Около 10 % от състава на персонала в училището вече е преболедувал коронавирус. Сред тях е и една от заместник-директорките-Светлана Костадинова. Въпреки че е минала през инфекцията, тя също ще се ваксинира, защото се е оказало, че има ниско количество на антитела. Синът й е лекар и се е консултирала с него преди да вземе решението си.

    Междувременно започна сондаж на мнението на родителите за нагласата  децата им да бъдат изследвани с бързи антигенни тестове.

    Очаква се от Министерството на образованието и науката да кажат дали има такава нагласа сред родителите, тъй като антигенното тестване е инвазивно.

    Целта на проучването е да се постигне по-голяма сигурност при връщането на всички децата присъствено в училище.

    По думите на директора на хасковската езикова гимназия родителите са разделени в мнението си наполовина. Около 50 % подкрепят с положително отношение тестването на децата. Сред учениците мненията са също 50:50.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (38)

    • 1
      Ко
      КОКИ
      7 -2
      10:08, 9 фев 2021
      Какво имате предвид с "новото но образование?
      • Ко
        коки 1
        5 -1
        10:09, 9 фев 2021
        Новото на образование...
      • Мг
        МГ
        17 -4
        10:53, 9 фев 2021
        Тогава не беше ПМГ, а МГ Тодор Велев, стара пушко!
        Забавен си с първото предложение, а за второ си много прав!
        Трудна работа е това, обаче, като са свикнали от малки на тестове!
        Не търсят решението и начина
      • Мг
        МГ-то
        14 -2
        10:55, 9 фев 2021
        ...а само отговорите.
      • Какви времена настанаха - Аз като дете не съм бил цензуриран така :))
      • търкат коментари че сме пиели като ученици
        водка и кола с Деян
        и че той се е натискал с Тодорка и Донка
        .......
        Бахти простите парчета дето си развъдил
      • То
        Тодор Манолов
        2 -1
        13:30, 12 фев 2021
        Уважаеми Хасковлии!Тази жалка твар от Димитровградските села си има вечен полически чадър!И вие сте разбрали и коментирате кой го държи директор!Наистина време е Хасковлии да работят в града си!А простите селяни -слуги на Герб и ДПС да се върнат на село от където са!Ние хората в града добре знаем за всичките му подвизи и простотия ,съдебните му дела и непрекъснатото и продължаващо присъствие в прокуратурата.Този самовлюбен ********* урони авторитета на Езиковата гимназия!Върна я в тоталитарните времена!

        н
    • 2
      Ро
      Родител
      44 -19
      10:16, 9 фев 2021
      Оставете децата на мира.Те не са опитни зайчета. Аз съм против моето дете да бъде тествано! Който иска нека се тества, но не заплашвайте децата и не ги принуждавайте.
      • Го
        Гоччо
        29 -12
        11:42, 9 фев 2021
        След като побъркаха родителите е ред на децата .Детската психика е по крехка по податливА по лесно се манипулира .Но новото класово обществото му трябват олигофренчета изпълняващи функции а не хора способни да мислят.А и нормалното както се изразявате нккога няма да се върне.Стадната овча форма на която всеки ден се насажда страх под един или друг начин е лесна за контрол.А на шепа хора им харесва това .Но основния проблем е в подизпълнителите лизачи които чак се престарават в старанието си да се харесах
        Казах който разбрал разбрал който не не в спорове с диванопитеци няма да влизам
      • ИК
        И к,во Ше им стане
        2 -8
        23:29, 9 фев 2021
        като им бръкнат в носа?Те и без това по цял ден ту... Виж коментара
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      39 -23
      10:24, 9 фев 2021
      Не мога да разбера защо са тези демонстрации , всички под строй

      ,та чак вече и с тениски за юбилея на гимназията.Жалко за елитната гимназия,не очаквах толкова да е паднало нивото.
      • Последния пич в Езиковата беше Петьо Димитров - сина на директорката на ДСК ,
        който избяга от Немската и завърши Милиционерското в Пазарджик
        .....
        Дидо и той не е мека китка, но не и от хората които могат да подпалят река Темза :))
      • Ха
        Хасковлия също
        22 -18
        10:58, 9 фев 2021
        Нарича се добър пример.Никой никого не задължава.
      • Второто ваксиниране да бъде с тениска на ГЕРБ.Да не дразним главната мутра на държавата.
    • 4
      Ге
      Гейчо
      38 -11
      11:27, 9 фев 2021
      Същата показност я имаше през едно друго общество където също всичко се вършеше под строй.Тогава всичко излизаше на другия ден във вестника.Разликата е че с вестника можеше да си избършиш задника а и нямаше банани иначе всичко друго си е по старумо
      • Хх
        ХХХ
        15 -8
        18:18, 9 фев 2021
        От доста време насам, сякаш сме се върнали да живеем в едни години, които си мислех, че безвъзвратно са отминали. Направо Дежа вю. Страхотия. Под строй, по повелята на партията, комсомола и пионерската организация. Мерси! Тоя филм сме го гледали и даже някои сме участвали в него.
      • Гейчо , другото общество си е още тук, вече 30 години, само с мръсотията без социалните постижения.Като си направиш анализ , що за БКП кадри още са на чело на тази държава , воглаве с премиерминистъра , това си прозира.
      • При БКП имаше Църкви , и Християни
        ......
        Сега има само Джамии и чат пат Църкви :)))
    • 5
      Аг
      АГ доктор
      38 -16
      11:45, 9 фев 2021
      Дидо, не ти ли дойде малко много да правят експерименти с теб пред камери? И още един въпрос към всички: Ако един ден измислят уникална и неповторима спирала /за жени/ пак ли ще сме свидетели на масовото и поставяне, чрез репортажи по всички телевизии в най-гледаното време?
    • 6
      Ха
      Хасковлия
      27 -34
      11:46, 9 фев 2021
      Браво на тези отговорни хора, ето това е примерът.... Виж коментара
    • 7
      Ра
      Равносметка
      44 -6
      12:36, 9 фев 2021
      Голяма част от родителите настояваха учителите да си направят не само тестове, но и да се ваксинират, за да не бъдат застрашени децата им. Но когато дойде време да тестват отрочетата им, същите тези родители са категорично против, като забележете - става въпрос за антигенен тест, не за ваксина. Равносметка: на чужд гръб и сто тояги са малко. Пример: В училището, в което работя, съгласие за антигенен тест на децата им са дали едва 4% от родителите. Чудя се тези 50%, споменати в статията, реален факт ли са или стъкмистика...
    • 8
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ра
        Равносметка
        17 -5
        13:58, 9 фев 2021
        Как определихте пола ми? Всъщност съм даскал, не даскалица :)
    • 9
      Че
      Четящ
      12 -6
      13:15, 9 фев 2021
      Наскоро основателят на Световния икономически форум в Давос и професор по икономика Клаус Шваб публикува книгата „Четвъртата индустриална революция” (преведена на български). Тя е посветена на протичащия бум в развитието на науката и технологиите и тяхното отражение върху човечеството. Миналата година Клаус Шваб публикува в известен смисъл продължение на идеята за Четвъртата индустриална революция – „КОВИД-19: Големият рестарт”.  Книга „КОВИД-19: Големият рестарт” К. Шваб прави опит да докаже, че епидемията КОВИД-19, неизбежно води до рестарт на социалната система, при който хората ще загубят личната си свобода, но ще получат дистопично глобално лидерство. Това е познатият и налаган от пропагандата след Президента Р. Рейган Нов световен ред, съставен от 1% свръхбогати и 99% дигитално контролирано население. Според авторите този рестарт е без алтернатива и промяната предстои да се случи. От друга страна, според теорията за бифуркацията, с развитието си всяка комплексна система достига до точка на бифуркация. Това е точката когато законите управляващи системата престават да работят, тя се дестабилизира и настъпват необратими промени, в резултат, на което системата се разрушава и трансформира в нова. Примери за това от историята са преходите от една епоха в друга: например от политеизъм към монотеизъм и светско общество или преход от феодализъм към капитализъм и т.н.
      • Фл
        флп
        5 0
        13:52, 9 фев 2021
        Огелпил си ги нещата.Това се отнасяше за конвергенцията, ама тя тя не се случи защото нямаше как...
    • 10
      Се
      Селски бег
      27 -13
      14:16, 9 фев 2021
      Върни се в Димитровградското си село и дирекствовай.Гимназията бе гимназия когато директори бяха изключителни Хасковлии.
      • Ед
        Един от Димитровград
        7 -3
        18:41, 9 фев 2021
        Село ама идвате на пазара ааа!
      • Хх
        Хх
        3 0
        10:17, 10 фев 2021
        Той ако не е пазара защо да идваме?
    • 11
      Ух
      УХ ЧЕ СТЕ ГАНЬОВЦИ
      7 -11
      18:28, 9 фев 2021
      Много сте прости всички в коментарите, хем сте тъп... Виж коментара
      • Аз
        Аз от моя скромен опит знам
        10 -6
        18:37, 9 фев 2021
        Че фейсбук - да не обидя някой имат изключително простите хора.
      • До
        До тоя със скромния опит
        8 -7
        18:48, 9 фев 2021
        И аз да не те обидя, ама по-прост коментар не бях чел.
    • 12
      Па
      Пазача на парка
      14 -8
      20:22, 9 фев 2021
      Дъщерята на Беливанов се разкарва по Кенана с дъщеря си а децата трябва да са под карантина заради болна класна учителка. Ама нали сме от доброто утро..
    • 13
      До
      До мързеливите учители
      7 -2
      08:34, 10 фев 2021
      Да се направи анкета колко от родителите мислят че е Неефективно онлайн обучението и са ЗА връщането на децата в училище. Който иска да се ваксинира и да работи,който не вкъщи на диванчето. Но без заплата.
    • 14
      И.
      И.
      7 -1
      09:42, 10 фев 2021
      Стига реклама, не се ваксинира който иска, а от горе онези от герб който решат, значи ваксинирането е с цел, офцете да слушат.
    • 15
      Питам аз и РЗИ , РУО и щабове разни: Защо пък започнахте от ЕГ? Всички знаем, че детските градини и учениците от 1-4 клас са на училище от 4 януари, а и не могат да се учат дистанционно!?! Не е ли редно да започнете с тях? Как пък определихте точно да започнете с ЕГ? PR ( разбирай медийна известност)? Грозно е да правиш PR по пандемия на гърба на другите. А може би някой се е самозабравил? Грозно!Цинично! Даже- вулгарно!
    • 16
      ??
      ??!!
      5 -1
      16:05, 11 фев 2021
      Ваксината е за лична защита /личен имунитет/. Не предпазва околните. Ваксинираният може да пренася вируса. Не разбирам този негативизъм на част от коментиращите спрямо учителите /даскалите/. Всеки има право на избор... Четете и се образовайте.
    • 17
      И
      И
      1 -2
      16:14, 11 фев 2021
      Реклама, реклама, е само това.
    Последни новини