От х:

Днес в x:

18 °C

Директорът на езиковата гимназия в Хасково след ваксинацията: Да си върнем нормалния живот и нивото на образование

Изображение 1 от 5

  Масовата ваксинация на педагогическия и непедагогически състав в училищата от Хасковска област започна от днес. В предварителните списъци за ваксинация са 720 души.

  Първите дози бяха поставени на учителите от Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. Д-р Ас. Златаров“.

  За да даде пример на колегите си, директорът на елитното училище Деян Янев първи седна на стола за ваксинация.

  Преди това той попълни декларация за информирано съгласие и беше разпитан за общото си здравословно състояние, както и за моментното си. Както е по алгоритъм, след като беше ваксиниран, Янев получи и картон с отбелязаната днешна дата за поставянето на първата ваксина, както и датата на която трябва да му бъде поставена втората доза.

  Деян Янев не е преболедувал Ковид. Решил е да се ваксинира, защото смята, че това е единствения начин да си върне предишния ритъм на живот.

  „Крайно време е да се опитаме да се справим с този голям проблем, който тръгна преди година. Искам да си върнем живота и да образоваме децата на нивото, на което винаги сме го правили. Но, за да се случи това нещо трябва да се ваксинираме, защото човечеството не е измислило друг начин да се справя с подобни епидемии.“

  От хасковската езикова гимназия ще се ваксинират общо 27 души днес и утре. 35 % от преподавателите ще си поставят ваксина.

  Около 10 % от състава на персонала в училището вече е преболедувал коронавирус. Сред тях е и една от заместник-директорките-Светлана Костадинова. Въпреки че е минала през инфекцията, тя също ще се ваксинира, защото се е оказало, че има ниско количество на антитела. Синът й е лекар и се е консултирала с него преди да вземе решението си.

  Междувременно започна сондаж на мнението на родителите за нагласата  децата им да бъдат изследвани с бързи антигенни тестове.

  Очаква се от Министерството на образованието и науката да кажат дали има такава нагласа сред родителите, тъй като антигенното тестване е инвазивно.

  Целта на проучването е да се постигне по-голяма сигурност при връщането на всички децата присъствено в училище.

  По думите на директора на хасковската езикова гимназия родителите са разделени в мнението си наполовина. Около 50 % подкрепят с положително отношение тестването на децата. Сред учениците мненията са също 50:50.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (38)

  • 1
   Ко
   КОКИ
   6 -2
   10:08, 9 фев 2021
   Какво имате предвид с "новото но образование?
   • Ко
    коки 1
    5 -1
    10:09, 9 фев 2021
    Новото на образование...
   • Мг
    МГ
    17 -4
    10:53, 9 фев 2021
    Тогава не беше ПМГ, а МГ Тодор Велев, стара пушко!
    Забавен си с първото предложение, а за второ си много прав!
    Трудна работа е това, обаче, като са свикнали от малки на тестове!
    Не търсят решението и начина
   • Мг
    МГ-то
    14 -2
    10:55, 9 фев 2021
    ...а само отговорите.
   • Какви времена настанаха - Аз като дете не съм бил цензуриран така :))
   • търкат коментари че сме пиели като ученици
    водка и кола с Деян
    и че той се е натискал с Тодорка и Донка
    .......
    Бахти простите парчета дето си развъдил
   • То
    Тодор Манолов
    2 -1
    13:30, 12 фев 2021
    Уважаеми Хасковлии!Тази жалка твар от Димитровградските села си има вечен полически чадър!И вие сте разбрали и коментирате кой го държи директор!Наистина време е Хасковлии да работят в града си!А простите селяни -слуги на Герб и ДПС да се върнат на село от където са!Ние хората в града добре знаем за всичките му подвизи и простотия ,съдебните му дела и непрекъснатото и продължаващо присъствие в прокуратурата.Този самовлюбен ********* урони авторитета на Езиковата гимназия!Върна я в тоталитарните времена!

    н
  • 2
   Ро
   Родител
   44 -19
   10:16, 9 фев 2021
   Оставете децата на мира.Те не са опитни зайчета. Аз съм против моето дете да бъде тествано! Който иска нека се тества, но не заплашвайте децата и не ги принуждавайте.
   • Го
    Гоччо
    29 -12
    11:42, 9 фев 2021
    След като побъркаха родителите е ред на децата .Детската психика е по крехка по податливА по лесно се манипулира .Но новото класово обществото му трябват олигофренчета изпълняващи функции а не хора способни да мислят.А и нормалното както се изразявате нккога няма да се върне.Стадната овча форма на която всеки ден се насажда страх под един или друг начин е лесна за контрол.А на шепа хора им харесва това .Но основния проблем е в подизпълнителите лизачи които чак се престарават в старанието си да се харесах
    Казах който разбрал разбрал който не не в спорове с диванопитеци няма да влизам
   • ИК
    И к,во Ше им стане
    2 -8
    23:29, 9 фев 2021
    като им бръкнат в носа?Те и без това по цял ден ту... Виж коментара
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   39 -23
   10:24, 9 фев 2021
   Не мога да разбера защо са тези демонстрации , всички под строй

   ,та чак вече и с тениски за юбилея на гимназията.Жалко за елитната гимназия,не очаквах толкова да е паднало нивото.
   • Последния пич в Езиковата беше Петьо Димитров - сина на директорката на ДСК ,
    който избяга от Немската и завърши Милиционерското в Пазарджик
    .....
    Дидо и той не е мека китка, но не и от хората които могат да подпалят река Темза :))
   • Ха
    Хасковлия също
    22 -18
    10:58, 9 фев 2021
    Нарича се добър пример.Никой никого не задължава.
   • Второто ваксиниране да бъде с тениска на ГЕРБ.Да не дразним главната мутра на държавата.
  • 4
   Ге
   Гейчо
   38 -11
   11:27, 9 фев 2021
   Същата показност я имаше през едно друго общество където също всичко се вършеше под строй.Тогава всичко излизаше на другия ден във вестника.Разликата е че с вестника можеше да си избършиш задника а и нямаше банани иначе всичко друго си е по старумо
   • Хх
    ХХХ
    15 -8
    18:18, 9 фев 2021
    От доста време насам, сякаш сме се върнали да живеем в едни години, които си мислех, че безвъзвратно са отминали. Направо Дежа вю. Страхотия. Под строй, по повелята на партията, комсомола и пионерската организация. Мерси! Тоя филм сме го гледали и даже някои сме участвали в него.
   • Гейчо , другото общество си е още тук, вече 30 години, само с мръсотията без социалните постижения.Като си направиш анализ , що за БКП кадри още са на чело на тази държава , воглаве с премиерминистъра , това си прозира.
   • При БКП имаше Църкви , и Християни
    ......
    Сега има само Джамии и чат пат Църкви :)))
  • 5
   Аг
   АГ доктор
   38 -16
   11:45, 9 фев 2021
   Дидо, не ти ли дойде малко много да правят експерименти с теб пред камери? И още един въпрос към всички: Ако един ден измислят уникална и неповторима спирала /за жени/ пак ли ще сме свидетели на масовото и поставяне, чрез репортажи по всички телевизии в най-гледаното време?
  • 6
   Ха
   Хасковлия
   27 -34
   11:46, 9 фев 2021
   Браво на тези отговорни хора, ето това е примерът.... Виж коментара
  • 7
   Ра
   Равносметка
   44 -6
   12:36, 9 фев 2021
   Голяма част от родителите настояваха учителите да си направят не само тестове, но и да се ваксинират, за да не бъдат застрашени децата им. Но когато дойде време да тестват отрочетата им, същите тези родители са категорично против, като забележете - става въпрос за антигенен тест, не за ваксина. Равносметка: на чужд гръб и сто тояги са малко. Пример: В училището, в което работя, съгласие за антигенен тест на децата им са дали едва 4% от родителите. Чудя се тези 50%, споменати в статията, реален факт ли са или стъкмистика...
  • 8
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ра
    Равносметка
    17 -5
    13:58, 9 фев 2021
    Как определихте пола ми? Всъщност съм даскал, не даскалица :)
  • 9
   Че
   Четящ
   12 -5
   13:15, 9 фев 2021
   Наскоро основателят на Световния икономически форум в Давос и професор по икономика Клаус Шваб публикува книгата „Четвъртата индустриална революция” (преведена на български). Тя е посветена на протичащия бум в развитието на науката и технологиите и тяхното отражение върху човечеството. Миналата година Клаус Шваб публикува в известен смисъл продължение на идеята за Четвъртата индустриална революция – „КОВИД-19: Големият рестарт”.  Книга „КОВИД-19: Големият рестарт” К. Шваб прави опит да докаже, че епидемията КОВИД-19, неизбежно води до рестарт на социалната система, при който хората ще загубят личната си свобода, но ще получат дистопично глобално лидерство. Това е познатият и налаган от пропагандата след Президента Р. Рейган Нов световен ред, съставен от 1% свръхбогати и 99% дигитално контролирано население. Според авторите този рестарт е без алтернатива и промяната предстои да се случи. От друга страна, според теорията за бифуркацията, с развитието си всяка комплексна система достига до точка на бифуркация. Това е точката когато законите управляващи системата престават да работят, тя се дестабилизира и настъпват необратими промени, в резултат, на което системата се разрушава и трансформира в нова. Примери за това от историята са преходите от една епоха в друга: например от политеизъм към монотеизъм и светско общество или преход от феодализъм към капитализъм и т.н.
   • Фл
    флп
    5 0
    13:52, 9 фев 2021
    Огелпил си ги нещата.Това се отнасяше за конвергенцията, ама тя тя не се случи защото нямаше как...
  • 10
   Се
   Селски бег
   27 -13
   14:16, 9 фев 2021
   Върни се в Димитровградското си село и дирекствовай.Гимназията бе гимназия когато директори бяха изключителни Хасковлии.
   • Ед
    Един от Димитровград
    7 -3
    18:41, 9 фев 2021
    Село ама идвате на пазара ааа!
   • Хх
    Хх
    3 0
    10:17, 10 фев 2021
    Той ако не е пазара защо да идваме?
  • 11
   Ух
   УХ ЧЕ СТЕ ГАНЬОВЦИ
   7 -11
   18:28, 9 фев 2021
   Много сте прости всички в коментарите, хем сте тъп... Виж коментара
   • Аз
    Аз от моя скромен опит знам
    10 -6
    18:37, 9 фев 2021
    Че фейсбук - да не обидя някой имат изключително простите хора.
   • До
    До тоя със скромния опит
    8 -7
    18:48, 9 фев 2021
    И аз да не те обидя, ама по-прост коментар не бях чел.
  • 12
   Па
   Пазача на парка
   14 -8
   20:22, 9 фев 2021
   Дъщерята на Беливанов се разкарва по Кенана с дъщеря си а децата трябва да са под карантина заради болна класна учителка. Ама нали сме от доброто утро..
  • 13
   До
   До мързеливите учители
   7 -2
   08:34, 10 фев 2021
   Да се направи анкета колко от родителите мислят че е Неефективно онлайн обучението и са ЗА връщането на децата в училище. Който иска да се ваксинира и да работи,който не вкъщи на диванчето. Но без заплата.
  • 14
   И.
   И.
   7 -1
   09:42, 10 фев 2021
   Стига реклама, не се ваксинира който иска, а от горе онези от герб който решат, значи ваксинирането е с цел, офцете да слушат.
  • 15
   Питам аз и РЗИ , РУО и щабове разни: Защо пък започнахте от ЕГ? Всички знаем, че детските градини и учениците от 1-4 клас са на училище от 4 януари, а и не могат да се учат дистанционно!?! Не е ли редно да започнете с тях? Как пък определихте точно да започнете с ЕГ? PR ( разбирай медийна известност)? Грозно е да правиш PR по пандемия на гърба на другите. А може би някой се е самозабравил? Грозно!Цинично! Даже- вулгарно!
  • 16
   ??
   ??!!
   5 -1
   16:05, 11 фев 2021
   Ваксината е за лична защита /личен имунитет/. Не предпазва околните. Ваксинираният може да пренася вируса. Не разбирам този негативизъм на част от коментиращите спрямо учителите /даскалите/. Всеки има право на избор... Четете и се образовайте.
  • 17
   И
   И
   1 -2
   16:14, 11 фев 2021
   Реклама, реклама, е само това.
  Последни новини