От х:

Днес в x:

Социален център в Хасково под карантина, заради болна от Ковид-19 детегледачка

Изображение 1 от 6

    Центърът за настаняване на деца от семеен тип без увреждания в Хасково, в който една служителка беше констатирана с коронавирусна инфекция, тази сутрин беше дезинфекциран. 

    Фирма, наета от Общината, направи пръскане на всички помещения в сградата по предписание на Регионалната здравна инспекция. По обяд от „Екопрогрес“ ще дезинфекцират двора и около къщата.

    От областния кризисен щаб тази сутрин обявиха позитивната проба на служителката. Тя е била детегледачка в центъра, поясни управителката му Андрияна Бъчварова.

    Жената е била в болничен известно време с ОРЗ. По това време не е тествана за наличието на коронавирусна инфекция. След като болничният й  е изтекъл се е появила на работа в петък и събота, миналата седмица. 

    Позитивната й проба е в резултата на тестването в Центъра, което се извършва като превенция от РЗИ поетапно в различни периоди от време във всички социални центрове на територията на региона. 

    Заразената  е под домашна карантина. Тя се чувства добре, посочи управителката на Центъра. 

    В Центъра  в момента има десет деца  на възраст от 10 до 17 години. На тях и на контактния персонал с болната са връчени предписания за поставяне под карантина. 

    Децата остават затворени с двама от служителите в Центъра, които ще се грижат за тях през целия период на карантината.  Ще им бъде осигурена дистанционна онлайн подкрепа от психолози, който ще работят с тях всеки ден.

    Храната ще бъде доставяна в съдове за еднократна употреба има осигурени дезинфектанти и консумативи за времето, в което ще са под ключ, посочи Андрияна Бъчварова.

    „Децата реагираха нормално, спокойно. Инструктирани са как трябва да действат в тази ситуация. Ще помолим за  патрулиращи служители от общинска полиция, които да съблюдават затова по-големите от децата да не си позволяват да напускат двора на социалното заведение.“

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ша
      Шана
      6 -7
      11:58, 18 авг 2020
      Къде се намира този център!
    • 2
      Жа
      жак
      15 -9
      12:05, 18 авг 2020
      Вече има много болни почти на всякаде но мерки не всеки влиза и излиза от България пез карантина без тестове какво е това безобразие ето гърците и сърбите какво правят без тестове не те пускат да влезеш а в българия цари хаус пълен!
      • Та
        тажак
        14 -12
        12:09, 18 авг 2020
        И каква полза има от маските,каските и цялата тази паника!Никаква.
      • Чо
        Човек
        12 -7
        12:35, 18 авг 2020
        Има полза за хората , но за тажаци като тебе никаква.
      • Ко
        Ковидници
        6 -7
        12:46, 18 авг 2020
        Пишеш се Човек, защото има съмнения ли? И правилно има! Хората гледат, учат се, анализират данните, а говедата изпълняват команда "дьох!" подадена от говедар.
      • До
        до човек
        3 -2
        13:15, 18 авг 2020
        Няма си н ко,няма.
      • До
        до тажак
        5 -5
        14:40, 18 авг 2020
        Някой няма ли да ви усведоми,какво се случва по света РЕАЛНО!
        Докато в Германия тотално се изложиха с данните за т.нар. зараза, Йенс Шпан,който е министър тук и дори не е завършил училище каза,че заразата ставала по опасна.
        Ама как и защо не се знае.Сега подготвят затвори за деца,чиито родители са уж заразени.Тоест отнемат ти детето ако си заразен.Вече не може да ползваш някои услуги ако нямаш АПП на телефона,който те следи къде ходиш.Само преди две седмици,като казах,че това ще се случи едни прости българи тук ме казаха,че съм луд.Е случи се.Дали ще има извинение.
        Същият Шпан и доктора на Гейт Дростен искат въвеждане на тетрадки с контакти.Т.е. всеки гражданин ще си носи тефтерче и ще записва с кой се е срещал.
        В същото време и леви и десни в Германия протестират неярекъснато.Лекарски организации искат отпадане на мерките.Вирусолози се обединяват срещу идиотщината.Обаче Меркел е заета да цензурира всичко това в Ютюб,Инстаграм,Туитър,като вече има съответният закон.
        Лекарската организация на Германия излезна с позиция,че носеното на маски е ВРЕДНО за здравето,а австрийски психиатри и психолози са установили тежки поражения върху психиката в резултат носенето на маски.
        Сега ни подготвят за ново тотално затваряне.До някъде БГ ще се размине,заради страха на Борисов.Но резултата е ясен.Усилване на тоталитаризма и противопоставяне на хората.
    • 3
      А,
      А, не
      10 -5
      12:16, 18 авг 2020
      Зараза върлува и във фирма за мебелен обков в източната част на града. Страшно е и е опасно. Тяхна служителка е в психоза, заплашва с разбиване на глави. Изглежда и звучи неадекватно. Бъдете внимателни.
    • 4
      Ив
      Иван
      6 -3
      15:05, 18 авг 2020
      Да изследват децата с PCR, да не се правят, че няма тестове.
    • 5
      Й
      й
      5 -5
      15:16, 18 авг 2020
      Карантина за всеки влезнал и и излезнал и тест
    • 6
      Та
      Танко Анков
      9 -3
      16:48, 18 авг 2020
      Абе стигате с тия щуротии.Днеска имало 30 болни,вчера 50,оня ден 45....нека си има болни!Който е болен го лекуват.Нима няма други болести!
    Последни новини