От х:

Днес в x:

11 °C

Директорът на езиковата гимназия в Хасково след ваксинацията: Да си върнем нормалния живот и нивото на образование

Изображение 1 от 5

  Масовата ваксинация на педагогическия и непедагогически състав в училищата от Хасковска област започна от днес. В предварителните списъци за ваксинация са 720 души.

  Първите дози бяха поставени на учителите от Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. Д-р Ас. Златаров“.

  За да даде пример на колегите си, директорът на елитното училище Деян Янев първи седна на стола за ваксинация.

  Преди това той попълни декларация за информирано съгласие и беше разпитан за общото си здравословно състояние, както и за моментното си. Както е по алгоритъм, след като беше ваксиниран, Янев получи и картон с отбелязаната днешна дата за поставянето на първата ваксина, както и датата на която трябва да му бъде поставена втората доза.

  Деян Янев не е преболедувал Ковид. Решил е да се ваксинира, защото смята, че това е единствения начин да си върне предишния ритъм на живот.

  „Крайно време е да се опитаме да се справим с този голям проблем, който тръгна преди година. Искам да си върнем живота и да образоваме децата на нивото, на което винаги сме го правили. Но, за да се случи това нещо трябва да се ваксинираме, защото човечеството не е измислило друг начин да се справя с подобни епидемии.“

  От хасковската езикова гимназия ще се ваксинират общо 27 души днес и утре. 35 % от преподавателите ще си поставят ваксина.

  Около 10 % от състава на персонала в училището вече е преболедувал коронавирус. Сред тях е и една от заместник-директорките-Светлана Костадинова. Въпреки че е минала през инфекцията, тя също ще се ваксинира, защото се е оказало, че има ниско количество на антитела. Синът й е лекар и се е консултирала с него преди да вземе решението си.

  Междувременно започна сондаж на мнението на родителите за нагласата  децата им да бъдат изследвани с бързи антигенни тестове.

  Очаква се от Министерството на образованието и науката да кажат дали има такава нагласа сред родителите, тъй като антигенното тестване е инвазивно.

  Целта на проучването е да се постигне по-голяма сигурност при връщането на всички децата присъствено в училище.

  По думите на директора на хасковската езикова гимназия родителите са разделени в мнението си наполовина. Около 50 % подкрепят с положително отношение тестването на децата. Сред учениците мненията са също 50:50.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (38)

  • 1
   Ко
   КОКИ
   6 -2
   10:08, 9 фев 2021
   Какво имате предвид с "новото но образование?
   • Ко
    коки 1
    5 -1
    10:09, 9 фев 2021
    Новото на образование...
   • Мг
    МГ
    17 -4
    10:53, 9 фев 2021
    Тогава не беше ПМГ, а МГ Тодор Велев, стара пушко!
    Забавен си с първото предложение, а за второ си много прав!
    Трудна работа е това, обаче, като са свикнали от малки на тестове!
    Не търсят решението и начина
   • Мг
    МГ-то
    14 -2
    10:55, 9 фев 2021
    ...а само отговорите.
   • Какви времена настанаха - Аз като дете не съм бил цензуриран така :))
   • търкат коментари че сме пиели като ученици
    водка и кола с Деян
    и че той се е натискал с Тодорка и Донка
    .......
    Бахти простите парчета дето си развъдил
   • То
    Тодор Манолов
    2 -1
    13:30, 12 фев 2021
    Уважаеми Хасковлии!Тази жалка твар от Димитровградските села си има вечен полически чадър!И вие сте разбрали и коментирате кой го държи директор!Наистина време е Хасковлии да работят в града си!А простите селяни -слуги на Герб и ДПС да се върнат на село от където са!Ние хората в града добре знаем за всичките му подвизи и простотия ,съдебните му дела и непрекъснатото и продължаващо присъствие в прокуратурата.Този самовлюбен ********* урони авторитета на Езиковата гимназия!Върна я в тоталитарните времена!

    н
  • 2
   Ро
   Родител
   44 -19
   10:16, 9 фев 2021
   Оставете децата на мира.Те не са опитни зайчета. Аз съм против моето дете да бъде тествано! Който иска нека се тества, но не заплашвайте децата и не ги принуждавайте.
   • Го
    Гоччо
    29 -12
    11:42, 9 фев 2021
    След като побъркаха родителите е ред на децата .Детската психика е по крехка по податливА по лесно се манипулира .Но новото класово обществото му трябват олигофренчета изпълняващи функции а не хора способни да мислят.А и нормалното както се изразявате нккога няма да се върне.Стадната овча форма на която всеки ден се насажда страх под един или друг начин е лесна за контрол.А на шепа хора им харесва това .Но основния проблем е в подизпълнителите лизачи които чак се престарават в старанието си да се харесах
    Казах който разбрал разбрал който не не в спорове с диванопитеци няма да влизам
   • ИК
    И к,во Ше им стане
    2 -8
    23:29, 9 фев 2021
    като им бръкнат в носа?Те и без това по цял ден ту... Виж коментара
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   39 -23
   10:24, 9 фев 2021
   Не мога да разбера защо са тези демонстрации , всички под строй

   ,та чак вече и с тениски за юбилея на гимназията.Жалко за елитната гимназия,не очаквах толкова да е паднало нивото.
   • Последния пич в Езиковата беше Петьо Димитров - сина на директорката на ДСК ,
    който избяга от Немската и завърши Милиционерското в Пазарджик
    .....
    Дидо и той не е мека китка, но не и от хората които могат да подпалят река Темза :))
   • Ха
    Хасковлия също
    22 -18
    10:58, 9 фев 2021
    Нарича се добър пример.Никой никого не задължава.
   • Второто ваксиниране да бъде с тениска на ГЕРБ.Да не дразним главната мутра на държавата.
  • 4
   Ге
   Гейчо
   38 -11
   11:27, 9 фев 2021
   Същата показност я имаше през едно друго общество където също всичко се вършеше под строй.Тогава всичко излизаше на другия ден във вестника.Разликата е че с вестника можеше да си избършиш задника а и нямаше банани иначе всичко друго си е по старумо
   • Хх
    ХХХ
    15 -8
    18:18, 9 фев 2021
    От доста време насам, сякаш сме се върнали да живеем в едни години, които си мислех, че безвъзвратно са отминали. Направо Дежа вю. Страхотия. Под строй, по повелята на партията, комсомола и пионерската организация. Мерси! Тоя филм сме го гледали и даже някои сме участвали в него.
   • Гейчо , другото общество си е още тук, вече 30 години, само с мръсотията без социалните постижения.Като си направиш анализ , що за БКП кадри още са на чело на тази държава , воглаве с премиерминистъра , това си прозира.
   • При БКП имаше Църкви , и Християни
    ......
    Сега има само Джамии и чат пат Църкви :)))
  • 5
   Аг
   АГ доктор
   38 -16
   11:45, 9 фев 2021
   Дидо, не ти ли дойде малко много да правят експерименти с теб пред камери? И още един въпрос към всички: Ако един ден измислят уникална и неповторима спирала /за жени/ пак ли ще сме свидетели на масовото и поставяне, чрез репортажи по всички телевизии в най-гледаното време?
  • 6
   Ха
   Хасковлия
   27 -34
   11:46, 9 фев 2021
   Браво на тези отговорни хора, ето това е примерът.... Виж коментара
  • 7
   Ра
   Равносметка
   44 -6
   12:36, 9 фев 2021
   Голяма част от родителите настояваха учителите да си направят не само тестове, но и да се ваксинират, за да не бъдат застрашени децата им. Но когато дойде време да тестват отрочетата им, същите тези родители са категорично против, като забележете - става въпрос за антигенен тест, не за ваксина. Равносметка: на чужд гръб и сто тояги са малко. Пример: В училището, в което работя, съгласие за антигенен тест на децата им са дали едва 4% от родителите. Чудя се тези 50%, споменати в статията, реален факт ли са или стъкмистика...
  • 8
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ра
    Равносметка
    17 -5
    13:58, 9 фев 2021
    Как определихте пола ми? Всъщност съм даскал, не даскалица :)
  • 9
   Че
   Четящ
   12 -5
   13:15, 9 фев 2021
   Наскоро основателят на Световния икономически форум в Давос и професор по икономика Клаус Шваб публикува книгата „Четвъртата индустриална революция” (преведена на български). Тя е посветена на протичащия бум в развитието на науката и технологиите и тяхното отражение върху човечеството. Миналата година Клаус Шваб публикува в известен смисъл продължение на идеята за Четвъртата индустриална революция – „КОВИД-19: Големият рестарт”.  Книга „КОВИД-19: Големият рестарт” К. Шваб прави опит да докаже, че епидемията КОВИД-19, неизбежно води до рестарт на социалната система, при който хората ще загубят личната си свобода, но ще получат дистопично глобално лидерство. Това е познатият и налаган от пропагандата след Президента Р. Рейган Нов световен ред, съставен от 1% свръхбогати и 99% дигитално контролирано население. Според авторите този рестарт е без алтернатива и промяната предстои да се случи. От друга страна, според теорията за бифуркацията, с развитието си всяка комплексна система достига до точка на бифуркация. Това е точката когато законите управляващи системата престават да работят, тя се дестабилизира и настъпват необратими промени, в резултат, на което системата се разрушава и трансформира в нова. Примери за това от историята са преходите от една епоха в друга: например от политеизъм към монотеизъм и светско общество или преход от феодализъм към капитализъм и т.н.
   • Фл
    флп
    5 0
    13:52, 9 фев 2021
    Огелпил си ги нещата.Това се отнасяше за конвергенцията, ама тя тя не се случи защото нямаше как...
  • 10
   Се
   Селски бег
   27 -13
   14:16, 9 фев 2021
   Върни се в Димитровградското си село и дирекствовай.Гимназията бе гимназия когато директори бяха изключителни Хасковлии.
   • Ед
    Един от Димитровград
    7 -3
    18:41, 9 фев 2021
    Село ама идвате на пазара ааа!
   • Хх
    Хх
    3 0
    10:17, 10 фев 2021
    Той ако не е пазара защо да идваме?
  • 11
   Ух
   УХ ЧЕ СТЕ ГАНЬОВЦИ
   7 -11
   18:28, 9 фев 2021
   Много сте прости всички в коментарите, хем сте тъп... Виж коментара
   • Аз
    Аз от моя скромен опит знам
    10 -6
    18:37, 9 фев 2021
    Че фейсбук - да не обидя някой имат изключително простите хора.
   • До
    До тоя със скромния опит
    8 -7
    18:48, 9 фев 2021
    И аз да не те обидя, ама по-прост коментар не бях чел.
  • 12
   Па
   Пазача на парка
   14 -8
   20:22, 9 фев 2021
   Дъщерята на Беливанов се разкарва по Кенана с дъщеря си а децата трябва да са под карантина заради болна класна учителка. Ама нали сме от доброто утро..
  • 13
   До
   До мързеливите учители
   7 -2
   08:34, 10 фев 2021
   Да се направи анкета колко от родителите мислят че е Неефективно онлайн обучението и са ЗА връщането на децата в училище. Който иска да се ваксинира и да работи,който не вкъщи на диванчето. Но без заплата.
  • 14
   И.
   И.
   7 -1
   09:42, 10 фев 2021
   Стига реклама, не се ваксинира който иска, а от горе онези от герб който решат, значи ваксинирането е с цел, офцете да слушат.
  • 15
   Питам аз и РЗИ , РУО и щабове разни: Защо пък започнахте от ЕГ? Всички знаем, че детските градини и учениците от 1-4 клас са на училище от 4 януари, а и не могат да се учат дистанционно!?! Не е ли редно да започнете с тях? Как пък определихте точно да започнете с ЕГ? PR ( разбирай медийна известност)? Грозно е да правиш PR по пандемия на гърба на другите. А може би някой се е самозабравил? Грозно!Цинично! Даже- вулгарно!
  • 16
   ??
   ??!!
   5 -1
   16:05, 11 фев 2021
   Ваксината е за лична защита /личен имунитет/. Не предпазва околните. Ваксинираният може да пренася вируса. Не разбирам този негативизъм на част от коментиращите спрямо учителите /даскалите/. Всеки има право на избор... Четете и се образовайте.
  • 17
   И
   И
   1 -2
   16:14, 11 фев 2021
   Реклама, реклама, е само това.

  Хороскоп за 02.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  02 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  02 мар 2021
  Последни новини