От х:

Днес в x:

23 °C

Директорът на езиковата гимназия в Хасково след ваксинацията: Да си върнем нормалния живот и нивото на образование

Изображение 1 от 5

  Масовата ваксинация на педагогическия и непедагогически състав в училищата от Хасковска област започна от днес. В предварителните списъци за ваксинация са 720 души.

  Първите дози бяха поставени на учителите от Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. Д-р Ас. Златаров“.

  За да даде пример на колегите си, директорът на елитното училище Деян Янев първи седна на стола за ваксинация.

  Преди това той попълни декларация за информирано съгласие и беше разпитан за общото си здравословно състояние, както и за моментното си. Както е по алгоритъм, след като беше ваксиниран, Янев получи и картон с отбелязаната днешна дата за поставянето на първата ваксина, както и датата на която трябва да му бъде поставена втората доза.

  Деян Янев не е преболедувал Ковид. Решил е да се ваксинира, защото смята, че това е единствения начин да си върне предишния ритъм на живот.

  „Крайно време е да се опитаме да се справим с този голям проблем, който тръгна преди година. Искам да си върнем живота и да образоваме децата на нивото, на което винаги сме го правили. Но, за да се случи това нещо трябва да се ваксинираме, защото човечеството не е измислило друг начин да се справя с подобни епидемии.“

  От хасковската езикова гимназия ще се ваксинират общо 27 души днес и утре. 35 % от преподавателите ще си поставят ваксина.

  Около 10 % от състава на персонала в училището вече е преболедувал коронавирус. Сред тях е и една от заместник-директорките-Светлана Костадинова. Въпреки че е минала през инфекцията, тя също ще се ваксинира, защото се е оказало, че има ниско количество на антитела. Синът й е лекар и се е консултирала с него преди да вземе решението си.

  Междувременно започна сондаж на мнението на родителите за нагласата  децата им да бъдат изследвани с бързи антигенни тестове.

  Очаква се от Министерството на образованието и науката да кажат дали има такава нагласа сред родителите, тъй като антигенното тестване е инвазивно.

  Целта на проучването е да се постигне по-голяма сигурност при връщането на всички децата присъствено в училище.

  По думите на директора на хасковската езикова гимназия родителите са разделени в мнението си наполовина. Около 50 % подкрепят с положително отношение тестването на децата. Сред учениците мненията са също 50:50.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (38)

  • 1
   Ко
   КОКИ
   6 -2
   10:08, 9 фев 2021
   Какво имате предвид с "новото но образование?
   • Ко
    коки 1
    5 -1
    10:09, 9 фев 2021
    Новото на образование...
   • Мг
    МГ
    17 -4
    10:53, 9 фев 2021
    Тогава не беше ПМГ, а МГ Тодор Велев, стара пушко!
    Забавен си с първото предложение, а за второ си много прав!
    Трудна работа е това, обаче, като са свикнали от малки на тестове!
    Не търсят решението и начина
   • Мг
    МГ-то
    14 -2
    10:55, 9 фев 2021
    ...а само отговорите.
   • Какви времена настанаха - Аз като дете не съм бил цензуриран така :))
   • търкат коментари че сме пиели като ученици
    водка и кола с Деян
    и че той се е натискал с Тодорка и Донка
    .......
    Бахти простите парчета дето си развъдил
   • То
    Тодор Манолов
    2 -1
    13:30, 12 фев 2021
    Уважаеми Хасковлии!Тази жалка твар от Димитровградските села си има вечен полически чадър!И вие сте разбрали и коментирате кой го държи директор!Наистина време е Хасковлии да работят в града си!А простите селяни -слуги на Герб и ДПС да се върнат на село от където са!Ние хората в града добре знаем за всичките му подвизи и простотия ,съдебните му дела и непрекъснатото и продължаващо присъствие в прокуратурата.Този самовлюбен ********* урони авторитета на Езиковата гимназия!Върна я в тоталитарните времена!

    н
  • 2
   Ро
   Родител
   44 -19
   10:16, 9 фев 2021
   Оставете децата на мира.Те не са опитни зайчета. Аз съм против моето дете да бъде тествано! Който иска нека се тества, но не заплашвайте децата и не ги принуждавайте.
   • Го
    Гоччо
    29 -12
    11:42, 9 фев 2021
    След като побъркаха родителите е ред на децата .Детската психика е по крехка по податливА по лесно се манипулира .Но новото класово обществото му трябват олигофренчета изпълняващи функции а не хора способни да мислят.А и нормалното както се изразявате нккога няма да се върне.Стадната овча форма на която всеки ден се насажда страх под един или друг начин е лесна за контрол.А на шепа хора им харесва това .Но основния проблем е в подизпълнителите лизачи които чак се престарават в старанието си да се харесах
    Казах който разбрал разбрал който не не в спорове с диванопитеци няма да влизам
   • ИК
    И к,во Ше им стане
    2 -8
    23:29, 9 фев 2021
    като им бръкнат в носа?Те и без това по цял ден ту... Виж коментара
  • 3
   Ха
   Хасковлия
   39 -23
   10:24, 9 фев 2021
   Не мога да разбера защо са тези демонстрации , всички под строй

   ,та чак вече и с тениски за юбилея на гимназията.Жалко за елитната гимназия,не очаквах толкова да е паднало нивото.
   • Последния пич в Езиковата беше Петьо Димитров - сина на директорката на ДСК ,
    който избяга от Немската и завърши Милиционерското в Пазарджик
    .....
    Дидо и той не е мека китка, но не и от хората които могат да подпалят река Темза :))
   • Ха
    Хасковлия също
    22 -18
    10:58, 9 фев 2021
    Нарича се добър пример.Никой никого не задължава.
   • Второто ваксиниране да бъде с тениска на ГЕРБ.Да не дразним главната мутра на държавата.
  • 4
   Ге
   Гейчо
   38 -11
   11:27, 9 фев 2021
   Същата показност я имаше през едно друго общество където също всичко се вършеше под строй.Тогава всичко излизаше на другия ден във вестника.Разликата е че с вестника можеше да си избършиш задника а и нямаше банани иначе всичко друго си е по старумо
   • Хх
    ХХХ
    15 -8
    18:18, 9 фев 2021
    От доста време насам, сякаш сме се върнали да живеем в едни години, които си мислех, че безвъзвратно са отминали. Направо Дежа вю. Страхотия. Под строй, по повелята на партията, комсомола и пионерската организация. Мерси! Тоя филм сме го гледали и даже някои сме участвали в него.
   • Гейчо , другото общество си е още тук, вече 30 години, само с мръсотията без социалните постижения.Като си направиш анализ , що за БКП кадри още са на чело на тази държава , воглаве с премиерминистъра , това си прозира.
   • При БКП имаше Църкви , и Християни
    ......
    Сега има само Джамии и чат пат Църкви :)))
  • 5
   Аг
   АГ доктор
   38 -16
   11:45, 9 фев 2021
   Дидо, не ти ли дойде малко много да правят експерименти с теб пред камери? И още един въпрос към всички: Ако един ден измислят уникална и неповторима спирала /за жени/ пак ли ще сме свидетели на масовото и поставяне, чрез репортажи по всички телевизии в най-гледаното време?
  • 6
   Ха
   Хасковлия
   27 -34
   11:46, 9 фев 2021
   Браво на тези отговорни хора, ето това е примерът.... Виж коментара
  • 7
   Ра
   Равносметка
   44 -6
   12:36, 9 фев 2021
   Голяма част от родителите настояваха учителите да си направят не само тестове, но и да се ваксинират, за да не бъдат застрашени децата им. Но когато дойде време да тестват отрочетата им, същите тези родители са категорично против, като забележете - става въпрос за антигенен тест, не за ваксина. Равносметка: на чужд гръб и сто тояги са малко. Пример: В училището, в което работя, съгласие за антигенен тест на децата им са дали едва 4% от родителите. Чудя се тези 50%, споменати в статията, реален факт ли са или стъкмистика...
  • 8
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ра
    Равносметка
    17 -5
    13:58, 9 фев 2021
    Как определихте пола ми? Всъщност съм даскал, не даскалица :)
  • 9
   Че
   Четящ
   12 -5
   13:15, 9 фев 2021
   Наскоро основателят на Световния икономически форум в Давос и професор по икономика Клаус Шваб публикува книгата „Четвъртата индустриална революция” (преведена на български). Тя е посветена на протичащия бум в развитието на науката и технологиите и тяхното отражение върху човечеството. Миналата година Клаус Шваб публикува в известен смисъл продължение на идеята за Четвъртата индустриална революция – „КОВИД-19: Големият рестарт”.  Книга „КОВИД-19: Големият рестарт” К. Шваб прави опит да докаже, че епидемията КОВИД-19, неизбежно води до рестарт на социалната система, при който хората ще загубят личната си свобода, но ще получат дистопично глобално лидерство. Това е познатият и налаган от пропагандата след Президента Р. Рейган Нов световен ред, съставен от 1% свръхбогати и 99% дигитално контролирано население. Според авторите този рестарт е без алтернатива и промяната предстои да се случи. От друга страна, според теорията за бифуркацията, с развитието си всяка комплексна система достига до точка на бифуркация. Това е точката когато законите управляващи системата престават да работят, тя се дестабилизира и настъпват необратими промени, в резултат, на което системата се разрушава и трансформира в нова. Примери за това от историята са преходите от една епоха в друга: например от политеизъм към монотеизъм и светско общество или преход от феодализъм към капитализъм и т.н.
   • Фл
    флп
    5 0
    13:52, 9 фев 2021
    Огелпил си ги нещата.Това се отнасяше за конвергенцията, ама тя тя не се случи защото нямаше как...
  • 10
   Се
   Селски бег
   27 -13
   14:16, 9 фев 2021
   Върни се в Димитровградското си село и дирекствовай.Гимназията бе гимназия когато директори бяха изключителни Хасковлии.
   • Ед
    Един от Димитровград
    7 -3
    18:41, 9 фев 2021
    Село ама идвате на пазара ааа!
   • Хх
    Хх
    3 0
    10:17, 10 фев 2021
    Той ако не е пазара защо да идваме?
  • 11
   Ух
   УХ ЧЕ СТЕ ГАНЬОВЦИ
   7 -11
   18:28, 9 фев 2021
   Много сте прости всички в коментарите, хем сте тъп... Виж коментара
   • Аз
    Аз от моя скромен опит знам
    10 -6
    18:37, 9 фев 2021
    Че фейсбук - да не обидя някой имат изключително простите хора.
   • До
    До тоя със скромния опит
    8 -7
    18:48, 9 фев 2021
    И аз да не те обидя, ама по-прост коментар не бях чел.
  • 12
   Па
   Пазача на парка
   14 -8
   20:22, 9 фев 2021
   Дъщерята на Беливанов се разкарва по Кенана с дъщеря си а децата трябва да са под карантина заради болна класна учителка. Ама нали сме от доброто утро..
  • 13
   До
   До мързеливите учители
   7 -2
   08:34, 10 фев 2021
   Да се направи анкета колко от родителите мислят че е Неефективно онлайн обучението и са ЗА връщането на децата в училище. Който иска да се ваксинира и да работи,който не вкъщи на диванчето. Но без заплата.
  • 14
   И.
   И.
   7 -1
   09:42, 10 фев 2021
   Стига реклама, не се ваксинира който иска, а от горе онези от герб който решат, значи ваксинирането е с цел, офцете да слушат.
  • 15
   Питам аз и РЗИ , РУО и щабове разни: Защо пък започнахте от ЕГ? Всички знаем, че детските градини и учениците от 1-4 клас са на училище от 4 януари, а и не могат да се учат дистанционно!?! Не е ли редно да започнете с тях? Как пък определихте точно да започнете с ЕГ? PR ( разбирай медийна известност)? Грозно е да правиш PR по пандемия на гърба на другите. А може би някой се е самозабравил? Грозно!Цинично! Даже- вулгарно!
  • 16
   ??
   ??!!
   5 -1
   16:05, 11 фев 2021
   Ваксината е за лична защита /личен имунитет/. Не предпазва околните. Ваксинираният може да пренася вируса. Не разбирам този негативизъм на част от коментиращите спрямо учителите /даскалите/. Всеки има право на избор... Четете и се образовайте.
  • 17
   И
   И
   1 -2
   16:14, 11 фев 2021
   Реклама, реклама, е само това.

  Хороскоп за 16.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  16 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  16 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  16 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  16 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  16 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  16 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  16 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  16 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  16 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  16 май 2021
  Последни новини