От х:

Днес в x:

25 нови позитивни на коронавирус, двама починаха, 32-ма са излекувани

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 25 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, двама починали и 32 излекувани.

Разпределението по общини на новозаразените  лицата е: Хасково – 11; Димитровград – 6; Харманли – 3; Свиленград – 2; Любимец – 1; Ивайловград – 1; Минерални бани -1.

Починали са мъж на 86 години от община Хасково, диагностициран на 30 януари и жена на 59 години от община Хасково, която е доказана на 1 февруари.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 4796, обобщават от Областния щаб за Ковид 19.

Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 118. 

На домашно лечение са 806 души, починали са 304 и напълно излекувани - 3568 души.

Днес започва и ваксинацията срещу вируса на учителите от областта. Преподавателите от Хасково са първи. Ваксината ще им бъде поставена в кабинет на болница „Хигия“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ба
    Бакалов
    26 -3
    09:24, 9 фев 2021
    Нещо се случва в България, което засега минава незабелязано.
    Българите се разделят на нещо като нови класи – държавни служители и всички останали работещи.
    Държавният служител в сегашната епидемия почти не работи, най-много 2-3 дни от седмицата ходи до службата си, взима пълна заплата плюс помощи и ДМС (допълнително материално стимулиране), които администрацията на Борисов щедро раздава предизборно. (Разбира се, винаги има някъде изключения).
    Администрацията и техните семейства могат да решат изборите. Но не това е най-важното. Те се оформят като някаква каста, която си брани интереса, добре им е в тези епидемични мерки.
    Но в администрация, държавна, общинска, дори Гражданска защита или агенции, служби, заплатите и ДМС си вървят, работа почти нямат. Например в съдебната система прокурори и съдии взимат по няколко хиляди лева заплати и не работят. Колегите им юристи, адвокати, плащат наеми, а делата им се отлагат непрекъснато, и фирмени, и др.
    Така е с всякакъв дребен и среден бизнес – наемите си вървят, помощи не стигат до тях, обещани пари от началото на кризата миналата година още не са получили, мярката 80 на 20 за хората на заплата е бизсмислена, масово съкращават работещи, защото няма смисъл да ги държат и т. н.
    В страната се очертава партия на администрацията, която и без друго е калинкизирана, и най-дребното назначение в малък град става с политическа протекция от местните хора на ГЕРБ.
    • Ли
      либра
      7 -20
      09:33, 9 фев 2021
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Кл
    КЛИЕНТ
    9 -11
    09:50, 9 фев 2021
    няма ли да престанете вече с тези безмислени сводки за заразени, умрели и ваксинирани!
    никой не се интересува и не му пука!
    • Ра
      Разбирач
      6 -1
      15:32, 9 фев 2021
      Ти пък кой си?И кой се интересува от твойто мнение.
  • 3
    И.
    И.
    0 -1
    09:43, 10 фев 2021
    Излекувани ли, то лечение няма, а излекувани има, е да вируса от скука умира...
Последни новини