От х:

Днес в x:

27 °C

Седем ваксинционни пункта разкриват в Хасковска област за масовата имунизация

Седем са ваксинационните пунктове в Хасковска област, в които ще се извършва масовото имунизиране с ваксините срещу Ковид-19 в региона.

На територията на цялата страна ще действат общо 318 имунизационни точки, които бяха определени в заповед на министъра на здравеопазването.

Според заповедта на министър Ангелов ваксинационните пунктове ще са временни.

В региона на Хасково такива три пункта ще има в областния град. Ще се ваксинира в бивша клинична лаборатория на МБАЛ-Хасково, в МБАЛ „Хигия“, в отделението по хирургия, и в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция на ул. „Патриарх Евтимий“ № 2.

В Любимец кабинетът, в който ще се поставят ваксините е в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.

Четвъртата имунизационна точка ще е разположена в МБАЛ-Харманли, а в Димитровград временният имунизационен кабинет ще е „Медицински център Диамедикъл – 2013“ на ул. „Любен Каравелов“ № 22

„Медицински център І – Свиленград“ ще поеме ваксинацията в пограничната община. Той се намира на бул. „България“ № 137, етаж 2, кабинет № 5.

В заповедта си здравният министър разпорежда включването в имунизационната кампания на всички общопрактикуващи лекари. Те ще слагат ваксините на хората от своите пациентски листи, след предварително направени списъци.

По данни от Единния информационен портал до момента в Хасковска област общо поставените дози от ваксината на BioNTech/Pfizer срещу Ковид-19 са 1497, като лицата с втора доза вече са 522.

Здравно неосигурените пациенти също ще бъдат обхванати от системата и ще бъдат ваксинирани при желание. Дозите ще им бъдат поставени във ваксинационния кабинет на РЗИ в Хасково за тези които са от областния град и общината. За тези, които са от по-отдалечените населени места в региона, ще се направи допълнителна организация. За целта обаче трябва да се направи предварителна заявка по имейл към РЗИ  с имената, адреса и телефон за контакт, уточни директорката на здравната инспекция д-р Соня Димитрова. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ба
  Баба Минка
  23 -7
  16:33, 16 фев 2021
  В Хасково не са имунизирани все още учителите с изкючение на езиковата и Л.Каравелов, всички други учители са без ваксина и без изгледи скоро да се ваксинират, а уж бяха след лекарите. Къде са ваксините се пита в задачата, за изборите ли се пренасочиха или се ваксинират по роднинска линия? Кога най-после ще започне ваксинацията на втората фаза- учители? За какви масови ваксинации се говори след като още втора фаза не е започнала?
  • Ба
   Баба Тотка
   13 -16
   17:00, 16 фев 2021
   На идиота ваксина не му требва единственото нещо от което не може да се излекува и имунизира е простотията.Голям мерак имате да се убодете или просто си приказвате да не заспите пред компа
  • До
   До баба Тотка
   18 -6
   17:49, 16 фев 2021
   Бабо Тотке, баба ти Минка пише по същество- повечето учители, заявили желание, не са ваксинирани и скоро няма да бъдат. И дава знак, че има нещо много нередно в цялата работа. Ако някой пише, за да не заспи, не е тя.
  • 14
   1497 за 40 дни .... до 250 000
   2 -2
   09:38, 17 фев 2021
   населението на Хасковска Област , колко дни трябват :))
   .....
   Отговор : 6680
  • До
   До: "До Баба Тотка" от
   1 -1
   13:32, 17 фев 2021
   Не разпространявайте невярна информация! Всеки желаещ учител вече е ваксиниран с първата доза. Подчертавам ЖЕЛАЕЩ и присъстващ в списъците на съответните пунктове!
 • 2
  Да
  да
  4 0
  18:51, 16 фев 2021
  И един мармот завиваше шоколад
 • 3
  За
  Забрави
  3 0
  10:25, 17 фев 2021
  ли сте да добавите и новооткритите пунктове на кенанските ,пловдивските и македонските .....

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини