От х:

Днес в x:

Седем ваксинционни пункта разкриват в Хасковска област за масовата имунизация

Седем са ваксинационните пунктове в Хасковска област, в които ще се извършва масовото имунизиране с ваксините срещу Ковид-19 в региона.

На територията на цялата страна ще действат общо 318 имунизационни точки, които бяха определени в заповед на министъра на здравеопазването.

Според заповедта на министър Ангелов ваксинационните пунктове ще са временни.

В региона на Хасково такива три пункта ще има в областния град. Ще се ваксинира в бивша клинична лаборатория на МБАЛ-Хасково, в МБАЛ „Хигия“, в отделението по хирургия, и в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция на ул. „Патриарх Евтимий“ № 2.

В Любимец кабинетът, в който ще се поставят ваксините е в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.

Четвъртата имунизационна точка ще е разположена в МБАЛ-Харманли, а в Димитровград временният имунизационен кабинет ще е „Медицински център Диамедикъл – 2013“ на ул. „Любен Каравелов“ № 22

„Медицински център І – Свиленград“ ще поеме ваксинацията в пограничната община. Той се намира на бул. „България“ № 137, етаж 2, кабинет № 5.

В заповедта си здравният министър разпорежда включването в имунизационната кампания на всички общопрактикуващи лекари. Те ще слагат ваксините на хората от своите пациентски листи, след предварително направени списъци.

По данни от Единния информационен портал до момента в Хасковска област общо поставените дози от ваксината на BioNTech/Pfizer срещу Ковид-19 са 1497, като лицата с втора доза вече са 522.

Здравно неосигурените пациенти също ще бъдат обхванати от системата и ще бъдат ваксинирани при желание. Дозите ще им бъдат поставени във ваксинационния кабинет на РЗИ в Хасково за тези които са от областния град и общината. За тези, които са от по-отдалечените населени места в региона, ще се направи допълнителна организация. За целта обаче трябва да се направи предварителна заявка по имейл към РЗИ  с имената, адреса и телефон за контакт, уточни директорката на здравната инспекция д-р Соня Димитрова. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ба
    Баба Минка
    23 -7
    16:33, 16 фев 2021
    В Хасково не са имунизирани все още учителите с изкючение на езиковата и Л.Каравелов, всички други учители са без ваксина и без изгледи скоро да се ваксинират, а уж бяха след лекарите. Къде са ваксините се пита в задачата, за изборите ли се пренасочиха или се ваксинират по роднинска линия? Кога най-после ще започне ваксинацията на втората фаза- учители? За какви масови ваксинации се говори след като още втора фаза не е започнала?
    • Ба
      Баба Тотка
      13 -16
      17:00, 16 фев 2021
      На идиота ваксина не му требва единственото нещо от което не може да се излекува и имунизира е простотията.Голям мерак имате да се убодете или просто си приказвате да не заспите пред компа
    • До
      До баба Тотка
      18 -6
      17:49, 16 фев 2021
      Бабо Тотке, баба ти Минка пише по същество- повечето учители, заявили желание, не са ваксинирани и скоро няма да бъдат. И дава знак, че има нещо много нередно в цялата работа. Ако някой пише, за да не заспи, не е тя.
    • 14
      1497 за 40 дни .... до 250 000
      2 -2
      09:38, 17 фев 2021
      населението на Хасковска Област , колко дни трябват :))
      .....
      Отговор : 6680
    • До
      До: "До Баба Тотка" от
      1 -1
      13:32, 17 фев 2021
      Не разпространявайте невярна информация! Всеки желаещ учител вече е ваксиниран с първата доза. Подчертавам ЖЕЛАЕЩ и присъстващ в списъците на съответните пунктове!
  • 2
    Да
    да
    4 0
    18:51, 16 фев 2021
    И един мармот завиваше шоколад
  • 3
    За
    Забрави
    3 0
    10:25, 17 фев 2021
    ли сте да добавите и новооткритите пунктове на кенанските ,пловдивските и македонските .....
Последни новини