От х:

Днес в x:

САЩ, Германия и Франция заклеймиха присъдата срещу Навални и призоваха за незабавното му освобождаване

Съединените щати, Германия и Франция разкритикуваха днес осъждането на руския опозиционер Алексей Навални на повече от две години затвор и призоваха за незабавното му освобождаване, предаде Франс прес.

"Повтаряме призива си към руското правителство да освободи незабавно и безусловно г-н Навални, както и стотиците други руски граждани, арестувани през последните седмици, за това че просто са си упражнили правата, в това число свободата на изразяване и на мирно събиране", каза в комюнике държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Днешната присъда срещу Алексей Навални е тежък удар по основополагащите свободи и правовата държава в Русия", реагира в "Туитър" германският външен министър Хайко Маас.

"Осъждането на Алексей Навални е неприемливо. Политическите разногласия не са престъпление. Призоваваме за незабавното му освобождаване. Спазването на човешките права като това на демократична свобода не подлежи на обсъждане", каза в "Туитър" френският президент Еманюел Макрон.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Га
    Ганев
    1 0
    13:48, 3 фев 2021
    Активизирайки идеологическото противопоставяне ултралибералите ще разгърнат нова фаза на непрекъсваната „Студена война“ срещу Русия и Китай, използвайки разни предатели и зависими структури за „масови протести“ и провокации, за дестабилизиране на държавната власт. По сведения на бивши сътрудници на ЦРУ и съответните агенции за хибридна война само за последните десет години за „цветни революции“ и дестабилизиране на властта в Русия и Китай са изразходвани 68 трилиона долара.  Същевременно страхувайки се от известните им и неизвестните им оръжия, с които разполагат Русия и Китай , а също от военния съюз между тях  ястребите,  които винаги са мечтали да ударят Русия ще се опитват чрез различни локални конфликти да създават напрежение на границите на Русия и Китай като същевременно финансово ще захранват разни либерални подлоги в самите Русия и Китай.
    • АС
      А свобода за
      0 0
      20:24, 3 фев 2021
      Асанж не искат ли. Лицемерите трябва да се осакатяват
  • 2
    Фе
    ФЕ ЦЕСА НА
    0 0
    04:08, 4 фев 2021
    200 те свини, заминава за 5 години или, завинаги.
  • 3
    Ре
    РЕШИЛИ
    0 0
    04:10, 4 фев 2021
    200 мръсни свини, да ми се правят на световно правителство и върховен съд ?!
    То бива свинска наглост, ама това на нищо не прилича вече!
Последни новини