От х:

Днес в x:

Ново обвинение срещу Алексей Навални

Алексей Навални, основател на ФБК, е обвинен в създаване на организация, която посяга на личността и правата на руснаците. Наказанието за това престъпление включва до три години затвор, съобщава РИА Новости с позоваване на представителя на Следствения комитет на Руската федерация Светлана Петренко.

Става дума за Фонда за борба с корупцията (ФБК) - организация с нестопанска цел, включена от Министерството на правосъдието в регистъра на организации, изпълняващи функции на чуждестранен агент и призната за екстремистка организация.

Отбелязва се, че разследването по наказателното дело, образувано по част 2 на член 239 от Наказателния кодекс на Руската федерация, продължава.

На 7 август адвокатът на ФБК Любов Собол напусна Русия пет дни след присъдата за нарушаване на санитарните норми на протестите. Тя е излетяла с полет Москва-Истанбул. Съобщава се, че Собол планира да направи прекачване в Турция, но крайната дестинация на нейното пътуване не е известна.

На 6 август руското Министерствоо на правосъдието включи Фонда за борба с корупцията (ФБК), Фонда за защита правата на гражданите (ФЗПГ) и централата на Навални в списъка на организациите, забранени в Русия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини