От х:

Днес в x:

14 °C

В Хасково поднесоха цветя за 173 г. от рождението на Христо Ботев

  173-годишнината от рождението на Христо Ботев беше отбелязана днес в Хасково. Пред бюст-паметника на големия български революционер и поет почит отдадоха и поднесоха цветя областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров, кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместниците му Мария Вълчев и Танер Емин, секретарят на общината Пламен Лечев, началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова, граждани.

  Заради пандемията от коронавируса и наложените противоепидемични мерки не се състоя официален тържествен ритуал, какъвто имаше предходни години.

  „Пандемията и противоепидемичните мерки ни ограничават в организирането на тържествени чествания, но те в никакъв случай не могат да попречат всеки от нас лично да избере по какъв начин да се преклони пред Христо Ботев и неговото ненадминато дело“, заяви градоначалникът минути след като поднесе цветя.

  „За съжаление пандемията все още е на дневен ред и се налага в малко по-тесен кръг да осъществим честванията, но разбира се това на първо място трябва да бъде в сърцата ни“, каза д-р Стефка Здравкова.

  Тази година на Йордановден отпадна и публичното провеждане на церемонията по освещаването на бойните знамена, с участието на военнослужещи от хасковското поделение, която по традиция години наред се състоеше на площад „Свобода“ в центъра на града.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ко
   Ковидни
   20 -6
   12:57, 6 яну 2021
   Станчо го е страх да не се зарази от Ботев със смелост и подхожда към паметника с маска, за останалите няма смисъл да се споменава!
   • Зд
    Здрави
    5 -13
    13:05, 6 яну 2021
    Потресена съм как гладките мозъци сквернят всичко... Виж коментара
   • Ко
    Ковидни
    3 -1
    17:57, 6 яну 2021
    Само на база собствен опит предположения не се правят, особено, ако не можеш да осъзнаеш написаното. Злобичката и тя не помага за второто. Не може да си някой и да застанеш сам пред паметника на един Велик Българин с маска, все едно те е гнус от него.
  • 2
   Пи
   питам
   1 -5
   13:59, 6 яну 2021
   Черната станция Г-н Михайлов защо не се обажда. За... Виж коментара
  • 3
   Интересно защо Анти- Комунистите днес празнуват :)))
  • 4
   То
   Той
   7 0
   18:11, 6 яну 2021
   Питахте ли Танер Емин, какво мисли за Ботев - лично и партията му?
  • 5
   См
   Смях
   1 0
   07:38, 8 яну 2021
   Цялата банда безполезни носачи на цветя. Да вземат по една маска и от зад да си сложат че ковида и от там може да им дойде.
  • 6
   Ян
   Янков
   1 0
   08:49, 8 яну 2021
   Я, Кмета бил жив бе!
   Здрасти бе кметски, как си бе изчезна нещо,че се притесних за тебе!
   Няма ли някоя лентичка за рязане, та да те изтипосат по еТВ?

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021

  Случаен виц

  Последни новини