От х:

Днес в x:

В Хасково поднесоха цветя за 173 г. от рождението на Христо Ботев

    173-годишнината от рождението на Христо Ботев беше отбелязана днес в Хасково. Пред бюст-паметника на големия български революционер и поет почит отдадоха и поднесоха цветя областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров, кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместниците му Мария Вълчев и Танер Емин, секретарят на общината Пламен Лечев, началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова, граждани.

    Заради пандемията от коронавируса и наложените противоепидемични мерки не се състоя официален тържествен ритуал, какъвто имаше предходни години.

    „Пандемията и противоепидемичните мерки ни ограничават в организирането на тържествени чествания, но те в никакъв случай не могат да попречат всеки от нас лично да избере по какъв начин да се преклони пред Христо Ботев и неговото ненадминато дело“, заяви градоначалникът минути след като поднесе цветя.

    „За съжаление пандемията все още е на дневен ред и се налага в малко по-тесен кръг да осъществим честванията, но разбира се това на първо място трябва да бъде в сърцата ни“, каза д-р Стефка Здравкова.

    Тази година на Йордановден отпадна и публичното провеждане на церемонията по освещаването на бойните знамена, с участието на военнослужещи от хасковското поделение, която по традиция години наред се състоеше на площад „Свобода“ в центъра на града.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ко
      Ковидни
      20 -6
      12:57, 6 яну 2021
      Станчо го е страх да не се зарази от Ботев със смелост и подхожда към паметника с маска, за останалите няма смисъл да се споменава!
      • Зд
        Здрави
        5 -13
        13:05, 6 яну 2021
        Потресена съм как гладките мозъци сквернят всичко... Виж коментара
      • Ко
        Ковидни
        3 -1
        17:57, 6 яну 2021
        Само на база собствен опит предположения не се правят, особено, ако не можеш да осъзнаеш написаното. Злобичката и тя не помага за второто. Не може да си някой и да застанеш сам пред паметника на един Велик Българин с маска, все едно те е гнус от него.
    • 2
      Пи
      питам
      1 -5
      13:59, 6 яну 2021
      Черната станция Г-н Михайлов защо не се обажда. За... Виж коментара
    • 3
      Интересно защо Анти- Комунистите днес празнуват :)))
    • 4
      То
      Той
      7 0
      18:11, 6 яну 2021
      Питахте ли Танер Емин, какво мисли за Ботев - лично и партията му?
    • 5
      См
      Смях
      1 0
      07:38, 8 яну 2021
      Цялата банда безполезни носачи на цветя. Да вземат по една маска и от зад да си сложат че ковида и от там може да им дойде.
    • 6
      Ян
      Янков
      1 0
      08:49, 8 яну 2021
      Я, Кмета бил жив бе!
      Здрасти бе кметски, как си бе изчезна нещо,че се притесних за тебе!
      Няма ли някоя лентичка за рязане, та да те изтипосат по еТВ?
    Последни новини