От х:

Днес в x:

В Хасково отбелязаха 172 г. от рождението на Христо Ботев

    Венци и цветя бяха поднесени по повод 172 години от рождението на писателя и революционер Христо Ботев. Тържественият ритуал се проведе пред паметника на великия българин, намиращ се в градинката до Образцово народно читалище „Заря-1858” в Хасково.

    Официалната церемония се организира от община Хасково и в нея участва Духовият оркестър и военнослужещи от хасковското поделение. Слово произнесоха кметът на Хасково Станислав Дечев и областният управител д-р Стефка Здравкова, които припомниха за живота и делото на Ботев.

    Присъстваха още зам.-кметовете Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, зам.-областният управител Митко Петров, народният представител Митко Полихронов, зам.-председателите на Общинския съвет в Хасково д-р Николай Николов и Мюмюн Мюмюн, командирът на хасковското военно формирование 52 740 майор Светослав Годинов. Цветя положиха още общински съветници, представители на политически партии, представители на Тракийското дружество "Георги Сапунаров", граждани.

    В края на ритуала актьорът Стефан Цирков рецитира стихотворение "Борба", написано от Христо Ботев.

    По повод годишнината от рождението на великия българин, Община Хасково представя спектакъла "Ботев. Страната на убитите поети". Постановката ще се играе днес от 19 часа в театър "Иван Димов". Входът е свободен.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      23 -2
      13:29, 6 яну 2020
      Нека помним навеки подвига на Христо Ботев !!! Нека всеки живеещ в България е родолюбив и милеещ за родината гражданин !!! Поклон пред Христо Ботев и сподвижници !!!
    • 2
      Ан
      Ангел Ангел
      20 -1
      13:43, 6 яну 2020
      Като гледам снимките...аскера повече от цивилните официални... Гражданството пък хич се не види... Само гръмки думи, акълът на народа (българето в Хаскьой) е зает с оцеляването при герберасткото присъствие..
    • 3
      Ха
      Хасковлия
      15 -4
      14:52, 6 яну 2020
      Хасковски народе,ако не се осъзнаем те чакат дълги години герберско владичество.Ако беше жив Ботев щеше да зашие по един шамар на гробарите и да ги изпрати там където им е мястото -забравата.Дано някога Войводата и Апостолът възкръснат та отново до видим свободна и независима България.
    • 4
      Ге
      ГЕРБЕР
      2 -13
      17:29, 6 яну 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 5
      До
      До горния
      2 0
      00:14, 7 яну 2020
      Да,Ботев е бил комунист и анархист. Ама трябва да се научите да цените хората с качества и да не ги съдите заради политическите си различия. Ботев е велик!
    Последни новини