От х:

Днес в x:

Деца майсторят празнични украси в Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Изображение 1 от 3
    Децата от Хасковско могат да се включат в онлайн конкурса, който Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите организира по повод вропейската седмица за намаляване на отпадъците. Инициативата е посветена на наближаващите празници и се нарича „Коледна украса от отпадъчни материали“.
     
    Тази година е 12-ото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която е с фокус през тази година върху голямото количество „невидими отпадъци“, които се образуват по време на производствените процеси на продуктите.
     
    Глобалната екоинциатива през 2020 година е ще се проведе от 21 до 29 ноември.
     
    В това време тече и срокът за подаване на снимки на изработените украси от рециклируеми материали и отпадъци- сувенири, играчки, гирлянди.
     
    Фотосите на ръкоделията трябва да бъдат изпратени на имейла на РИОСВ-Хасково, придружени с информация за име на участника и описание на използваните материали.
     
    Всички снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на Екоинспекцията във виртуална изложба.
     
    Целта на инициативата е чрез нея да се покажат възможности за повторното използване на отпадъците от домакинството, превърнати в красиви предмети.
     
    Авторът на творбата, получила най-много харесвания до 29-ти ноември, ще бъде обявен на следващия ден и ще получи грамота и награда. За най-активно участващите в инициативата детски градини, екоклубове и училища ще бъдат подготвени грамоти.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ан
      Антелова
      3 -1
      19:17, 17 ное 2020
      Сега децата ни ще тръгнат по кофи и контейнери да събират боклуци за да правят къщички и градинки от отпадъци! Вместо да им обърнете внимание за по-голяма хигиена и чистота по време на тази пандемия ще отчитате дейност и показност!
    • 2
      До
      До Антелова!
      1 0
      11:40, 18 ное 2020
      Госпожо,явно въобще не сте запозната със замисъла на подобни кампании и с идеята на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Децата няма да тръгнат по кофи и контейнери да събират боклуци, как въобще мозъкът ви роди подобна мисъл?! Децата с отпадъчните материали от домакинствата им- найлонови торбички, кофички от кисело мляко, пластмасови чашки и др., вместо да ги изхвърлят- ще изработят у дома красиви коледни играчки. По този начин ще осъзнаят смисъла на рециклирането и опазването чистотата на природата. Всички родители и учители знаем с каква радост се включват в подобни инициативи! Моля, не опорочавайте с елементарното си и негативно мислене една красива инициатива, чрез която децата ще творят и раждат красота чрез сръчните си ръчички! Бъдете жива и здрава!
    Последни новини