От х:

Днес в x:

7 °C

Деца майсторят празнични украси в Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Изображение 1 от 3
  Децата от Хасковско могат да се включат в онлайн конкурса, който Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите организира по повод вропейската седмица за намаляване на отпадъците. Инициативата е посветена на наближаващите празници и се нарича „Коледна украса от отпадъчни материали“.
   
  Тази година е 12-ото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която е с фокус през тази година върху голямото количество „невидими отпадъци“, които се образуват по време на производствените процеси на продуктите.
   
  Глобалната екоинциатива през 2020 година е ще се проведе от 21 до 29 ноември.
   
  В това време тече и срокът за подаване на снимки на изработените украси от рециклируеми материали и отпадъци- сувенири, играчки, гирлянди.
   
  Фотосите на ръкоделията трябва да бъдат изпратени на имейла на РИОСВ-Хасково, придружени с информация за име на участника и описание на използваните материали.
   
  Всички снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на Екоинспекцията във виртуална изложба.
   
  Целта на инициативата е чрез нея да се покажат възможности за повторното използване на отпадъците от домакинството, превърнати в красиви предмети.
   
  Авторът на творбата, получила най-много харесвания до 29-ти ноември, ще бъде обявен на следващия ден и ще получи грамота и награда. За най-активно участващите в инициативата детски градини, екоклубове и училища ще бъдат подготвени грамоти.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ан
   Антелова
   3 -1
   19:17, 17 ное 2020
   Сега децата ни ще тръгнат по кофи и контейнери да събират боклуци за да правят къщички и градинки от отпадъци! Вместо да им обърнете внимание за по-голяма хигиена и чистота по време на тази пандемия ще отчитате дейност и показност!
  • 2
   До
   До Антелова!
   1 0
   11:40, 18 ное 2020
   Госпожо,явно въобще не сте запозната със замисъла на подобни кампании и с идеята на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Децата няма да тръгнат по кофи и контейнери да събират боклуци, как въобще мозъкът ви роди подобна мисъл?! Децата с отпадъчните материали от домакинствата им- найлонови торбички, кофички от кисело мляко, пластмасови чашки и др., вместо да ги изхвърлят- ще изработят у дома красиви коледни играчки. По този начин ще осъзнаят смисъла на рециклирането и опазването чистотата на природата. Всички родители и учители знаем с каква радост се включват в подобни инициативи! Моля, не опорочавайте с елементарното си и негативно мислене една красива инициатива, чрез която децата ще творят и раждат красота чрез сръчните си ръчички! Бъдете жива и здрава!

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини