От х:

Днес в x:

5 бона глоба от Екоинспекцията за хасковлия, горил незаконно отпадъци

Три наказателни постановления е издала Регионалната екоинспекцията в Хасково за неизпълнения на дадени предписания. 4000 лв е наказанието за ТЕЦ „Марица- 3“ в Димитровград, за 2 500 лв. е постановлението, издадено на ТЕЦ „Хасково“, с 5000 лв. е глобено физическо лице от Хасково за изгаряне на отпадъци.

Съставен е акт на физическо лице от Димитровград, защото не е регистрирал сив папагал в установения 14-дневен срок след придобиването му.

Актове за реализация на инвестиционни предложения без проведена процедура по оценка за съвместимост са съставени на фирма от Свиленград и на физическо лице от София.

Съставен е акт на ТЕЦ в Димитровград за неподдържане на необходимото качество на заустваните води в съответствие с условията на Комплексното разрешително.

Акт по Закона за водите е съставен и на фирма в Кърджали.

Наложени са 2 текущи месечни санкции на млекопреработвателно предприятие в с.Вълкович и на месопреработвателно предприятие в Хасково за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения от Разрешителните за заустване.

През декември РИОСВ - Хасково е извършила общо 69 проверки на 62 обекта.

Събраната сума от наказателни постановления, включително за предишни периоди е 1500 лв.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ех
    Ехооо
    34 -1
    18:16, 5 яну 2022
    В църната махала по цял ден горят отпадните парцали от шивашката дейност в града, пластмаси и куп други боклуци, тях защо никой не ги глобява? Даже ги поощрявате с незаслужени помощи. А глобявате само работещите данъкоплатци. Мишки нещастни.
    • Ев
      Евреин
      3 -1
      12:26, 6 яну 2022
      Те са богопомазани!! Там не пипай!
  • 2
    За
    За пръв път
    3 -1
    20:04, 5 яну 2022
    Чувам за подобна сума глоба ! Ако е истина , заслужават си санкциите! Едва ли е целенасочено!
  • 3
    Платени от Мутрите и Бейовете
    .......
    Що не отидат да измеря азота във фекалните води до свинарника на Форукомци , Свинарниците на Мюмюн в Минералните бани , водата от Бирената или Оранжериите в Баните
    .... По цял Свят му викат BOD - Биологично потребление на кислород – БПК колко кислород е нужен за да се разградят лайната
    ......
    Сигурно измервателните уреди ще "изгорят" :))
Последни новини