От х:

Днес в x:

Проверки след сигнали за замърсяване в ракиен казан, ферма за биволи и бензиностанция

Ферма за отглеждане на биволи в общ. Минерални бани, ракиен казан на територията на Ивайловград и бензиностанция в Димитровград, са част от обектите, проверени от експертите на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите-Хасково. В тези три случая се е действало след подадени сигнали, уточниха от РИОСВ. След инспекциите са издадени две предписания за спазване на екологичното законодателство.

Служителите на екоинспекцията в Хасково са извършили през ноември общо 122 проверки на дейността на 108 обекта в областите Хасково и Кърджали. Издадени са 25 предписания, съставени са 12 акта за установяване на административни нарушения, издадени са 3 наказателни постановления, сключени са две споразумения по Закона за опазване на околната среда и две по Закона за водите.

През изтеклия месец служителите от направление „Чистота на атмосферния въздух“ са били 3 пъти в ТЕЦ „ Марица 3 “ – Димитровград: веднъж на планова проверка във връзка с разрешително за емисии на парникови газове и два пъти във връзка със сигнали за изпускане на неорганизирани емисии. При извършения обход на производствената площадка не е констатирано изпускане на неорганизирани емисии, не се е установило наличие на миризми. Еднократно е засечено, че поради възникнал технически проблем, за около 20 минути в атмосферата е изпуснато голямо количество пара.

През ноември са извършени планови проверки по изпълнение на условията в комплексно разрешително на „Неохим“ АД – Димитровград, съобщават още от РИОСВ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Брей
    8 0
    10:56, 8 дек 2023
    Проверили били по сигнал. А без сигнал. Аз например , понеже служебно обслужвам, не съм чул да е проверена бензиностанция без сигнал. Каломаслоуловители, автомивки, канали- нищо не е пипано по обекти от години. Всичко се влива в градската канализация и никой нищо не следи.Пишат се протоколи за свършени дейности без нищо да се прави- утайки, обратни пари- всичко е проформа
    • Дя
      Дядо Бахър
      0 0
      22:48, 9 дек 2023
      За градската канализация отговаря ВиК, РИОСВ проверява пречиствателната станция, в която постъпват битово-фекалните и производствени води на гр.Хасково. И очевидно не можете да четете или да анализирате написаното в статията по-горе. Съставени са 12 акта и 3 наказателни постановления! Така че не е проформа, разбрахте ли сега? А ако вие лично се чуствате засегнат от дейността на някоя бензиностанция можете да подадете сигнал на зеления телефон на РИОСВ или МОСВ.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини