От х:

Днес в x:

Молба на експерт отложи делото на общината срещу бившия кмет Георги Иванов

Молба на вещо лице отложи делото на община Хасково срещу бившия кмет Георги Иванов за нанесени вреди от разрушаването на затвора.

Припомняме, че първото заседание по гражданското дело се проведе миналия месец. Тогава беше назначена нова съдебно-техническа експертиза, която да установи пазарната стойност на разрушената сграда. На днешното заседание експертът е по-искал по-дълъг срок за изготвяне на възложената експертиза, което е довело до отлагане разглеждането на казуса в Окръжен съд – Хасково. Така делото ще продължи на 25 януари 2021 година.

Премахването на затвора беше извършено в изпълнение на издадена от Георги Иванов заповед, за което той е осъден с влязла в сила присъда. По-късно от местната администрация заведоха друго дело, в което претендират за 89 000 лева обезщетение за причинени имуществени вреди от неправомерно разрушаване на общинско имущество – сградата на хасковския затвор, обявена за паметник на културата с национално значение, както и сумата в размер на 25 636 лева, представляваща законна лихва.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини