От х:

Днес в x:

18 °C

Контрабандно злато за 160 бона спряха по границата ни с Турция

Изображение 1 от 2

  Близо 2 кг контрабандни златни накити 158 216 лева откриха митническите инспектори на ГКПП Капитан Андреево в шофьорската кабина на товарен автомобил.

  Камионът е превозвал стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета.

  Те съдържали 827 пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета.

  Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово злато с общо тегло. Контрабандните златни изделия са задържани.
  По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
  По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково на водача на товарния автомобил-турски гражданин на 61 години е бил привлечен към наказателна отговорност.

  Спрямо него е била взета мярка за неотклонение парична гаранция, наложена му е и забрана да напуска България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура -Хасково.

  Разследването по случая продължава.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ко
   Контрабанда
   4 -1
   12:12, 14 окт 2020
   А но Боко амфетамините за Близкия изток си вървят безпроблемно!
  Последни новини