От х:

Днес в x:

700 000 стоки менти спрени на границата ни с Турция от началото на година

Изображение 1 от 2

    55 438 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на търговски марки, задържаха митническите служители на "Капитан Андреево". Стоките, които са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.
    На 8 юли на пункта пристига влекач с полуремарке с полска регистрация. Шофьорът – полски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Нидерландия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която инспекторите установяват, че в 217 колета се съдържат стоки, които носят лога, отличителни знаци и надписи на световни търговски марки. Открити са 54 744 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, боксерки, тениски, панталони, ризи, блузи, рокли и шапки. В част от колетите са открити още 460 чифта спортни обувки и 234 дамски чанти. 
    В изпълнение на Европейски регламент за защита на права върху интелектуалната собственост стоките са задържани и за случаите ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки. 
    От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали над 700 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини