От х:

Днес в x:

Прокуратурата повдигна обвинение на турчина, ударил фатално украинец на АМ „Марица“

Турският шофьор, който блъсна по непредпазливост фатално украинец на АМ „Марица“ малко след полунощ на 24 март, е с повдигнато обвинение, съобщиха от Прокуратурата.

От полицията информираха по-рано днес, че 33-годишният украински гражданин е паднал на платното на магистралата в района на граничния -пропускателен пункт „ Капитан Андреево“, прехвърляйки се през през еластичната ограда.

От прокуратурата уточняват, че водачът, блъснал пешеходеца е на 46 години, турски гражданин. Той се е движел по трасето с лек автомобил „Фолксваген“. Той е карал с несъобразена с конкретната пътна ситуация скорост, когато е ударил неправилно пресичащия автомагистралата пешеходец. Вследствие на удара пострадалият получил несъвместими с живота травми и е починал. Водачът на участвалия в пътното произшествие лек автомобил е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестовете са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство в хода, по което са били извършени оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и са приобщени писмени доказателства. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

На шофьора на колата е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора. Разследването по случая продължава.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    1234
    16 -3
    12:31, 25 мар 2024
    Тези луди ли са???Каква е вината на шофьора???Какво прави там пешеходец???Значи имаш право да караш с 140 км/ч ама като има малоумници дето да пресекът си длъжен да ги пазиш!!!!Е как да спре този човек!!!???И до кога тъпите тирове ще чакат на пътя няма ли най-сетне да направят паркинги????
    Иначе данъци винеткиу тол такси рекет на границата всичко плащаме но пари за паркинги НЯМА!!!!
  • 2
    No
    Nostradamus
    5 -2
    21:37, 25 мар 2024
    Заради един малоумен нелегален имигрант, пък бил той и украинец, (това не го прави по-малко малоумен) сега ще зачернят човечеца за цял живот.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини