От х:

Днес в x:

Контрабанда от златни накити за над 76 000 лв. е спряна на границата с Турция

Контрабандни Златни изделия за 76 320 лева ткриха митническите служители на граничния пункт „Капитан Андреево“ при опит да бъде прекарана контрабандно от Турция у нас.

Накитите без документи са намерени в камион с турска регистрация.

Пред служителите на митниците шофьорът представя редовни документи за превозваната стока от Турция през България за Германия. Въпреки това е приложен метода „анализ на риска“ и превозното средство е отклонено за обстойна проверка.

При контрола са открити два пакета с гривни, пръстени, медальони, колиета, обеци, укрити между дрехите в шкаф над леглото в шофьорската кабина. Според експертизата на вещото лице накитите с общо тегло 603.50 грама са от 22-каратово злато.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение парична гаранция и забрана да напуска пределите на страната без разрешението на прокурор.

От Агенция "Митници" напомнят, че бижута и аксесоари от злато и платина над 60 грама, а от сребро – над 300 грама задължително се декларират при пренасяне през границата на страната, която е външна за ЕС.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини