От х:

Днес в x:

Контрабанда от златни бижута задържаха на МП "Капитан Андреево"

Изображение 1 от 2
    Над 2,5 кг контрабандни златни изделия са задържани на граничния ни с Турция пункт " Капитан Андреево" митническите служители при два опита те да бъдат прехвърлени нелегално у нас.
     
    Част от бижутата са открити на 31 юли в кола на входното трасе на българския пункт, управлявана от българска гражданка. В автомобила са пътували още трима българи. В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници са обявили, че нямат  за деклариране. При последвалата митническа проверка инспекторите откриват в дамска раница на задната седалка на автомобила полиетиленов плик с бижутерски изделия от жълт метал. Подобни пликове с изделия от жълт метал са открити и в джобове на дрехите на тримата пътници в превозното средство при извършените лични прегледи. Те са посочили, че всички накити са собственост на единия от пътниците. Извадените изделия са с общо тегло  общо 977 грама. Според извършената експертиза от вещо лице става ясно, че изделията са от 14-каратово злато (проба 585) и са на обща стойност близо 91 хил. лева. 
     
    Други 1,557 кг. контрабандни златни изделия на стойност малко над 144 хил.лв. са открити при митническа проверка на българска кола, управлявана от българин. Тя пристига на 1 август на входящо трасе от Турция за България. Водачът на автомобила с инициали  е обявил,че няма нищо за деклариране. В хода на контролните действия митническите служители откриват в две чанти пакети с недекларирани колиета, обеци, пръстени, гривни и други накити, за които също е установено, че са изработени от 14-каратово злато.
     
    Контрабандните общо 2534 грама златни изделия на обща стойност 235 739 лева са задържани. По случаите са образувани две досъдебни производства по описа на Митница Бургас, които се провеждат под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Обвиняемият за контрабандата на 31 юли е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура-Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

    За втория опит за контрабанда  на извършителя е наложена  парична гаранция и забрана да напуска пределите на България.
     
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини