От х:

Днес в x:

Контрабандни златни изделия за над 140 000 лв. са разкрити на границата ни с Турция

    2 кг контрабандни златни изделия на стойност 144 067 лева откриха митническите служители при проверки на две превозни средства на МП „Капитан Андреево“.

    При единия случай - на 14-и октомври, по метода „анализ на риска“, в турски камион, излизащ от България към Турция,в шофьорската кабина на пода зад пасажерската седалка е открит един пакет, съдържащ  две отливки с правоъгълна форма от жълт метал. При експертизата става ясно, че изделията са златни с общо тегло 1628.30 грама на стойност 110 506 лева. Контрабандните златни накити са задържани. 55-годишният шофьор на камиона е с мярка за неотклонение „парична гаранция" и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

    Седмица по-рано, на 7-и октомври, в лек автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуват водач и неговата спътница- румънски граждани. Пред митническите служители те заявили, че не пренасят лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. При личен преглед на жената в бельото ѝ са открити 3,73 грама златни накити – пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци на стойност 33 561 лева. За нарушението е съставен акт по Валутния закон за опит да бъдат пренесени през границата на страната от трета страна недекларирани изделия от благородни метали.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини