От х:

Днес в x:

Светлана Николова с Гран При за поезия от Международния конкурс "Небесни меридиани"

Поетесата, писателка и общественичка от Харманли Светлана Николова е с най-високото отличие от 5-ото издание на литературния международен конкурс "Небесни меридиани". Тя е носителка на Гран При за поезия. Освен това е и сред тримата с присъдени първи награди за проза в конкурса.

Участието си Светлана Николова записва тази година с пет произведения-разказа „Усмивка в края на ръкава“ и стихотворенията: „Тук съм“, „Стомни“, „Небесният блогър“, „Морско причастие“ и „Истински стих“.

Това е второто участие на авторката в "Небесни меридиани". В първото издание на конкурса през 2018 година тя е носителка на втора награда за поезия и трета за проза.

Литературният конкурс е посветен на поета, публицист и журналист Мони Папо. Той е част от дните на Международния фестивал на изкуствата „Българска душа на Святата земя”, който се провежда поде егидата на кметсвото на израелския град Бат Ям и с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина. еЦелта му е да съхрани културното наследство на България и Изреал и да развива обменът на култури между двата народа.

„Щастлива съм от признанието на международното жури в таз годишното издание на конкурса. В повече от случаите в подобни големи международни конкурси наградата е морална. Чрез участията си в тях обаче си давам кураж, че това което правя е стойностно и има смисъл.“, сподели Светлана Николова.

В момента тя работи по втората си книга, която ще е проза. Работи и по селекцията на стихотворенията за втората си поетична книга, след излязлата през 2014 година „Дъждовни магистрали“, а сред най-приятните й занимания е и помощта, която оказва на 10-годишния си син Матей, който пък готви своя книжка „Историите на Матей“.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини