От х:

Днес в x:

Светлана Николова с нова награда от конкурса на името на Дамян Дамянов

Общественичката, поетеса и писателка Светлана Николова от Харманли е носителка на нова награда от литературен конкурс. Тя е отличена с първо място в единствената по рода си категория за учители от надпреварата на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ в Сливен. 
Конкурсът за литература-разкази есета и стихотворения, рисунка и графика на името на Дамян Дамянов е по повод 88-та годишнина от рождението му.
В частта за учители  темата е ,,... и от моя тих словесен труд става ли по-хубава земята“. Класираните като крайни победители литературни творби са оценени от престижно жури  в състав: д-р Кристиана Добрева-Станкова, Татяна Душанова и Ники Комедвенска.
Светлана Николова дели първото място в частта за учители с Велина Борисова от Пловдив.
Много съм щастлива от тази награда. Печелила съм много конкурси, но този е наистина уникален и може би е единствен в страната за учители, които имат афинитет към писането. Награди като тази ми дават стимул да се развивам като човек, професионалист и педагог. 
Светлана Николова е наричана от своите братя и сестри по перо многоликата авторка. Тя е с  разнообразни интереси в различни  професионални направления, в които се е доказала.  Притежава бакалавърска степен от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ по специалността „Българска филология“, педагогическа правоспособност и професионална квалификация по журналистика. Магистър е по дипломация и международни отношения от ПУ „Паисий Хилендарски“. Има специализация от ТрУ Стара Загора по „Организация и управление на образованието“. Завършила е още акушерство в ПМИ Пловдив. В момента следва магистърска програма по „Актуална българистика“, литературоведски профил, в Пловдивския университет. От 5 години е заместник-директор на Професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли. Носител е на множество национални и международни награди за поезия и проза. Тя и и инициатор на каузи за опазване на културното наследство на община Харманли, като за тази си безвъзмездна дейност стана „Доброволец на годината 2022“.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини