От х:

Днес в x:

10 °C

Съветници настояват за отнемането на званието Почетен гражданина на Хасково на Максим Стависки

  Званието почетен гражданин на Хасково да се отнеме от Максим Стависки като морален акт. За това ще продължават да настояват от групата на БСП в Общинския съвет на Хасково.

  На заседанието на местния парламент днес социалистите внесоха предложение за това като се позоваха на т. 9 от Правилника за почетните отличия и звания на Хасково, според която Общинският съвет може да отнема званието на лица, осъдени за престъпления с влязла в сила присъда.

  На 5-ти август 2007 г. шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки, пиян зад волана, премаза с джипа си Мануала Горсова и приятелят й.

  Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече повече от десетилетие е в будна кома.

  Председателят на съветниците в Хасково Таня Захариева е направила справка в Окръжния съд на Бургас и е получила отговор за влязлата в сила на 12 май 2009 г. присъда от 2 години и половина с 5-годишен изпитателен срок за Стависки, с която той беше признат за виновен, че е причинил автомобилна катастрофа след употреба на алкохол, със един загинал и един тежко ранен.

  Предложението на социалистите не бе прието на днешната сесия на Общинския съвет. 23 -ма от общинските съветници гласуваха с "въздържал се", десетима подкрепиха предложението, а един гласува „против“ него. Така двукратният световен шампион по фигурно пързаляне запази званието си „Почетен гражданин на Хасково“.

  Максим Стависки и партньорката му на леда и в живота Албена Денкова бяха удостоени с почетното звание на Хасково заедно през април 2007 г., за приноса си в спорта.

  Всъщност Стависки не е получил лично почетния плакет на Хасково, тъй като тежката катастрофа е станала във времето между обявяването му за почетен гражданин на Хасково от Общинския съвет и церемонията по връчването на званието, посочи председателят на сесийната група на БСП в Хасково Виктор Годжов. Според него обаче категорично званието трябва да бъде отнето от фигуриста. „Не знам на каква логика Максим Стависки и Албена Денкова са обявени за почетни граждани на Хасково, като те нямат никаква връзка с този град. И ако приемем, че за Албена Денкова е по-приемливо то да остане, защото е голям български спортист, прославил страната ни, то за Максим Стависки, който прави фаталната катастрофа пил, докато е лице на кампанията „Не карай пил“, моралът трябва да наклони везните. Иначе уважаваме постиженията му в спорта. Най-големият проблем е, че този акт по отнемането на почетното му звание е закъсняло и не си обяснявам, защото 13 години в Хасково не е било реагирано.“, посочи Годжов. Той посочи, че с колегите си от Бсп ще поискат свалянето на снимката му от стената на почетните граждани, която е обособена в сградата на Общинската администрация на Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Ха
   хасково
   41 -2
   18:17, 25 сеп 2020
   Сетила се Мара да се побара ..., а на агент кака Снежка, кога? На толкова хора е съсипала живота с доноси през тия години!
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    13 -4
    08:04, 26 сеп 2020
    Ню Йорк има 19 съветници. Вижте ги тия презервативи на снимката. На държавна хранилка и близо до далаверата. Срам ме е че съм Българин .Толкова алчно о долно крадливо племе
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    15 -5
    08:18, 26 сеп 2020
    Вазелин Магарешки кара майбах с държавна- инвалидна винетка. А вие си стойте мирно и тихо вкъщи и плащайте данъци
   • Из
    Избирател
    20 -5
    09:05, 26 сеп 2020
    След като съветниците от бсп разрешиха всички проблеми в този град направиха няколко градивни неща и изпълниха своите предизборни обещания съветниците опряха до ревизия на почетните граждани. Така е като нямаш вече нищо смислено за вършене защото всичко си свършил. Опираш и до портретите от стената. На кой му пука чия снимка виси някъде си. Защо пълните новините с анемичните си опити за политика. Как ви търпи Курнелия не знам. Просто пълна емитация.
  • 2
   За
   Защо
   21 -3
   18:46, 25 сеп 2020
   Тези кандидатури не се подлагат на обществено обсъждане?Нека хасковлии да си кажат мнението.
   • Ог
    Огкъде на къде
    34 -2
    19:17, 25 сеп 2020
    Хасковлии не останаха и както е тръгнало почетните на града ни ще станат повече от другите.
    Някой питал ли ме е за кака ви Снежка или за тоя пиян руски евреин?
  • 3
   Из
   Излагане
   38 -2
   19:12, 25 сеп 2020
   Тоя какво общо има с Хасково?!
  • 4
   Кк
   ккк
   33 -12
   19:39, 25 сеп 2020
   Гербаджиите пак застанаха зад престъпника - нали той е като тях...
  • 5
   Ku
   Kurec
   40 -5
   19:44, 25 сеп 2020
   Няма ли да свършите нещо наистина полезно за Хасково,през макарона ми е за почетните граждани.Бездомни кучета има повече на улицата отколкото хора.ОСТАВКА!
   • Ja
    Jack Bauer
    27 -3
    23:28, 25 сеп 2020
    Или че улиците са дупка до дупка. А нормалните шахти се броят на пръсти. Боклуци.
  • 6
   До
   ДОНСКИ КАЗАК
   29 -2
   20:01, 25 сеп 2020
   За какви глупости се говори в този общински съвет. Толкова наболели въпроси има за хасково а те за какво спорят.
   • Sa
    Samo
    23 -3
    20:52, 25 сеп 2020
    Тояги ще ги вразумят
  • 7
   Me
   Mesut
   19 -1
   20:12, 25 сеп 2020
   Дори и заглавието е с правописна грешка!
   • Бр
    Браво!
    0 0
    14:11, 29 сеп 2020
    Браво! Забелязал си точно!
  • 8
   Os
   Osman
   26 0
   03:15, 26 сеп 2020
   Какъв е този стил на обличане в местния парламент? Дрескод няма ли за тези съветници. Като гледам как изглеждат, по скоро може да съветват на хайван пазара.
  • 9
   См
   смях в залата
   15 -1
   11:15, 26 сеп 2020
   Чета коментарите и се учудвам, всички плюят и анатемосват общинските съветници, една хубава дума не прочетох за тях , а никой не си задава въпросът : " КОЙ ГИ Е ИЗБРАЛ ТЕЗИ ДЕБИЛИ, ОТ МАРС ЛИ ДОЛЕТЯХА?"
   • Аз
    АЗ ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ
    11 0
    12:41, 26 сеп 2020
    Българи са. Във всяка партия най -голямата утайка е събрана във върховете .Когато дойдат избори няма какво да избираш. Все едно да избереш между рядко л**** и твърд кестел. Все си в грешка. И пак стигаме до извода че със избори няма да стане .Други са методите и начините. Казват - " Който иска мир да се готви за война ". Ако перефразирам. За да живеем зостойно и нормално е нужно от време на време да осакатяваме по някой политик .Другото е празни приказки
  • 10
   Ай
   айсиктир
   5 -5
   12:48, 26 сеп 2020
   Тоя Стависки заслужи званието 11 г преди това звание да го заслужи Капитан Петко. Да му се отнеме, и на приятелката му, и на гришо. Какво толкова са направили за Хасково. НИЩО
  • 11
   Кю
   Кюмуров
   11 0
   12:51, 26 сеп 2020
   Моля дайте инфо кой е този с крокодила, от коя партия е. Ще му подаря една риза. Че аз едно време в рудника влизах с риза. А когато ме награждаваха като ударник слагах и вратовръзка.
   • Га
    Гаржу
    9 0
    14:50, 26 сеп 2020
    Това му е най-новия кат на момчето, от димитровградския пазар направо, и си го носи.
    А че не му е ясно какво е дрескод той не е виновен.
  • 12
   Пи
   питам
   7 0
   15:53, 26 сеп 2020
   Кой е този, как се казва, от коя партия е. Предполагам че е някое синче на бизнесмен мутра от прехода.
  • 13
   Ма
   Мадама с пижама
   5 0
   17:44, 26 сеп 2020
   Ами видяхте ли шаренккте панталонки на Станиславчето Стоянова? Или е долнище на пижама, не знам....? Сигурно много е бързала сутринта и не е сложила нормална за сесия на Общински съвет дрешка. И затова се е скрила отзад, но ние не пропускаме!
  • 14
   Ма
   мастикаджия
   4 0
   20:52, 26 сеп 2020
   Подкрепям.Но Това нещо Снежка ,кога?А и не само тя.

  Хороскоп за 31.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
  31 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
  31 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
  31 окт 2020
  Последни новини