От х:

Днес в x:

-3 °C

Съветници настояват за отнемането на званието Почетен гражданина на Хасково на Максим Стависки

  Званието почетен гражданин на Хасково да се отнеме от Максим Стависки като морален акт. За това ще продължават да настояват от групата на БСП в Общинския съвет на Хасково.

  На заседанието на местния парламент днес социалистите внесоха предложение за това като се позоваха на т. 9 от Правилника за почетните отличия и звания на Хасково, според която Общинският съвет може да отнема званието на лица, осъдени за престъпления с влязла в сила присъда.

  На 5-ти август 2007 г. шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки, пиян зад волана, премаза с джипа си Мануала Горсова и приятелят й.

  Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече повече от десетилетие е в будна кома.

  Председателят на съветниците в Хасково Таня Захариева е направила справка в Окръжния съд на Бургас и е получила отговор за влязлата в сила на 12 май 2009 г. присъда от 2 години и половина с 5-годишен изпитателен срок за Стависки, с която той беше признат за виновен, че е причинил автомобилна катастрофа след употреба на алкохол, със един загинал и един тежко ранен.

  Предложението на социалистите не бе прието на днешната сесия на Общинския съвет. 23 -ма от общинските съветници гласуваха с "въздържал се", десетима подкрепиха предложението, а един гласува „против“ него. Така двукратният световен шампион по фигурно пързаляне запази званието си „Почетен гражданин на Хасково“.

  Максим Стависки и партньорката му на леда и в живота Албена Денкова бяха удостоени с почетното звание на Хасково заедно през април 2007 г., за приноса си в спорта.

  Всъщност Стависки не е получил лично почетния плакет на Хасково, тъй като тежката катастрофа е станала във времето между обявяването му за почетен гражданин на Хасково от Общинския съвет и церемонията по връчването на званието, посочи председателят на сесийната група на БСП в Хасково Виктор Годжов. Според него обаче категорично званието трябва да бъде отнето от фигуриста. „Не знам на каква логика Максим Стависки и Албена Денкова са обявени за почетни граждани на Хасково, като те нямат никаква връзка с този град. И ако приемем, че за Албена Денкова е по-приемливо то да остане, защото е голям български спортист, прославил страната ни, то за Максим Стависки, който прави фаталната катастрофа пил, докато е лице на кампанията „Не карай пил“, моралът трябва да наклони везните. Иначе уважаваме постиженията му в спорта. Най-големият проблем е, че този акт по отнемането на почетното му звание е закъсняло и не си обяснявам, защото 13 години в Хасково не е било реагирано.“, посочи Годжов. Той посочи, че с колегите си от Бсп ще поискат свалянето на снимката му от стената на почетните граждани, която е обособена в сградата на Общинската администрация на Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (24)

  • 1
   Ха
   хасково
   43 -2
   18:17, 25 сеп 2020
   Сетила се Мара да се побара ..., а на агент кака Снежка, кога? На толкова хора е съсипала живота с доноси през тия години!
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    15 -4
    08:04, 26 сеп 2020
    Ню Йорк има 19 съветници. Вижте ги тия презервативи на снимката. На държавна хранилка и близо до далаверата. Срам ме е че съм Българин .Толкова алчно о долно крадливо племе
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    16 -5
    08:18, 26 сеп 2020
    Вазелин Магарешки кара майбах с държавна- инвалидна винетка. А вие си стойте мирно и тихо вкъщи и плащайте данъци
   • Из
    Избирател
    21 -6
    09:05, 26 сеп 2020
    След като съветниците от бсп разрешиха всички проблеми в този град направиха няколко градивни неща и изпълниха своите предизборни обещания съветниците опряха до ревизия на почетните граждани. Така е като нямаш вече нищо смислено за вършене защото всичко си свършил. Опираш и до портретите от стената. На кой му пука чия снимка виси някъде си. Защо пълните новините с анемичните си опити за политика. Как ви търпи Курнелия не знам. Просто пълна емитация.
  • 2
   За
   Защо
   23 -3
   18:46, 25 сеп 2020
   Тези кандидатури не се подлагат на обществено обсъждане?Нека хасковлии да си кажат мнението.
   • Ог
    Огкъде на къде
    36 -2
    19:17, 25 сеп 2020
    Хасковлии не останаха и както е тръгнало почетните на града ни ще станат повече от другите.
    Някой питал ли ме е за кака ви Снежка или за тоя пиян руски евреин?
  • 3
   Из
   Излагане
   39 -2
   19:12, 25 сеп 2020
   Тоя какво общо има с Хасково?!
  • 4
   Кк
   ккк
   35 -12
   19:39, 25 сеп 2020
   Гербаджиите пак застанаха зад престъпника - нали той е като тях...
  • 5
   Ku
   Kurec
   41 -5
   19:44, 25 сеп 2020
   Няма ли да свършите нещо наистина полезно за Хасково,през макарона ми е за почетните граждани.Бездомни кучета има повече на улицата отколкото хора.ОСТАВКА!
   • Ja
    Jack Bauer
    28 -3
    23:28, 25 сеп 2020
    Или че улиците са дупка до дупка. А нормалните шахти се броят на пръсти. Боклуци.
  • 6
   До
   ДОНСКИ КАЗАК
   30 -2
   20:01, 25 сеп 2020
   За какви глупости се говори в този общински съвет. Толкова наболели въпроси има за хасково а те за какво спорят.
   • Sa
    Samo
    24 -3
    20:52, 25 сеп 2020
    Тояги ще ги вразумят
  • 7
   Me
   Mesut
   20 -1
   20:12, 25 сеп 2020
   Дори и заглавието е с правописна грешка!
   • Бр
    Браво!
    0 0
    14:11, 29 сеп 2020
    Браво! Забелязал си точно!
  • 8
   Os
   Osman
   27 0
   03:15, 26 сеп 2020
   Какъв е този стил на обличане в местния парламент? Дрескод няма ли за тези съветници. Като гледам как изглеждат, по скоро може да съветват на хайван пазара.
  • 9
   См
   смях в залата
   16 -1
   11:15, 26 сеп 2020
   Чета коментарите и се учудвам, всички плюят и анатемосват общинските съветници, една хубава дума не прочетох за тях , а никой не си задава въпросът : " КОЙ ГИ Е ИЗБРАЛ ТЕЗИ ДЕБИЛИ, ОТ МАРС ЛИ ДОЛЕТЯХА?"
   • Аз
    АЗ ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ
    11 0
    12:41, 26 сеп 2020
    Българи са. Във всяка партия най -голямата утайка е събрана във върховете .Когато дойдат избори няма какво да избираш. Все едно да избереш между рядко л**** и твърд кестел. Все си в грешка. И пак стигаме до извода че със избори няма да стане .Други са методите и начините. Казват - " Който иска мир да се готви за война ". Ако перефразирам. За да живеем зостойно и нормално е нужно от време на време да осакатяваме по някой политик .Другото е празни приказки
  • 10
   Ай
   айсиктир
   5 -6
   12:48, 26 сеп 2020
   Тоя Стависки заслужи званието 11 г преди това звание да го заслужи Капитан Петко. Да му се отнеме, и на приятелката му, и на гришо. Какво толкова са направили за Хасково. НИЩО
  • 11
   Кю
   Кюмуров
   12 0
   12:51, 26 сеп 2020
   Моля дайте инфо кой е този с крокодила, от коя партия е. Ще му подаря една риза. Че аз едно време в рудника влизах с риза. А когато ме награждаваха като ударник слагах и вратовръзка.
   • Га
    Гаржу
    9 0
    14:50, 26 сеп 2020
    Това му е най-новия кат на момчето, от димитровградския пазар направо, и си го носи.
    А че не му е ясно какво е дрескод той не е виновен.
   • Го
    гост1
    1 0
    11:02, 28 ное 2020
    Д П С не виждаш ли
  • 12
   Пи
   питам
   7 0
   15:53, 26 сеп 2020
   Кой е този, как се казва, от коя партия е. Предполагам че е някое синче на бизнесмен мутра от прехода.
  • 13
   Ма
   Мадама с пижама
   5 0
   17:44, 26 сеп 2020
   Ами видяхте ли шаренккте панталонки на Станиславчето Стоянова? Или е долнище на пижама, не знам....? Сигурно много е бързала сутринта и не е сложила нормална за сесия на Общински съвет дрешка. И затова се е скрила отзад, но ние не пропускаме!
  • 14
   Ма
   мастикаджия
   4 0
   20:52, 26 сеп 2020
   Подкрепям.Но Това нещо Снежка ,кога?А и не само тя.

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  17 яну 2021
  Последни новини