От х:

Днес в x:

16 °C

Съветници настояват за отнемането на званието Почетен гражданина на Хасково на Максим Стависки

  Званието почетен гражданин на Хасково да се отнеме от Максим Стависки като морален акт. За това ще продължават да настояват от групата на БСП в Общинския съвет на Хасково.

  На заседанието на местния парламент днес социалистите внесоха предложение за това като се позоваха на т. 9 от Правилника за почетните отличия и звания на Хасково, според която Общинският съвет може да отнема званието на лица, осъдени за престъпления с влязла в сила присъда.

  На 5-ти август 2007 г. шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки, пиян зад волана, премаза с джипа си Мануала Горсова и приятелят й.

  Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече повече от десетилетие е в будна кома.

  Председателят на съветниците в Хасково Таня Захариева е направила справка в Окръжния съд на Бургас и е получила отговор за влязлата в сила на 12 май 2009 г. присъда от 2 години и половина с 5-годишен изпитателен срок за Стависки, с която той беше признат за виновен, че е причинил автомобилна катастрофа след употреба на алкохол, със един загинал и един тежко ранен.

  Предложението на социалистите не бе прието на днешната сесия на Общинския съвет. 23 -ма от общинските съветници гласуваха с "въздържал се", десетима подкрепиха предложението, а един гласува „против“ него. Така двукратният световен шампион по фигурно пързаляне запази званието си „Почетен гражданин на Хасково“.

  Максим Стависки и партньорката му на леда и в живота Албена Денкова бяха удостоени с почетното звание на Хасково заедно през април 2007 г., за приноса си в спорта.

  Всъщност Стависки не е получил лично почетния плакет на Хасково, тъй като тежката катастрофа е станала във времето между обявяването му за почетен гражданин на Хасково от Общинския съвет и церемонията по връчването на званието, посочи председателят на сесийната група на БСП в Хасково Виктор Годжов. Според него обаче категорично званието трябва да бъде отнето от фигуриста. „Не знам на каква логика Максим Стависки и Албена Денкова са обявени за почетни граждани на Хасково, като те нямат никаква връзка с този град. И ако приемем, че за Албена Денкова е по-приемливо то да остане, защото е голям български спортист, прославил страната ни, то за Максим Стависки, който прави фаталната катастрофа пил, докато е лице на кампанията „Не карай пил“, моралът трябва да наклони везните. Иначе уважаваме постиженията му в спорта. Най-големият проблем е, че този акт по отнемането на почетното му звание е закъсняло и не си обяснявам, защото 13 години в Хасково не е било реагирано.“, посочи Годжов. Той посочи, че с колегите си от Бсп ще поискат свалянето на снимката му от стената на почетните граждани, която е обособена в сградата на Общинската администрация на Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (24)

  • 1
   Ха
   хасково
   43 -2
   18:17, 25 сеп 2020
   Сетила се Мара да се побара ..., а на агент кака Снежка, кога? На толкова хора е съсипала живота с доноси през тия години!
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    15 -4
    08:04, 26 сеп 2020
    Ню Йорк има 19 съветници. Вижте ги тия презервативи на снимката. На държавна хранилка и близо до далаверата. Срам ме е че съм Българин .Толкова алчно о долно крадливо племе
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    16 -5
    08:18, 26 сеп 2020
    Вазелин Магарешки кара майбах с държавна- инвалидна винетка. А вие си стойте мирно и тихо вкъщи и плащайте данъци
   • Из
    Избирател
    21 -6
    09:05, 26 сеп 2020
    След като съветниците от бсп разрешиха всички проблеми в този град направиха няколко градивни неща и изпълниха своите предизборни обещания съветниците опряха до ревизия на почетните граждани. Така е като нямаш вече нищо смислено за вършене защото всичко си свършил. Опираш и до портретите от стената. На кой му пука чия снимка виси някъде си. Защо пълните новините с анемичните си опити за политика. Как ви търпи Курнелия не знам. Просто пълна емитация.
  • 2
   За
   Защо
   23 -3
   18:46, 25 сеп 2020
   Тези кандидатури не се подлагат на обществено обсъждане?Нека хасковлии да си кажат мнението.
   • Ог
    Огкъде на къде
    36 -2
    19:17, 25 сеп 2020
    Хасковлии не останаха и както е тръгнало почетните на града ни ще станат повече от другите.
    Някой питал ли ме е за кака ви Снежка или за тоя пиян руски евреин?
  • 3
   Из
   Излагане
   39 -2
   19:12, 25 сеп 2020
   Тоя какво общо има с Хасково?!
  • 4
   Кк
   ккк
   35 -12
   19:39, 25 сеп 2020
   Гербаджиите пак застанаха зад престъпника - нали той е като тях...
  • 5
   Ku
   Kurec
   41 -5
   19:44, 25 сеп 2020
   Няма ли да свършите нещо наистина полезно за Хасково,през макарона ми е за почетните граждани.Бездомни кучета има повече на улицата отколкото хора.ОСТАВКА!
   • Ja
    Jack Bauer
    28 -3
    23:28, 25 сеп 2020
    Или че улиците са дупка до дупка. А нормалните шахти се броят на пръсти. Боклуци.
  • 6
   До
   ДОНСКИ КАЗАК
   30 -2
   20:01, 25 сеп 2020
   За какви глупости се говори в този общински съвет. Толкова наболели въпроси има за хасково а те за какво спорят.
   • Sa
    Samo
    24 -3
    20:52, 25 сеп 2020
    Тояги ще ги вразумят
  • 7
   Me
   Mesut
   20 -1
   20:12, 25 сеп 2020
   Дори и заглавието е с правописна грешка!
   • Бр
    Браво!
    0 0
    14:11, 29 сеп 2020
    Браво! Забелязал си точно!
  • 8
   Os
   Osman
   27 0
   03:15, 26 сеп 2020
   Какъв е този стил на обличане в местния парламент? Дрескод няма ли за тези съветници. Като гледам как изглеждат, по скоро може да съветват на хайван пазара.
  • 9
   См
   смях в залата
   16 -1
   11:15, 26 сеп 2020
   Чета коментарите и се учудвам, всички плюят и анатемосват общинските съветници, една хубава дума не прочетох за тях , а никой не си задава въпросът : " КОЙ ГИ Е ИЗБРАЛ ТЕЗИ ДЕБИЛИ, ОТ МАРС ЛИ ДОЛЕТЯХА?"
   • Аз
    АЗ ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ
    11 0
    12:41, 26 сеп 2020
    Българи са. Във всяка партия най -голямата утайка е събрана във върховете .Когато дойдат избори няма какво да избираш. Все едно да избереш между рядко л**** и твърд кестел. Все си в грешка. И пак стигаме до извода че със избори няма да стане .Други са методите и начините. Казват - " Който иска мир да се готви за война ". Ако перефразирам. За да живеем зостойно и нормално е нужно от време на време да осакатяваме по някой политик .Другото е празни приказки
  • 10
   Ай
   айсиктир
   5 -6
   12:48, 26 сеп 2020
   Тоя Стависки заслужи званието 11 г преди това звание да го заслужи Капитан Петко. Да му се отнеме, и на приятелката му, и на гришо. Какво толкова са направили за Хасково. НИЩО
  • 11
   Кю
   Кюмуров
   12 0
   12:51, 26 сеп 2020
   Моля дайте инфо кой е този с крокодила, от коя партия е. Ще му подаря една риза. Че аз едно време в рудника влизах с риза. А когато ме награждаваха като ударник слагах и вратовръзка.
   • Га
    Гаржу
    9 0
    14:50, 26 сеп 2020
    Това му е най-новия кат на момчето, от димитровградския пазар направо, и си го носи.
    А че не му е ясно какво е дрескод той не е виновен.
   • Го
    гост1
    1 0
    11:02, 28 ное 2020
    Д П С не виждаш ли
  • 12
   Пи
   питам
   7 0
   15:53, 26 сеп 2020
   Кой е този, как се казва, от коя партия е. Предполагам че е някое синче на бизнесмен мутра от прехода.
  • 13
   Ма
   Мадама с пижама
   5 0
   17:44, 26 сеп 2020
   Ами видяхте ли шаренккте панталонки на Станиславчето Стоянова? Или е долнище на пижама, не знам....? Сигурно много е бързала сутринта и не е сложила нормална за сесия на Общински съвет дрешка. И затова се е скрила отзад, но ние не пропускаме!
  • 14
   Ма
   мастикаджия
   4 0
   20:52, 26 сеп 2020
   Подкрепям.Но Това нещо Снежка ,кога?А и не само тя.

  Хороскоп за 08.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
  08 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
  08 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  08 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
  08 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
  08 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
  08 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
  08 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
  08 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
  08 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
  08 май 2021
  Последни новини