От х:

Днес в x:

17 °C

Съветници настояват за отнемането на званието Почетен гражданина на Хасково на Максим Стависки

  Званието почетен гражданин на Хасково да се отнеме от Максим Стависки като морален акт. За това ще продължават да настояват от групата на БСП в Общинския съвет на Хасково.

  На заседанието на местния парламент днес социалистите внесоха предложение за това като се позоваха на т. 9 от Правилника за почетните отличия и звания на Хасково, според която Общинският съвет може да отнема званието на лица, осъдени за престъпления с влязла в сила присъда.

  На 5-ти август 2007 г. шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки, пиян зад волана, премаза с джипа си Мануала Горсова и приятелят й.

  Инцидентът стана на един от завоите край река Ропотамо, близо до Приморско. Момчето не оживя, а Мануела вече повече от десетилетие е в будна кома.

  Председателят на съветниците в Хасково Таня Захариева е направила справка в Окръжния съд на Бургас и е получила отговор за влязлата в сила на 12 май 2009 г. присъда от 2 години и половина с 5-годишен изпитателен срок за Стависки, с която той беше признат за виновен, че е причинил автомобилна катастрофа след употреба на алкохол, със един загинал и един тежко ранен.

  Предложението на социалистите не бе прието на днешната сесия на Общинския съвет. 23 -ма от общинските съветници гласуваха с "въздържал се", десетима подкрепиха предложението, а един гласува „против“ него. Така двукратният световен шампион по фигурно пързаляне запази званието си „Почетен гражданин на Хасково“.

  Максим Стависки и партньорката му на леда и в живота Албена Денкова бяха удостоени с почетното звание на Хасково заедно през април 2007 г., за приноса си в спорта.

  Всъщност Стависки не е получил лично почетния плакет на Хасково, тъй като тежката катастрофа е станала във времето между обявяването му за почетен гражданин на Хасково от Общинския съвет и церемонията по връчването на званието, посочи председателят на сесийната група на БСП в Хасково Виктор Годжов. Според него обаче категорично званието трябва да бъде отнето от фигуриста. „Не знам на каква логика Максим Стависки и Албена Денкова са обявени за почетни граждани на Хасково, като те нямат никаква връзка с този град. И ако приемем, че за Албена Денкова е по-приемливо то да остане, защото е голям български спортист, прославил страната ни, то за Максим Стависки, който прави фаталната катастрофа пил, докато е лице на кампанията „Не карай пил“, моралът трябва да наклони везните. Иначе уважаваме постиженията му в спорта. Най-големият проблем е, че този акт по отнемането на почетното му звание е закъсняло и не си обяснявам, защото 13 години в Хасково не е било реагирано.“, посочи Годжов. Той посочи, че с колегите си от Бсп ще поискат свалянето на снимката му от стената на почетните граждани, която е обособена в сградата на Общинската администрация на Хасково.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   Ха
   хасково
   41 -2
   18:17, 25 сеп 2020
   Сетила се Мара да се побара ..., а на агент кака Снежка, кога? На толкова хора е съсипала живота с доноси през тия години!
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    13 -4
    08:04, 26 сеп 2020
    Ню Йорк има 19 съветници. Вижте ги тия презервативи на снимката. На държавна хранилка и близо до далаверата. Срам ме е че съм Българин .Толкова алчно о долно крадливо племе
   • Пи
    ПИЧОВЕ И ПОТКИ
    15 -5
    08:18, 26 сеп 2020
    Вазелин Магарешки кара майбах с държавна- инвалидна винетка. А вие си стойте мирно и тихо вкъщи и плащайте данъци
   • Из
    Избирател
    20 -5
    09:05, 26 сеп 2020
    След като съветниците от бсп разрешиха всички проблеми в този град направиха няколко градивни неща и изпълниха своите предизборни обещания съветниците опряха до ревизия на почетните граждани. Така е като нямаш вече нищо смислено за вършене защото всичко си свършил. Опираш и до портретите от стената. На кой му пука чия снимка виси някъде си. Защо пълните новините с анемичните си опити за политика. Как ви търпи Курнелия не знам. Просто пълна емитация.
  • 2
   За
   Защо
   21 -3
   18:46, 25 сеп 2020
   Тези кандидатури не се подлагат на обществено обсъждане?Нека хасковлии да си кажат мнението.
   • Ог
    Огкъде на къде
    34 -2
    19:17, 25 сеп 2020
    Хасковлии не останаха и както е тръгнало почетните на града ни ще станат повече от другите.
    Някой питал ли ме е за кака ви Снежка или за тоя пиян руски евреин?
  • 3
   Из
   Излагане
   38 -2
   19:12, 25 сеп 2020
   Тоя какво общо има с Хасково?!
  • 4
   Кк
   ккк
   33 -12
   19:39, 25 сеп 2020
   Гербаджиите пак застанаха зад престъпника - нали той е като тях...
  • 5
   Ku
   Kurec
   40 -5
   19:44, 25 сеп 2020
   Няма ли да свършите нещо наистина полезно за Хасково,през макарона ми е за почетните граждани.Бездомни кучета има повече на улицата отколкото хора.ОСТАВКА!
   • Ja
    Jack Bauer
    27 -3
    23:28, 25 сеп 2020
    Или че улиците са дупка до дупка. А нормалните шахти се броят на пръсти. Боклуци.
  • 6
   До
   ДОНСКИ КАЗАК
   29 -2
   20:01, 25 сеп 2020
   За какви глупости се говори в този общински съвет. Толкова наболели въпроси има за хасково а те за какво спорят.
   • Sa
    Samo
    23 -3
    20:52, 25 сеп 2020
    Тояги ще ги вразумят
  • 7
   Me
   Mesut
   19 -1
   20:12, 25 сеп 2020
   Дори и заглавието е с правописна грешка!
   • Бр
    Браво!
    0 0
    14:11, 29 сеп 2020
    Браво! Забелязал си точно!
  • 8
   Os
   Osman
   26 0
   03:15, 26 сеп 2020
   Какъв е този стил на обличане в местния парламент? Дрескод няма ли за тези съветници. Като гледам как изглеждат, по скоро може да съветват на хайван пазара.
  • 9
   См
   смях в залата
   15 -1
   11:15, 26 сеп 2020
   Чета коментарите и се учудвам, всички плюят и анатемосват общинските съветници, една хубава дума не прочетох за тях , а никой не си задава въпросът : " КОЙ ГИ Е ИЗБРАЛ ТЕЗИ ДЕБИЛИ, ОТ МАРС ЛИ ДОЛЕТЯХА?"
   • Аз
    АЗ ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ
    11 0
    12:41, 26 сеп 2020
    Българи са. Във всяка партия най -голямата утайка е събрана във върховете .Когато дойдат избори няма какво да избираш. Все едно да избереш между рядко л**** и твърд кестел. Все си в грешка. И пак стигаме до извода че със избори няма да стане .Други са методите и начините. Казват - " Който иска мир да се готви за война ". Ако перефразирам. За да живеем зостойно и нормално е нужно от време на време да осакатяваме по някой политик .Другото е празни приказки
  • 10
   Ай
   айсиктир
   5 -5
   12:48, 26 сеп 2020
   Тоя Стависки заслужи званието 11 г преди това звание да го заслужи Капитан Петко. Да му се отнеме, и на приятелката му, и на гришо. Какво толкова са направили за Хасково. НИЩО
  • 11
   Кю
   Кюмуров
   11 0
   12:51, 26 сеп 2020
   Моля дайте инфо кой е този с крокодила, от коя партия е. Ще му подаря една риза. Че аз едно време в рудника влизах с риза. А когато ме награждаваха като ударник слагах и вратовръзка.
   • Га
    Гаржу
    9 0
    14:50, 26 сеп 2020
    Това му е най-новия кат на момчето, от димитровградския пазар направо, и си го носи.
    А че не му е ясно какво е дрескод той не е виновен.
  • 12
   Пи
   питам
   7 0
   15:53, 26 сеп 2020
   Кой е този, как се казва, от коя партия е. Предполагам че е някое синче на бизнесмен мутра от прехода.
  • 13
   Ма
   Мадама с пижама
   5 0
   17:44, 26 сеп 2020
   Ами видяхте ли шаренккте панталонки на Станиславчето Стоянова? Или е долнище на пижама, не знам....? Сигурно много е бързала сутринта и не е сложила нормална за сесия на Общински съвет дрешка. И затова се е скрила отзад, но ние не пропускаме!
  • 14
   Ма
   мастикаджия
   4 0
   20:52, 26 сеп 2020
   Подкрепям.Но Това нещо Снежка ,кога?А и не само тя.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини