От х:

Днес в x:

Осем нови с Ковид-19 в Хасковско, двама починали и 11 излекувани

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани осем положителни случая на коронавирусна инфекция, двама души са починали и единадесет излекувани, съобщава Областният оперативен щаб. Днес.

Положителни са – жена на 46 г. от община Димитровград,  жена на 67 г., жена на 63 г. и мъж на 60 г. от община Хасково, и жена на 50 г. от община Свиленград. Настанени са в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Мъж на 45 г. и жена на 43 г. от община Хасково с установена зараза са на амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си.

Излекувани са: 5 лица, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

Регистрирани са два нови смъртни случая на лица, при които е бил доказан новият коронавирус.  Мъж на 79 г. от община Хасково, който е бил потвърден с положителен резултат за COVID 19 на 20 август в Инфекциозно отделение и на 1 септември изписан от МБАЛ-Хасково за домашно лечение. Мъжът е бил с придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване и е починал на 7 септември.

Вторият случай е на мъж на 88 г. от община Хасково, приет в Инфекциозно отделение на 27 август и на 28 август потвърден с положителен резултат за COVID 19. Починал е на 8 септември в Инфекциозно отделение.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, на домашно лечение -46, починалите са вече 16, 130 са излекуваните. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ха
    Хаха
    4 0
    10:35, 9 сеп 2020
    Коя е Ани Стоянова
  • 2
    Ед
    Един
    6 -2
    10:59, 9 сеп 2020
    Простотията и селянията нямат край...
  • 3
    Ма
    Мария
    7 -1
    11:34, 9 сеп 2020
    Преди десет дни в Берлин излязоха на протест поне милион и половина от тези, за които смятаме, че са с тотално промито съзнание. А ние гордите бунтари и една от „най-интелигентните“ нации мълчи и изпадаме в транс, когато по телевизията се появи някоя от нощниците. Вчера видях пред клоновете на пощите опашки от по няколко стотин пенсионера наблъскани един в друг, но с маски, заради уж случаен срив в системата на Български пощи. Това разбрах по-късно е било в цялата страна. Иначе ще пращаме здравите си деца с маски на училище. В момента провеждат гигантски експеримент, една от целите на който е да установят праговете ни на търпимост.
    • Ко
      ко
      2 -1
      17:32, 9 сеп 2020
      много си обратното на умна
Последни новини