От х:

Днес в x:

Разходка на Ямача

Изображение 1 от 6

    Два от символите на Хасково-Камбанарията на Ямача и най-високият монумент в света на Богородица през погледа на художничката Луиза Китар-Луси вече са на винилено платно и са част от нейната идея да извади изкуството извън изложбената зала.

    Платното на Китар е продължение на първия й подобен проект „Разходка от терасата“, в който по време на пандемията показа своите възприятия към света от терасата на дома си на ул.„Братя Миладинови“ в Хасково.

    Сега проектът й е двустепенен-с акрил върху винил в края на тази седмица тя ще рисува и централната градска част на Хасково. Така че, ако забележите стрийт авторката в четвъртък или петък някъде около сградата на Регионалния исторически музея, не я подминавайте, а постойте и погледайте работата й. Така ще станете част от душата, която влага в идеята си да рисувана на открито.

    Двете платна са част от проекта на Община Хасково за съхраняване, защита, популяризиране и развитие на културното наследство, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег между България и Гърция.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ар
      Арт
      18 -1
      15:50, 9 сеп 2020
      Браво, продължавай все така да ни радваш с багрите и нюансите в твоята душа, показвайки на нас изкуството от твоите ръце🖌️
    • 2
      Ag
      Agata
      7 -3
      17:11, 9 сеп 2020
      Кмета нищо не откри за деня на Хасково момичето го заместил
    • 3
      Бо
      Борчо от ямача
      9 -3
      18:41, 9 сеп 2020
      А бе общинари колко месеца ще правите ремонт на камбаните! Всяка година през половината време е затворена кулата за ремонт който може да се свърши за три дни!!! Преди пандемията зимата я затвориха и още е кападисана! Срам за община и хасковлии и гости!!!
      Явно мустакатия кмет я правил с перспектива за постоянни ремонти за да има какво да се краде!
    Последни новини