От х:

Днес в x:

12 °C

Още трима от Хасковско са заразени с коронавирус, единият е в болница

Три нови случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в Хасковска област през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Касае за мъж на 42 години от община Димитровград, който е хоспитализиран в лечебно заведение извън областта. Жена на 49 години от община Димитровград и жена на 33 години от община Хасково.

След проведено епидемиологично проучване стана ясно, че обявеният през вчерашния ден случай на 57-годишен мъж от община Ивайловград, към момента живее на територията на друга област и е прехвърлен към РЗИ по местоживеене.

Проби:

За последното денонощие на територията на област Хасково от МБАЛ-Хасково са взети три проби за наличие на коронавирусна инфекция. Те са отчели отрицателен резултат. Първа контрола на 31-годишния мъж от община Ивайловград, на когото предстои през днешния ден да бъде изписан и поставен под домашна карантина. Втора контрола на 57-годишната жена от община Димитровград, която вече е напълно излекуван и една редовна проба на пациент.

От взетите на 10 август от РЗИ-Хасково седем контролни проби, шест са отчели отрицателен резултат и една положителен. Положителна остава контролната проба на 18-годишното момиче от община Хасково. Всички 123 проби, плюс още една, взета още през вчерашния ден, на потребители и персонал от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Пъстрогор, преходно жилище за жени с психични увреждания в с. Пъстрогор и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Свиленград, са отчели отрицателен резултат.

Актуална обстановка:

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 112, включително установените за последното денонощие 3 нови случая.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Кл
    Клиент
    10 -3
    08:32, 12 авг 2020
    в заведението до пицарията лапа***та го ръси вируса и разболява от две седмици,по коли и в кафета и никой не взема мерки.общинския крият от него или не му пука.докторката с очилата и ветеринарката да вземе мерки иначе града ще пламне че тая всеки ден е с различен и заразява
    • В България
      диваци и варвари за само ГРОБ / ДПС
      .....
      Пожарът, който бе запален от изхвърлена цигара на шофьор на турски тир на Граничен пункт "Лесово", вече се разследва от Районна прокуратура - Ямбол . Досъдебното производство е за палеж по непредпазливост срещу неизвестен извършител.
      ,......
      Демек те са я подпалили гората - щом извършителя е неизвестен
    • Га
      ганев
      8 -1
      10:18, 12 авг 2020
      Когато работеше в Плаза беше същия пропадняк! Добре, че я уволниха!
    • 25
      2551
      7 -1
      10:36, 12 авг 2020
      А бе клиент всеки ден един и същи коментар не ти ли омръзна???
      Верно ли си клиент там щом сее зараза???
    • Ос
      ОСТАВКА НА ТАНЯ ЗАХАРИЕВА
      8 -4
      10:44, 12 авг 2020
      Защо председателя на общинския съвет Хасково взема 15000 лв общо заплати от различни структури? А ние за 1000лв са убиваме от работа!!!! Някой няма ли да попита да потърси сметка? Знаете ли кое е смешното и силно трагичното при Герб - Хасково? Че не могат да се погледнат от страни. Те наистина са си въобрзили, че ще управляват вечно, че са един клан от "свърхчовеци", които са изпратени от провидението да управляват подчовеците -- т.е. останалите Прости хасковлии , които не принадлежат към родово-общинния им строй. Строй, в който родата на Добрев е в общината или във властта. Всички останали са длъжни да ги търпят и да им носят своите дарове -- като на примитивни шамани, които се разпореждат с техните съдби. Те са си въобразили, че ще висят на врата на данъкоплатците цял живот и че това им се полага по рождение!
      Питам пак Уважаеми Хасковлии, знаете ли че председателя на Общинския съвет в Хасково взема от различни държавни структури над 15000лв на месец ЗАПЛАТИ?!!!!!!!!!!
    • До
      До 2551
      6 0
      10:53, 12 авг 2020
      То там хигиената е толкова занижена, а обслужващия персонал от малки недоразвити бъдещи любовници на дебели турци. Ходят предимно бедни момченца и заможни господа да си избират бройки за вечерта срещу стотинки. Лигли отвсякъде. Резил в центъра на Хасково!
  • 2
    Те
    тенчо
    4 -1
    09:04, 12 авг 2020
    как се казва това момиче
    • .
      .
      4 0
      11:14, 12 авг 2020
      вс тъпкач и и вика по различен начин
  • 3
    Му
    Мурджо
    11 -2
    09:20, 12 авг 2020
    Трябва здравния министър да дойде в Хасковската болница и да уволни ръководството, защото в инфекциозно са наблъскани болни от ковид и болни от други заболявания на един етаж в съседни стаи, персонала обслужва и едните и другите и сее зараза.
  • 4
    Го
    Гогов
    6 -3
    09:58, 12 авг 2020
    Усвояваме пари!
  • 5
    Ро
    роко
    3 0
    16:11, 12 авг 2020
    за Нела лесната ли говорите
  • 6
    Ко
    Консултант
    0 0
    18:05, 12 авг 2020
    Захариева е член на борда на ,,Булгартрансгаз,,беше му и председател след смърта на Гегов.На всички е ясно,че отговаря на единствения критерии_член на кумгрйт.Там е съпруга на пиарката на ББ_СевдаТВ,нищо че нищо не разбира,освен,че ББ му е кум.До борда се е добрал и г_нМатушев_бивш зам.кмет на Димитровград.Все отбор юнаци.Затова са пълни площадите,защото е обидно за експертите,които цял живот това са правили но са независими.Пизор за държавата.
Последни новини