От х:

Днес в x:

1 °C

За първи път ПМГ-Хасково ще награди „Учител на годината“

24 май е сред най-почитаните празници в годината от учители и ученици, от просветителите. Ежегодно школата отбелязват Деня на българската просвета и култура с награди за най-добрите. В Природо-математическата гимназия в Хасково „Акад. Боян Петканчин“  това също е традиция.

За първи път през тази година обаче, освен най-заслужилите възпитаници на училището, ще бъде отличен и един от преподавателите.

На онлайн събрание на Педагогическия съвет, е учредена наградата „Учител на годината на ПМГ“.

За първи път в историята на елитната гимназия тя ще бъде присъдена през 2020 година, съобщи директорката на училището Гергана Петрова. Носителят й ще бъде определен с гласуване в електронна форма, а номинациите са по три основни критерия: ефективно и иновативно провеждане на обучението в дигитална среда, постижения на учениците през годината и активно участие в училищните събития.

Отличеният учител ще получи освен плакет и грамота, и парична награда от 200 лв., осигурена от бюджета на училището.

Наградата категорично обаче няма да се връчва виртуално, а ще се изчака удобен момент това да стане на живо и в празнична обстановка. „Виртуално  обучение, виртуални квалификации-приемам, но виртуален празник и връчване на отличия виртуално-категорично не, защото уважението и празничността, тежестта на този жест се губят“, категорична е директорката на Математическата гимназия. Според нея най-добрият момент за награждаването е около 24 май.

 ПМГ ще определи и „Ученик на годината“ сред завършващия випуск. Още четири награди ще бъдат дадени за най-добър ученик в областите математика и лингвистика, обществени науки, и за първи път- в областта на чуждите езици. Награди ще бъдат определени и за най-активните в  проектни дейности и активно участие в училищния живот, за най-добър ученик в областта на доброволческа и социална дейност. 

За трета поред година ще бъде присъдена и наградата „Марко Марков“- възпитаник на Математическата гимназия в Хасково от първия й випуск, на чието име отличието, придружено и с парична сума, беше учредено от сина му. Този приз се връчва на един от най-изявените ученици от завършващия випуск с идея да бъде подкрепено бъдещото му развитие.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Вл
  Влади
  3 -2
  12:14, 20 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Завършил МГ Тодор Велев - Математик от Въгларово - убит от фашистите
  • Jh
   JHB
   7 -8
   14:19, 20 май 2020
   Малко са убили фашистите, трябвало е да се поучат от другарите си комунисти.
  • Турците избиват към 1 милион Българи
   Фашистите към 1 милион Българи
   Комунистите към 10 000
   .....
   ГРОБ/ДПС - 2.5 избиват 2.5 Милиона Българи ....
 • 2
  Св
  Св. Илия
  14 -10
  12:21, 20 май 2020
  Герберите са изключително безкритични към вождовете си.
  Самодоведоха се до състояние на евангелистки сектанти, на които пасторът им е хванат да снима порно.
 • 3
  Jh
  JHB
  13 -4
  13:55, 20 май 2020
  Останки от социализма - грамота ще връчват, на някой който не я заслужава чак толкова, но има по=важни други заслуги. Не раздавайте, грамоти, ами вижте заплатите на учителите какви са в останалите страни на ЕС.
 • 4
  Пе
  Пешо
  19 -10
  15:12, 20 май 2020
  Единственото училище, което все още поддържа добро ниво в града !! Казвам го съвсем отговорно като отчитам факта, че и в езиковата ходят изключително талантливи деца, но това не прави обучението там добро само по себе си за всекиго.
  • Мг
   МГ
   5 -3
   17:36, 20 май 2020
   Сложих ти плюсче,но по спомен,защото съм я завършил през 1980г.
 • 5
  ..
  ...
  6 -2
  16:28, 20 май 2020
  който я получи да се чувствали длъжен да почерпи колегите, или то се подразбира?
 • 6
  Ив
  Иван Т..ш..в
  5 -4
  19:57, 20 май 2020
  Да дадат наградата на Стефан Аврамов едно доказано влечуго.
 • 7
  Св
  Светлин-син на ламбо
  9 -1
  21:17, 20 май 2020
  Ти да видиш-награда "Марко Марков",сега остава да кръстите новата награда "Гергана Амбразурова"/асоциация с Матросов от едно събрание на ПП Герб в защита на ДД,където госпожата нахрани въпросния Матросов с пасти/!Как беше оная тънката-"Боже слез........"
  • Нашия президент обединител и същевременно разедини... Виж коментара
  • Са
   Сач
   6 -3
   23:23, 20 май 2020
   Тъпоъгълникът преди мен, да не е завършил помощното училище за особено малоумни? ПМГ завършват само нормални и изявени като Румен Радев.
  • По
   помощ за авиатори
   4 -5
   00:05, 21 май 2020
   Не знам ПМГ ли е завършил или висша партийна школа за космонавти Руменчо Радев е дребна душица, мошеник на дребно и безмоторен делта планер !
  • До
   До Деса Стюардеса
   3 -1
   02:36, 21 май 2020
   Ти внимавай щото и Васил Божков е завършил
   МГ София ,
   И е бил в Отбора по Математика като Бай Президента
   ...
   Ако направят комбина и Боци Маймуната ще търси имиграционна виза за Азербейджан (Лукойлска) или Колумбия (Даже САЩ няма да му дадат политическа имиграция )
 • 8
  Уж
  Ужасссс
  0 0
  13:22, 21 май 2020
  Егати селскостопанската история!!! Това мг ли е или училище за народни танци? Хасковската простотия е безширна
 • 9
  Ут
  Уточнение
  0 0
  17:18, 21 май 2020
  Р.Радев е изкарал една година в бившата Немска езикова гимназия,а после се прехвърлил в МГ,защо ??? Кой в ония времена се отказваше от езиковата,след една година?А учителите по онова време са висока топка,част от предметите се учиха на немски,с преподаватели от бившото ГДР,най-добрия математик Евтимов беше там.Та на Радев май не са му стигнали силите,да им е честит на МГ.

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини