От х:

Днес в x:

18 °C

За първи път ПМГ-Хасково ще награди „Учител на годината“

24 май е сред най-почитаните празници в годината от учители и ученици, от просветителите. Ежегодно школата отбелязват Деня на българската просвета и култура с награди за най-добрите. В Природо-математическата гимназия в Хасково „Акад. Боян Петканчин“  това също е традиция.

За първи път през тази година обаче, освен най-заслужилите възпитаници на училището, ще бъде отличен и един от преподавателите.

На онлайн събрание на Педагогическия съвет, е учредена наградата „Учител на годината на ПМГ“.

За първи път в историята на елитната гимназия тя ще бъде присъдена през 2020 година, съобщи директорката на училището Гергана Петрова. Носителят й ще бъде определен с гласуване в електронна форма, а номинациите са по три основни критерия: ефективно и иновативно провеждане на обучението в дигитална среда, постижения на учениците през годината и активно участие в училищните събития.

Отличеният учител ще получи освен плакет и грамота, и парична награда от 200 лв., осигурена от бюджета на училището.

Наградата категорично обаче няма да се връчва виртуално, а ще се изчака удобен момент това да стане на живо и в празнична обстановка. „Виртуално  обучение, виртуални квалификации-приемам, но виртуален празник и връчване на отличия виртуално-категорично не, защото уважението и празничността, тежестта на този жест се губят“, категорична е директорката на Математическата гимназия. Според нея най-добрият момент за награждаването е около 24 май.

 ПМГ ще определи и „Ученик на годината“ сред завършващия випуск. Още четири награди ще бъдат дадени за най-добър ученик в областите математика и лингвистика, обществени науки, и за първи път- в областта на чуждите езици. Награди ще бъдат определени и за най-активните в  проектни дейности и активно участие в училищния живот, за най-добър ученик в областта на доброволческа и социална дейност. 

За трета поред година ще бъде присъдена и наградата „Марко Марков“- възпитаник на Математическата гимназия в Хасково от първия й випуск, на чието име отличието, придружено и с парична сума, беше учредено от сина му. Този приз се връчва на един от най-изявените ученици от завършващия випуск с идея да бъде подкрепено бъдещото му развитие.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Вл
  Влади
  3 -2
  12:14, 20 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Завършил МГ Тодор Велев - Математик от Въгларово - убит от фашистите
  • Jh
   JHB
   7 -8
   14:19, 20 май 2020
   Малко са убили фашистите, трябвало е да се поучат от другарите си комунисти.
  • Турците избиват към 1 милион Българи
   Фашистите към 1 милион Българи
   Комунистите към 10 000
   .....
   ГРОБ/ДПС - 2.5 избиват 2.5 Милиона Българи ....
 • 2
  Св
  Св. Илия
  14 -10
  12:21, 20 май 2020
  Герберите са изключително безкритични към вождовете си.
  Самодоведоха се до състояние на евангелистки сектанти, на които пасторът им е хванат да снима порно.
 • 3
  Jh
  JHB
  13 -4
  13:55, 20 май 2020
  Останки от социализма - грамота ще връчват, на някой който не я заслужава чак толкова, но има по=важни други заслуги. Не раздавайте, грамоти, ами вижте заплатите на учителите какви са в останалите страни на ЕС.
 • 4
  Пе
  Пешо
  19 -10
  15:12, 20 май 2020
  Единственото училище, което все още поддържа добро ниво в града !! Казвам го съвсем отговорно като отчитам факта, че и в езиковата ходят изключително талантливи деца, но това не прави обучението там добро само по себе си за всекиго.
  • Мг
   МГ
   5 -3
   17:36, 20 май 2020
   Сложих ти плюсче,но по спомен,защото съм я завършил през 1980г.
 • 5
  ..
  ...
  6 -2
  16:28, 20 май 2020
  който я получи да се чувствали длъжен да почерпи колегите, или то се подразбира?
 • 6
  Ив
  Иван Т..ш..в
  5 -4
  19:57, 20 май 2020
  Да дадат наградата на Стефан Аврамов едно доказано влечуго.
 • 7
  Св
  Светлин-син на ламбо
  9 -1
  21:17, 20 май 2020
  Ти да видиш-награда "Марко Марков",сега остава да кръстите новата награда "Гергана Амбразурова"/асоциация с Матросов от едно събрание на ПП Герб в защита на ДД,където госпожата нахрани въпросния Матросов с пасти/!Как беше оная тънката-"Боже слез........"
  • Нашия президент обединител и същевременно разедини... Виж коментара
  • Са
   Сач
   6 -3
   23:23, 20 май 2020
   Тъпоъгълникът преди мен, да не е завършил помощното училище за особено малоумни? ПМГ завършват само нормални и изявени като Румен Радев.
  • По
   помощ за авиатори
   4 -5
   00:05, 21 май 2020
   Не знам ПМГ ли е завършил или висша партийна школа за космонавти Руменчо Радев е дребна душица, мошеник на дребно и безмоторен делта планер !
  • До
   До Деса Стюардеса
   3 -1
   02:36, 21 май 2020
   Ти внимавай щото и Васил Божков е завършил
   МГ София ,
   И е бил в Отбора по Математика като Бай Президента
   ...
   Ако направят комбина и Боци Маймуната ще търси имиграционна виза за Азербейджан (Лукойлска) или Колумбия (Даже САЩ няма да му дадат политическа имиграция )
 • 8
  Уж
  Ужасссс
  0 0
  13:22, 21 май 2020
  Егати селскостопанската история!!! Това мг ли е или училище за народни танци? Хасковската простотия е безширна
 • 9
  Ут
  Уточнение
  0 0
  17:18, 21 май 2020
  Р.Радев е изкарал една година в бившата Немска езикова гимназия,а после се прехвърлил в МГ,защо ??? Кой в ония времена се отказваше от езиковата,след една година?А учителите по онова време са висока топка,част от предметите се учиха на немски,с преподаватели от бившото ГДР,най-добрия математик Евтимов беше там.Та на Радев май не са му стигнали силите,да им е честит на МГ.

Хороскоп за 16.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
16 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
16 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
16 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
16 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
16 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
16 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
16 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
16 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
16 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
16 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
16 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
16 юли 2020
Последни новини