От х:

Днес в x:

15 °C

За първи път ПМГ-Хасково ще награди „Учител на годината“

24 май е сред най-почитаните празници в годината от учители и ученици, от просветителите. Ежегодно школата отбелязват Деня на българската просвета и култура с награди за най-добрите. В Природо-математическата гимназия в Хасково „Акад. Боян Петканчин“  това също е традиция.

За първи път през тази година обаче, освен най-заслужилите възпитаници на училището, ще бъде отличен и един от преподавателите.

На онлайн събрание на Педагогическия съвет, е учредена наградата „Учител на годината на ПМГ“.

За първи път в историята на елитната гимназия тя ще бъде присъдена през 2020 година, съобщи директорката на училището Гергана Петрова. Носителят й ще бъде определен с гласуване в електронна форма, а номинациите са по три основни критерия: ефективно и иновативно провеждане на обучението в дигитална среда, постижения на учениците през годината и активно участие в училищните събития.

Отличеният учител ще получи освен плакет и грамота, и парична награда от 200 лв., осигурена от бюджета на училището.

Наградата категорично обаче няма да се връчва виртуално, а ще се изчака удобен момент това да стане на живо и в празнична обстановка. „Виртуално  обучение, виртуални квалификации-приемам, но виртуален празник и връчване на отличия виртуално-категорично не, защото уважението и празничността, тежестта на този жест се губят“, категорична е директорката на Математическата гимназия. Според нея най-добрият момент за награждаването е около 24 май.

 ПМГ ще определи и „Ученик на годината“ сред завършващия випуск. Още четири награди ще бъдат дадени за най-добър ученик в областите математика и лингвистика, обществени науки, и за първи път- в областта на чуждите езици. Награди ще бъдат определени и за най-активните в  проектни дейности и активно участие в училищния живот, за най-добър ученик в областта на доброволческа и социална дейност. 

За трета поред година ще бъде присъдена и наградата „Марко Марков“- възпитаник на Математическата гимназия в Хасково от първия й випуск, на чието име отличието, придружено и с парична сума, беше учредено от сина му. Този приз се връчва на един от най-изявените ученици от завършващия випуск с идея да бъде подкрепено бъдещото му развитие.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Вл
  Влади
  3 -2
  12:14, 20 май 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Завършил МГ Тодор Велев - Математик от Въгларово - убит от фашистите
  • Jh
   JHB
   7 -8
   14:19, 20 май 2020
   Малко са убили фашистите, трябвало е да се поучат от другарите си комунисти.
  • Турците избиват към 1 милион Българи
   Фашистите към 1 милион Българи
   Комунистите към 10 000
   .....
   ГРОБ/ДПС - 2.5 избиват 2.5 Милиона Българи ....
 • 2
  Св
  Св. Илия
  14 -10
  12:21, 20 май 2020
  Герберите са изключително безкритични към вождовете си.
  Самодоведоха се до състояние на евангелистки сектанти, на които пасторът им е хванат да снима порно.
 • 3
  Jh
  JHB
  13 -4
  13:55, 20 май 2020
  Останки от социализма - грамота ще връчват, на някой който не я заслужава чак толкова, но има по=важни други заслуги. Не раздавайте, грамоти, ами вижте заплатите на учителите какви са в останалите страни на ЕС.
 • 4
  Пе
  Пешо
  19 -10
  15:12, 20 май 2020
  Единственото училище, което все още поддържа добро ниво в града !! Казвам го съвсем отговорно като отчитам факта, че и в езиковата ходят изключително талантливи деца, но това не прави обучението там добро само по себе си за всекиго.
  • Мг
   МГ
   5 -3
   17:36, 20 май 2020
   Сложих ти плюсче,но по спомен,защото съм я завършил през 1980г.
 • 5
  ..
  ...
  6 -2
  16:28, 20 май 2020
  който я получи да се чувствали длъжен да почерпи колегите, или то се подразбира?
 • 6
  Ив
  Иван Т..ш..в
  5 -4
  19:57, 20 май 2020
  Да дадат наградата на Стефан Аврамов едно доказано влечуго.
 • 7
  Св
  Светлин-син на ламбо
  9 -1
  21:17, 20 май 2020
  Ти да видиш-награда "Марко Марков",сега остава да кръстите новата награда "Гергана Амбразурова"/асоциация с Матросов от едно събрание на ПП Герб в защита на ДД,където госпожата нахрани въпросния Матросов с пасти/!Как беше оная тънката-"Боже слез........"
  • Нашия президент обединител и същевременно разедини... Виж коментара
  • Са
   Сач
   6 -3
   23:23, 20 май 2020
   Тъпоъгълникът преди мен, да не е завършил помощното училище за особено малоумни? ПМГ завършват само нормални и изявени като Румен Радев.
  • По
   помощ за авиатори
   4 -5
   00:05, 21 май 2020
   Не знам ПМГ ли е завършил или висша партийна школа за космонавти Руменчо Радев е дребна душица, мошеник на дребно и безмоторен делта планер !
  • До
   До Деса Стюардеса
   3 -1
   02:36, 21 май 2020
   Ти внимавай щото и Васил Божков е завършил
   МГ София ,
   И е бил в Отбора по Математика като Бай Президента
   ...
   Ако направят комбина и Боци Маймуната ще търси имиграционна виза за Азербейджан (Лукойлска) или Колумбия (Даже САЩ няма да му дадат политическа имиграция )
 • 8
  Уж
  Ужасссс
  0 0
  13:22, 21 май 2020
  Егати селскостопанската история!!! Това мг ли е или училище за народни танци? Хасковската простотия е безширна
 • 9
  Ут
  Уточнение
  0 0
  17:18, 21 май 2020
  Р.Радев е изкарал една година в бившата Немска езикова гимназия,а после се прехвърлил в МГ,защо ??? Кой в ония времена се отказваше от езиковата,след една година?А учителите по онова време са висока топка,част от предметите се учиха на немски,с преподаватели от бившото ГДР,най-добрия математик Евтимов беше там.Та на Радев май не са му стигнали силите,да им е честит на МГ.

Хороскоп за 21.04.2021

Последни новини