От х:

Днес в x:

25 °C

1593 зрелостници от Хасковско на матура през метър и половина

1593-ма зрелостници от Хасковска област са подали заявления да се явят на предсотящите през юни матури. 1567 от тях завършват профилираните и професионалните гимназии през тази година, останалите матуранти са приключили средното си образование в предходни години.

В Регионалното управление по образованието вече тече подготовката на залите, в които зрелостните ще полажат изпититеи по разпледелението им в тях. Заради изискването учениците да са на отстояние от метър и половина, залите ще бъдат увеличени тази година на 146 за първия задължителен ДЗИ на 1 юни, който е по Български език и литература. 127 зали се подготвят за втория задължителен зрелостен изпит, който е избираем и ще е на 3 юни. 

Деветима ученици от региона  са подали заявления за явяване на матура и по трети предмет. Оценките им трябват като вход за избран университет, тъй като все повече Висши учебни заведенията обяват прием с оценка от ДЗИ, обясни началничката на РУО Христина Боева. 37 университета вече обявиха това за учебната 2020-2021 година. Датите за провеждането на третото ДЗИ са 2 и 4 юни. Посочените дисциплини са химия, физика, биология, математика, немски и енглийски език.

На 5-ти юни се явяват на изпит за професионална степен  и учениците от професионалните гимназии.

В изпитните дни няма да се допуска струпване на хора пред училищита и залите. Всички трябва да са с маски.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ра
  Разочарован
  19 -2
  13:31, 13 май 2020
  И учениците пострадаха от измислената пандемия. Абитуриентите без балове, с маски от които се задушаваш на матурите, онлайн обучение което не може да замести истинското в училище, с две думи лоша работа. Кога ще свърши цялата тази глупост?!
 • 2
  Бл
  Блатния
  8 -8
  13:36, 13 май 2020
  Перфектно начало на лятото, някои на море, други в болница, а трети в гробищата! Доказано е, че вируса може да се рее из въздуха до 3 часа и да се пренесе до 8 метра, при положение, че матурата е 4 часа да пресметнем колко ще са заразените, ако в стаята има един болен.........- цялата стая.
 • 3
  Аб
  АБВ
  5 -2
  20:46, 13 май 2020
  Останаха 6 седмици до края на учебната година.(1/3 от втори срок) Паркове и спортни площадки са пълни с деца.А кафетата с родители.Въпреки това училищата не се отвориха.Преди слушахме Москва какво ще каже, сега поне от Берлин да бяхме се поучили. А може би целта е още по- прости да станат подрастващите?
  • Mi
   Miilko
   0 0
   22:47, 13 май 2020
   Подрастващите няма да станат умни от училището, ако родителите им са прости и ги пращат в заразно време да учат.

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини