От х:

Днес в x:

Конкурсите за началник на РУО и за директори на 9 училища в Хасково ще са през януари

През януари ще се проведе конкурсът за титулярното място на началник на Регионалното управление на образованието в Хасково. Това съобщи настоящият ръководител на звеното Веселина Павлитова, която преди дни, както вече стана ясно, е получила заповед от МОН за пенсионирането си. От 31 декември със заповед е назначена за временно изпълняващ длъжността старши експертът по предучилищно образование Силвия Касабова.

Веселина Павлитова излиза в пенсия с награда от министъра на образованието си за приноса в работата на образователната система.

На брифинг днес тя благодари на целия екип в РУО за съвместната работа и посочи, че отличието й е признание за колектива. След дългогодишен стаж в образователната сфера, Веселина Павлитова подчерта, че си тръгва това поприще с добри чувства и с благодарност към директорите и всички, които работят в сферата на образованието, тъй като е удовлетворена. Тя благодари и за съвместната работа на областните управители, с които е взаимодействала през последните три години, а също и на кметовете на общините, които са съдействали за подобряване на училищната инфраструктура в населените места.

Изминалата 2023 година тя отчете като по-успешна за образованието в региона на Хасково на базата на повишените резултати на учениците от привеждането на държавните зрелостни изпити и Националното външно оценяване. Освен това регионът е на едно от челните места в страната по обхват на учениците.

Предстои трудна година, тъй като в сферата на образованието ще има ще конструктивни промени, но съм убедена, че този, който стане титуляр на РУО като ръководител, ще успее да се справи, тъй като смятам, че в системата в Хасково има достатъчни подготвени хора, коментира Веселина Павлитова.

През януари предстои началото и на конкурсите за директори за 9 училища в региона. Ще бъдат отворени позициите за ПМГ “Ив. Вазов“ в Димитровград, НУ “Св.св.Крил и Методий“ в Тополовград. Директорски конкурс ще бъде организиран в началото на 2024 година и за ОУ “Хр. Ботев“ в с. Хлябово, а също и за училището в с. Бисер. Конкурс ще бъде обявен и за ОУ “Л. Каравелов“ в Хасково, за ОУ“Ив. Рилски“, ОУ „Св. Климент Охридски“в областния град, за ОУ „В.Левски“ в Димитровград, и за училище „Иван Вазов в харманлийското село Славяново.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ян
    Янка
    15 -6
    15:35, 29 дек 2023
    Браво! Честито!
  • 2
    Je
    Jenq
    8 0
    23:40, 30 дек 2023
    Има още и други "незаменими" директорки, които трябва ходят, да си почиват в заслужена пенсия . Като Светла Йотова директор на Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование гр. Хасково. Моля, да не ги пропуснете!!!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини