От х:

Днес в x:

6 °C

1280 запазват работните си места по схемата 60 /40

1280 души от региона на Хасково ще запазят работните си места по схемата 60/40 за подпомагане, разписана в постановление 55 на Министерски съвет, съобщиха за Haskovo.net от Агенцията по заетостта.

Държавната помощ за тях във връзка с последствията от наложените рстрикции заради разпространението на коронавирус у нас, е поискана от 70 работодатели от региона, които вече са одобрени.

От ставките на НОИ за изплатените средства към работодателите става ясно, че сред тях е например строителната компания "АБ" АД. Дружеството вече има изплатена сума  в размер на 114656 лв. за три месеца, която е за 258 служители. От възможността за запазване на работните места по схемата 60 /40 са се възползвали и от "Аква 3". Държавата покрива 60% от заплатите на 68 работещи във фирмата с обща сума за три месеца от 17658 лева.

Общо подадените до момента заявления по схемата са за 3 480 служители от 221 предприятия и фирми в региона. Работодателите са от сферите на търговията, транспорта, хотелиерството, ресторантьорството, строителството, спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих, производството на облекло, хляб и хлебни изделия, фотография и печатна дейност, уточниха от Агенцията.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Тю
  Тюфчиев за ПФК Левски
  3 -1
  18:40, 13 май 2020
  Но доколкото, облигационното отношение, което се поражда в резултат вписванията в ТРРЮЛНЦ на джирото винаги е каузална правна сделка, джирото на акции има вторична обслужваща функция - винаги обслужва конкретна каузална сделка то липсата на кауза, или нейният дефект са от изключително значение в отношенията джирант - джиратар и джирото е едностранна и абстрактна сделка то последните като ценни книги са неразривно свързани с упкоито въпреки че не са въведени в теорията като задължителен документ при прехвърляне на акции, са се наложили в практиката с цел доказване на каузата между страните за уражняването, съответно разпореждането с материализираните в тях права, ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ СОБСТВЕНИК НА ПФК ЛЕВСКИ-София е Бойко Борисов
 • 2
  Ив
  Иво
  1 -1
  19:45, 13 май 2020
  Чакаме яснота за панелните блокове които са одобрени за програма енергийна ефектквност пери..д 15 16г кога ще бъдат санирани или поредна пролет и лято нищо!
  • Ра
   Рачев
   2 0
   20:11, 13 май 2020
   Правилно кога ще започне кажете бе кмете кого да питаме вас архитектурата или кой там
Последни новини