От х:

Днес в x:

22 °C

1280 запазват работните си места по схемата 60 /40

1280 души от региона на Хасково ще запазят работните си места по схемата 60/40 за подпомагане, разписана в постановление 55 на Министерски съвет, съобщиха за Haskovo.net от Агенцията по заетостта.

Държавната помощ за тях във връзка с последствията от наложените рстрикции заради разпространението на коронавирус у нас, е поискана от 70 работодатели от региона, които вече са одобрени.

От ставките на НОИ за изплатените средства към работодателите става ясно, че сред тях е например строителната компания "АБ" АД. Дружеството вече има изплатена сума  в размер на 114656 лв. за три месеца, която е за 258 служители. От възможността за запазване на работните места по схемата 60 /40 са се възползвали и от "Аква 3". Държавата покрива 60% от заплатите на 68 работещи във фирмата с обща сума за три месеца от 17658 лева.

Общо подадените до момента заявления по схемата са за 3 480 служители от 221 предприятия и фирми в региона. Работодателите са от сферите на търговията, транспорта, хотелиерството, ресторантьорството, строителството, спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих, производството на облекло, хляб и хлебни изделия, фотография и печатна дейност, уточниха от Агенцията.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Тю
  Тюфчиев за ПФК Левски
  3 -1
  18:40, 13 май 2020
  Но доколкото, облигационното отношение, което се поражда в резултат вписванията в ТРРЮЛНЦ на джирото винаги е каузална правна сделка, джирото на акции има вторична обслужваща функция - винаги обслужва конкретна каузална сделка то липсата на кауза, или нейният дефект са от изключително значение в отношенията джирант - джиратар и джирото е едностранна и абстрактна сделка то последните като ценни книги са неразривно свързани с упкоито въпреки че не са въведени в теорията като задължителен документ при прехвърляне на акции, са се наложили в практиката с цел доказване на каузата между страните за уражняването, съответно разпореждането с материализираните в тях права, ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ СОБСТВЕНИК НА ПФК ЛЕВСКИ-София е Бойко Борисов
 • 2
  Ив
  Иво
  1 -1
  19:45, 13 май 2020
  Чакаме яснота за панелните блокове които са одобрени за програма енергийна ефектквност пери..д 15 16г кога ще бъдат санирани или поредна пролет и лято нищо!
  • Ра
   Рачев
   2 0
   20:11, 13 май 2020
   Правилно кога ще започне кажете бе кмете кого да питаме вас архитектурата или кой там

Хороскоп за 18.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
18 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
18 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
18 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
18 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
18 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
18 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
18 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
18 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
18 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
18 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
18 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
18 май 2021
Последни новини