От х:

Днес в x:

1280 запазват работните си места по схемата 60 /40

1280 души от региона на Хасково ще запазят работните си места по схемата 60/40 за подпомагане, разписана в постановление 55 на Министерски съвет, съобщиха за Haskovo.net от Агенцията по заетостта.

Държавната помощ за тях във връзка с последствията от наложените рстрикции заради разпространението на коронавирус у нас, е поискана от 70 работодатели от региона, които вече са одобрени.

От ставките на НОИ за изплатените средства към работодателите става ясно, че сред тях е например строителната компания "АБ" АД. Дружеството вече има изплатена сума  в размер на 114656 лв. за три месеца, която е за 258 служители. От възможността за запазване на работните места по схемата 60 /40 са се възползвали и от "Аква 3". Държавата покрива 60% от заплатите на 68 работещи във фирмата с обща сума за три месеца от 17658 лева.

Общо подадените до момента заявления по схемата са за 3 480 служители от 221 предприятия и фирми в региона. Работодателите са от сферите на търговията, транспорта, хотелиерството, ресторантьорството, строителството, спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих, производството на облекло, хляб и хлебни изделия, фотография и печатна дейност, уточниха от Агенцията.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Тю
    Тюфчиев за ПФК Левски
    3 -1
    18:40, 13 май 2020
    Но доколкото, облигационното отношение, което се поражда в резултат вписванията в ТРРЮЛНЦ на джирото винаги е каузална правна сделка, джирото на акции има вторична обслужваща функция - винаги обслужва конкретна каузална сделка то липсата на кауза, или нейният дефект са от изключително значение в отношенията джирант - джиратар и джирото е едностранна и абстрактна сделка то последните като ценни книги са неразривно свързани с упкоито въпреки че не са въведени в теорията като задължителен документ при прехвърляне на акции, са се наложили в практиката с цел доказване на каузата между страните за уражняването, съответно разпореждането с материализираните в тях права, ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ СОБСТВЕНИК НА ПФК ЛЕВСКИ-София е Бойко Борисов
  • 2
    Ив
    Иво
    1 -1
    19:45, 13 май 2020
    Чакаме яснота за панелните блокове които са одобрени за програма енергийна ефектквност пери..д 15 16г кога ще бъдат санирани или поредна пролет и лято нищо!
    • Ра
      Рачев
      2 0
      20:11, 13 май 2020
      Правилно кога ще започне кажете бе кмете кого да питаме вас архитектурата или кой там
Последни новини