От х:

Днес в x:

25 °C

1280 запазват работните си места по схемата 60 /40

1280 души от региона на Хасково ще запазят работните си места по схемата 60/40 за подпомагане, разписана в постановление 55 на Министерски съвет, съобщиха за Haskovo.net от Агенцията по заетостта.

Държавната помощ за тях във връзка с последствията от наложените рстрикции заради разпространението на коронавирус у нас, е поискана от 70 работодатели от региона, които вече са одобрени.

От ставките на НОИ за изплатените средства към работодателите става ясно, че сред тях е например строителната компания "АБ" АД. Дружеството вече има изплатена сума  в размер на 114656 лв. за три месеца, която е за 258 служители. От възможността за запазване на работните места по схемата 60 /40 са се възползвали и от "Аква 3". Държавата покрива 60% от заплатите на 68 работещи във фирмата с обща сума за три месеца от 17658 лева.

Общо подадените до момента заявления по схемата са за 3 480 служители от 221 предприятия и фирми в региона. Работодателите са от сферите на търговията, транспорта, хотелиерството, ресторантьорството, строителството, спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих, производството на облекло, хляб и хлебни изделия, фотография и печатна дейност, уточниха от Агенцията.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Тю
  Тюфчиев за ПФК Левски
  3 -1
  18:40, 13 май 2020
  Но доколкото, облигационното отношение, което се поражда в резултат вписванията в ТРРЮЛНЦ на джирото винаги е каузална правна сделка, джирото на акции има вторична обслужваща функция - винаги обслужва конкретна каузална сделка то липсата на кауза, или нейният дефект са от изключително значение в отношенията джирант - джиратар и джирото е едностранна и абстрактна сделка то последните като ценни книги са неразривно свързани с упкоито въпреки че не са въведени в теорията като задължителен документ при прехвърляне на акции, са се наложили в практиката с цел доказване на каузата между страните за уражняването, съответно разпореждането с материализираните в тях права, ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ СОБСТВЕНИК НА ПФК ЛЕВСКИ-София е Бойко Борисов
 • 2
  Ив
  Иво
  1 -1
  19:45, 13 май 2020
  Чакаме яснота за панелните блокове които са одобрени за програма енергийна ефектквност пери..д 15 16г кога ще бъдат санирани или поредна пролет и лято нищо!
  • Ра
   Рачев
   2 0
   20:11, 13 май 2020
   Правилно кога ще започне кажете бе кмете кого да питаме вас архитектурата или кой там

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини