От х:

Днес в x:

Засилено полицейско присъствие в Браница, спецакция срещу битовата престъпност

Изображение 1 от 3

    Повишеното присъствие на полицаи ще продължи в харманлийското село Браница след побоя и грабежа, станал преди дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

    При него, 76-годишен мъж бе нападнат и ограбен от свой 32-годишен съселянин, познат на органите на реда. Извършителят е задържан в рамките на 3 часа. Той е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда. Същият е имал и предишни криминални регистрации за кражби.

    Директорът на хасковската дирекция старши комисар Ангел Цанков увери жителите на селото, че „усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места в областта е основен приоритет в работата на ОДМВР Хасково“. Той изтъкна, че разчита на доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници за осигуряване на спокойствието на хората и за превенция срещу престъпността.

    Според кметския наместник на селото, в момента ситуацията е спокойна и напрежение сред хората няма.

    В хода на специализирана операция срещу битовата престъпност, проведена вчера в областта, са участвали 119 полицейски служители с 52 автомобила с изградени 21 КПП-та. Проверени са 446 лица и 320 МПС. Разкрити са 15 престъпления, свързани с кражби, управление на МПС след употреба на алкохол и дрога, иззети са над 53 000 артикула с лого на защитени марки и безакцизни стоки, задържани са няколко лица, заподозрени в извършването на кражби. Съставени са 7 електронни фиша, 18 акта и 22 фиша по ЗДвП и 11 акта по Закона за българските документи за самоличност. Задържани са 5 лица, проверени са 12 лица с две и повече досъдебни производства, 40 търговски обекта, 246 лица поставени под карантина. Установени са двама мъже в Хасково и Симеоновград, нарушили карантината, за което са образувани 2 досъдебни производства. Образувани са 8 досъдебни и 3 бързи производства.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Из
      Издислав
      22 0
      15:51, 13 май 2020
      След дъжд качулка,прах в очите.След три дни пак ще е същото,тъмно зелените ще пребиват,изнасилват и убиват старците за 5-10лв.Решението е построяването на затвори,които да поберат всички рецидивисти.След трето престъпление 10 години ,след пето 25 години,кирка в едната ръка и лопата в другата и яко бачкане на норма.Язовири ,пътища и каквото още ви дойде на ум,а и ще се платят донякъде паразитното съществуване.
    • 2
      Бъ
      бъзз
      11 0
      16:28, 13 май 2020
      И директорът пак без шапка.
      • 11
        11111
        4 -1
        19:10, 13 май 2020
        защото е орган...а шапките са за глава...
    • 3
      11
      11111
      9 -1
      19:08, 13 май 2020
      извършителят бил познат на полицията....без познати не ставаш рецидивист...а още след първото нарушение ...дълго в затвора...явно е познавал и съдии..познати да имаш при нас...и ПРЕМИЕР ставаш...
    Последни новини