От х:

Днес в x:

19 °C

453 отличници на матурите в Хасковско, Езиковата и ПМГ с най-добри резултати

  453 са отличните оценки от проведените държавни зрелостни изпити в Хасковска област, а слабите оценки са 250, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

  Тя поясни, че въпреки въведеното онлайн обучение в страната заради коронавируса, випуск 2020 се е справил по-добре от миналогодишния. През тази година средният успех на матурата по БЕЛ е 4.07 при 3.84 през 2019 година. Средният успех на матурата по избираем предмет през тази година е 4.65 при 4.11 през 2019 година.

  По БЕЛ има 170 отлични оценки, над 5.50. Дияна Запрянова от хасковската ЕГ „Асен Златаров“ е с две пълни шестици – по БЕЛ и английски език. Двойките на ДЗИ по БЕЛ са 188.

  На държавния изпит по избираем предмет има 283 отлични оценки, над 5.50. Най-висок е средният успех по английски, испански, немски език и химия. Ръст в резултатите има по всички останали предмети по избор. Тук 25 зрелостници са с пълна шестица, а слабите оценки са 62. Две момчета са изкарали максимален брой точки. Това са Християн Желязков от СУ „Петър Берон“ в Свиленград – по биология и Александър Младенов от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – по математика.

  Най-добре са се представили възпитаниците на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково – 5.16, следвани от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково – 5.10 и ПМГ „Иван Богоров“ в Димитровград – 5.05.

  Има абитуриенти, които са се явили и на трети държавен изпит. Пълни отличници и на трите матури са Панайот Маринов от ПМГ в Хасково, Камелия Бинева от ЕГ в Хасково, Недена Кръстева и Мария Вълкова – възпитанички на ПМГ в Димитровград.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ро
   Родител
   11 -2
   20:36, 19 юни 2020
   А кои училища са се представили най-зле ??
   • Тя
    Тях
    9 0
    06:29, 20 юни 2020
    Не ги казваме, да не затворят ши******о училище.
  • 2
   едва ли биха изкарали 3-ки на матурите

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини