От х:

Днес в x:

25 °C

Спортното училище и ПМГ в Хасково с финансиране на проекти за спорт и учене на открито

Спортното училище от Хасково „Стефан Караджа” и Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин” спечелиха финансиране за спорт и учене на открито. Те ще бъдат финансирани с до пет хиляди лева по ПУДОС по проекта „Обичам природата –и аз участвам”в конкурса на МОСВ в таз годишната кампания "За чиста околна среда".

Комисията е разгледала 506 проекта на училища и обединени детски комплекси и е предложила да бъдат финансирани 110 от тях.

В двора на спортно училище в Хасково с финансирането по проекта  ще бъде изградена класна стая на открито и фитнес, съобщи директорката Силвия Тенчева.

По одобрения проект на Математическата гимназия ще бъде довършена инициативата за класна стая на открито, която стартира още през 2017 година. Тогава училището получи от държавата с договор за безвъзмездно прехвърляне терен от над 2.5 декара, който е встрани от сградата на школото.

Директорката на гимназията Гергана Петрова посочи, че на това място ще се оформи еко кът с беседка за провеждане на занимания на открито.

Кампанията финансира и проектите на училищата „Христо Смирненски” в Хасково и ”Св.Св. Кирил и Методий” в с. Малево за оформянето на еко кътове на открито.

"За чиста околна среда" ще подпомогне с до пет хиляди лева и разработки, подадени от детските градини. Одобрени са 123 проекта от страната. Сред тях са и няколко от Хасковска област. Свои кътове на открито ще направят с отпуснатите им суми: ДГ”Зорница”-Свиленград, ДГ”Пролет”-Харманли и 16-то ОДЗ в Хасково”Славейче”.

Финансиране от по 10 хил.лв. получава и проекти на общини. В страната са одобрени 223 разработки. В Хасковска област са за: с.Широка поляна, където ще използват сумата за възстановяване и озеленяване на зона за отдих, в Любимец ще бъде подобрена средата за спортуване, в димитровградското село Горски извор ще направят кът за отдих, а проектът на община Симеоновград е за озеленяване на центъра на село Калугерово.  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ка
  карай да върви
  21 -9
  10:53, 1 май 2020
  Ще засадят няколко храста, ще сложат 2 дървени пейки и толкоз. Едно време селските училища имаха опитни полета. Цяла нива, на която се сееха и обработваха от учениците редица култури и цветя. Децата сами сееха, копаха, поливаха. Имаше излети в природата. Имаше екскурзии в страната. Всички деца посещаваха Леденика, Шипка, Панагюрище и Панорамата. Имаше почивни лагери по морето и на Юндола. Имаше бригади. Имаше всяка седмица спортен полуден. Това беше истинския контакт с природата. А сега всичко това ще го заместят с една стая без покрив.
 • 2
  Д-
  д-р Радева.
  9 -13
  13:14, 1 май 2020
  Едно време консумирахме радиоактивни марули и лук... Виж коментара
  • 12
   1234
   14 -8
   13:54, 1 май 2020
   А сега в хлебозаводите работятцигани и ритат хляба по пода. Като си яла радиоактивна маруля, защо още си жива. И би трябвало да знаеш, че по време на аварията вятърът е духал на север и най много е пострадала Белорусия. Стига сте вадели скелети от гардероба.
  • До
   до докторицата
   9 -5
   15:47, 1 май 2020
   Какво общо има това, което си написала със статията. Като искаш да си отмъстиш или реваншираш на комунизма, изгори си дипломата , ако я имаш, от това време и стани една шивачка. Тези, които сме живели в това време знаем какво беше. Не е необходимо такива като теб да ни го разказват. За едни е било добро, за други лошо. За родените пък след комунизма изобщо не ги интересува какво е било тогава. 30 г плюене вече идва малко множко. Втръсна, защото тези, които най много плюят, са били от облагодетелстваната прослойка на комунизма. И сега плюейки избиват комплекси. А сега какво му е хубавото на това бабите да целуват внуците си по смартфоните и да разговарят с тях с преводач. Г-жо, какво е хубавото на това. Какво е хубавото, че в Хасково се закриха училища. Престанете с тая пропаганда, оставете хората да си живеят както си искат. Не се изживявайте като месия и истина от последна инстанция. Общо взето използваш едни овехтели клишета. Човек трябва да има и някакво достойнство, а не да слиза на нивото на махленски разправии. А сега знаеш ли какви марули и при какви условия и технологии са гледани. Знаеш ли колко годишно месо ядеш.
  • Едно време с
   Другарката Радева - учителката ни по Френски в ПМГ , ходехме в Бамука да водим урока по Френски на коняче и кафе
   ....
   А Другаря по физика Слави Джуров в един кожен шлифер - последна дума на тогавашната мода, обикаляше около Другарката Радева понеже тя беше парясница
   ....
   А Април Месец Цялото ПМГ беше безплатно на Слънчев Бряг - 3 поредни Години
   ...
   Кво знаеш за Живота ти Селска Пачавро ?:))
 • 3
  До
  докторицата Радева
  2 -8
  15:56, 1 май 2020
  Точно сега се вадят скелети и се втълпява в главит... Виж коментара
 • 4
  То
  Тошко
  7 -1
  19:16, 1 май 2020
  Спортното училище трабва да се затвори.няма никаква полза от него.
  • В Спортното се възпитават
   бъдещите министри , министър-председатели и добродушни бизнесмени :))
 • 5
  За
  Заядливота върлина радев
  0 -3
  20:24, 1 май 2020
  Бъдещето е в ръцете на пенсионирани спортисти под женски чехъл!
 • 6
  12
  123
  6 -1
  22:12, 1 май 2020
  Кой е тоя луд, които е сложил тези стари гуми. Не е екологично, а си е и чиста халтура. Композиция от гума и дърво. Истинса лудница.
  • Ки
   Кирчев
   3 -1
   22:30, 1 май 2020
   Тези геми на фона на тревата и дървените трубчета изглеждат много грозно. Ама много. Освен това не са и хигиенични.
 • 7
  Ма
  Мая
  5 0
  07:56, 2 май 2020
  Както винаги, хвърляне на едни пари на вятъра. Това са проектите. Затова ги обичат толкова много някои хора.
 • 8
  Кь
  Кьолевски
  1 0
  11:43, 2 май 2020
  за какво са изразходвани тези пари. Това нещо плаче за прокурор. Събрали 5 изхвърлени гуми и голяма работа.

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
04 авг 2020
Последни новини