От х:

Днес в x:

2 °C

Спортното училище и ПМГ в Хасково с финансиране на проекти за спорт и учене на открито

Спортното училище от Хасково „Стефан Караджа” и Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин” спечелиха финансиране за спорт и учене на открито. Те ще бъдат финансирани с до пет хиляди лева по ПУДОС по проекта „Обичам природата –и аз участвам”в конкурса на МОСВ в таз годишната кампания "За чиста околна среда".

Комисията е разгледала 506 проекта на училища и обединени детски комплекси и е предложила да бъдат финансирани 110 от тях.

В двора на спортно училище в Хасково с финансирането по проекта  ще бъде изградена класна стая на открито и фитнес, съобщи директорката Силвия Тенчева.

По одобрения проект на Математическата гимназия ще бъде довършена инициативата за класна стая на открито, която стартира още през 2017 година. Тогава училището получи от държавата с договор за безвъзмездно прехвърляне терен от над 2.5 декара, който е встрани от сградата на школото.

Директорката на гимназията Гергана Петрова посочи, че на това място ще се оформи еко кът с беседка за провеждане на занимания на открито.

Кампанията финансира и проектите на училищата „Христо Смирненски” в Хасково и ”Св.Св. Кирил и Методий” в с. Малево за оформянето на еко кътове на открито.

"За чиста околна среда" ще подпомогне с до пет хиляди лева и разработки, подадени от детските градини. Одобрени са 123 проекта от страната. Сред тях са и няколко от Хасковска област. Свои кътове на открито ще направят с отпуснатите им суми: ДГ”Зорница”-Свиленград, ДГ”Пролет”-Харманли и 16-то ОДЗ в Хасково”Славейче”.

Финансиране от по 10 хил.лв. получава и проекти на общини. В страната са одобрени 223 разработки. В Хасковска област са за: с.Широка поляна, където ще използват сумата за възстановяване и озеленяване на зона за отдих, в Любимец ще бъде подобрена средата за спортуване, в димитровградското село Горски извор ще направят кът за отдих, а проектът на община Симеоновград е за озеленяване на центъра на село Калугерово.  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ка
  карай да върви
  21 -9
  10:53, 1 май 2020
  Ще засадят няколко храста, ще сложат 2 дървени пейки и толкоз. Едно време селските училища имаха опитни полета. Цяла нива, на която се сееха и обработваха от учениците редица култури и цветя. Децата сами сееха, копаха, поливаха. Имаше излети в природата. Имаше екскурзии в страната. Всички деца посещаваха Леденика, Шипка, Панагюрище и Панорамата. Имаше почивни лагери по морето и на Юндола. Имаше бригади. Имаше всяка седмица спортен полуден. Това беше истинския контакт с природата. А сега всичко това ще го заместят с една стая без покрив.
 • 2
  Д-
  д-р Радева.
  9 -13
  13:14, 1 май 2020
  Едно време консумирахме радиоактивни марули и лук... Виж коментара
  • 12
   1234
   14 -8
   13:54, 1 май 2020
   А сега в хлебозаводите работятцигани и ритат хляба по пода. Като си яла радиоактивна маруля, защо още си жива. И би трябвало да знаеш, че по време на аварията вятърът е духал на север и най много е пострадала Белорусия. Стига сте вадели скелети от гардероба.
  • До
   до докторицата
   9 -5
   15:47, 1 май 2020
   Какво общо има това, което си написала със статията. Като искаш да си отмъстиш или реваншираш на комунизма, изгори си дипломата , ако я имаш, от това време и стани една шивачка. Тези, които сме живели в това време знаем какво беше. Не е необходимо такива като теб да ни го разказват. За едни е било добро, за други лошо. За родените пък след комунизма изобщо не ги интересува какво е било тогава. 30 г плюене вече идва малко множко. Втръсна, защото тези, които най много плюят, са били от облагодетелстваната прослойка на комунизма. И сега плюейки избиват комплекси. А сега какво му е хубавото на това бабите да целуват внуците си по смартфоните и да разговарят с тях с преводач. Г-жо, какво е хубавото на това. Какво е хубавото, че в Хасково се закриха училища. Престанете с тая пропаганда, оставете хората да си живеят както си искат. Не се изживявайте като месия и истина от последна инстанция. Общо взето използваш едни овехтели клишета. Човек трябва да има и някакво достойнство, а не да слиза на нивото на махленски разправии. А сега знаеш ли какви марули и при какви условия и технологии са гледани. Знаеш ли колко годишно месо ядеш.
  • Едно време с
   Другарката Радева - учителката ни по Френски в ПМГ , ходехме в Бамука да водим урока по Френски на коняче и кафе
   ....
   А Другаря по физика Слави Джуров в един кожен шлифер - последна дума на тогавашната мода, обикаляше около Другарката Радева понеже тя беше парясница
   ....
   А Април Месец Цялото ПМГ беше безплатно на Слънчев Бряг - 3 поредни Години
   ...
   Кво знаеш за Живота ти Селска Пачавро ?:))
 • 3
  До
  докторицата Радева
  2 -8
  15:56, 1 май 2020
  Точно сега се вадят скелети и се втълпява в главит... Виж коментара
 • 4
  То
  Тошко
  7 -1
  19:16, 1 май 2020
  Спортното училище трабва да се затвори.няма никаква полза от него.
  • В Спортното се възпитават
   бъдещите министри , министър-председатели и добродушни бизнесмени :))
 • 5
  За
  Заядливота върлина радев
  0 -3
  20:24, 1 май 2020
  Бъдещето е в ръцете на пенсионирани спортисти под женски чехъл!
 • 6
  12
  123
  6 -1
  22:12, 1 май 2020
  Кой е тоя луд, които е сложил тези стари гуми. Не е екологично, а си е и чиста халтура. Композиция от гума и дърво. Истинса лудница.
  • Ки
   Кирчев
   3 -1
   22:30, 1 май 2020
   Тези геми на фона на тревата и дървените трубчета изглеждат много грозно. Ама много. Освен това не са и хигиенични.
 • 7
  Ма
  Мая
  5 0
  07:56, 2 май 2020
  Както винаги, хвърляне на едни пари на вятъра. Това са проектите. Затова ги обичат толкова много някои хора.
 • 8
  Кь
  Кьолевски
  1 0
  11:43, 2 май 2020
  за какво са изразходвани тези пари. Това нещо плаче за прокурор. Събрали 5 изхвърлени гуми и голяма работа.

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини