От х:

Днес в x:

Спортното училище и ПМГ в Хасково с финансиране на проекти за спорт и учене на открито

Спортното училище от Хасково „Стефан Караджа” и Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин” спечелиха финансиране за спорт и учене на открито. Те ще бъдат финансирани с до пет хиляди лева по ПУДОС по проекта „Обичам природата –и аз участвам”в конкурса на МОСВ в таз годишната кампания "За чиста околна среда".

Комисията е разгледала 506 проекта на училища и обединени детски комплекси и е предложила да бъдат финансирани 110 от тях.

В двора на спортно училище в Хасково с финансирането по проекта  ще бъде изградена класна стая на открито и фитнес, съобщи директорката Силвия Тенчева.

По одобрения проект на Математическата гимназия ще бъде довършена инициативата за класна стая на открито, която стартира още през 2017 година. Тогава училището получи от държавата с договор за безвъзмездно прехвърляне терен от над 2.5 декара, който е встрани от сградата на школото.

Директорката на гимназията Гергана Петрова посочи, че на това място ще се оформи еко кът с беседка за провеждане на занимания на открито.

Кампанията финансира и проектите на училищата „Христо Смирненски” в Хасково и ”Св.Св. Кирил и Методий” в с. Малево за оформянето на еко кътове на открито.

"За чиста околна среда" ще подпомогне с до пет хиляди лева и разработки, подадени от детските градини. Одобрени са 123 проекта от страната. Сред тях са и няколко от Хасковска област. Свои кътове на открито ще направят с отпуснатите им суми: ДГ”Зорница”-Свиленград, ДГ”Пролет”-Харманли и 16-то ОДЗ в Хасково”Славейче”.

Финансиране от по 10 хил.лв. получава и проекти на общини. В страната са одобрени 223 разработки. В Хасковска област са за: с.Широка поляна, където ще използват сумата за възстановяване и озеленяване на зона за отдих, в Любимец ще бъде подобрена средата за спортуване, в димитровградското село Горски извор ще направят кът за отдих, а проектът на община Симеоновград е за озеленяване на центъра на село Калугерово.  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ка
    карай да върви
    22 -9
    10:53, 1 май 2020
    Ще засадят няколко храста, ще сложат 2 дървени пейки и толкоз. Едно време селските училища имаха опитни полета. Цяла нива, на която се сееха и обработваха от учениците редица култури и цветя. Децата сами сееха, копаха, поливаха. Имаше излети в природата. Имаше екскурзии в страната. Всички деца посещаваха Леденика, Шипка, Панагюрище и Панорамата. Имаше почивни лагери по морето и на Юндола. Имаше бригади. Имаше всяка седмица спортен полуден. Това беше истинския контакт с природата. А сега всичко това ще го заместят с една стая без покрив.
  • 2
    Д-
    д-р Радева.
    9 -14
    13:14, 1 май 2020
    Едно време консумирахме радиоактивни марули и лук... Виж коментара
    • 12
      1234
      15 -8
      13:54, 1 май 2020
      А сега в хлебозаводите работятцигани и ритат хляба по пода. Като си яла радиоактивна маруля, защо още си жива. И би трябвало да знаеш, че по време на аварията вятърът е духал на север и най много е пострадала Белорусия. Стига сте вадели скелети от гардероба.
    • До
      до докторицата
      10 -5
      15:47, 1 май 2020
      Какво общо има това, което си написала със статията. Като искаш да си отмъстиш или реваншираш на комунизма, изгори си дипломата , ако я имаш, от това време и стани една шивачка. Тези, които сме живели в това време знаем какво беше. Не е необходимо такива като теб да ни го разказват. За едни е било добро, за други лошо. За родените пък след комунизма изобщо не ги интересува какво е било тогава. 30 г плюене вече идва малко множко. Втръсна, защото тези, които най много плюят, са били от облагодетелстваната прослойка на комунизма. И сега плюейки избиват комплекси. А сега какво му е хубавото на това бабите да целуват внуците си по смартфоните и да разговарят с тях с преводач. Г-жо, какво е хубавото на това. Какво е хубавото, че в Хасково се закриха училища. Престанете с тая пропаганда, оставете хората да си живеят както си искат. Не се изживявайте като месия и истина от последна инстанция. Общо взето използваш едни овехтели клишета. Човек трябва да има и някакво достойнство, а не да слиза на нивото на махленски разправии. А сега знаеш ли какви марули и при какви условия и технологии са гледани. Знаеш ли колко годишно месо ядеш.
    • Едно време с
      Другарката Радева - учителката ни по Френски в ПМГ , ходехме в Бамука да водим урока по Френски на коняче и кафе
      ....
      А Другаря по физика Слави Джуров в един кожен шлифер - последна дума на тогавашната мода, обикаляше около Другарката Радева понеже тя беше парясница
      ....
      А Април Месец Цялото ПМГ беше безплатно на Слънчев Бряг - 3 поредни Години
      ...
      Кво знаеш за Живота ти Селска Пачавро ?:))
  • 3
    До
    докторицата Радева
    2 -9
    15:56, 1 май 2020
    Точно сега се вадят скелети и се втълпява в главит... Виж коментара
  • 4
    То
    Тошко
    7 -2
    19:16, 1 май 2020
    Спортното училище трабва да се затвори.няма никаква полза от него.
    • В Спортното се възпитават
      бъдещите министри , министър-председатели и добродушни бизнесмени :))
  • 5
    За
    Заядливота върлина радев
    0 -3
    20:24, 1 май 2020
    Бъдещето е в ръцете на пенсионирани спортисти под женски чехъл!
  • 6
    12
    123
    7 -1
    22:12, 1 май 2020
    Кой е тоя луд, които е сложил тези стари гуми. Не е екологично, а си е и чиста халтура. Композиция от гума и дърво. Истинса лудница.
    • Ки
      Кирчев
      4 -1
      22:30, 1 май 2020
      Тези геми на фона на тревата и дървените трубчета изглеждат много грозно. Ама много. Освен това не са и хигиенични.
  • 7
    Ма
    Мая
    6 0
    07:56, 2 май 2020
    Както винаги, хвърляне на едни пари на вятъра. Това са проектите. Затова ги обичат толкова много някои хора.
  • 8
    Кь
    Кьолевски
    2 0
    11:43, 2 май 2020
    за какво са изразходвани тези пари. Това нещо плаче за прокурор. Събрали 5 изхвърлени гуми и голяма работа.
Последни новини