От х:

Днес в x:

Хасково получи земя от държавата за класна стая на открито

Теренът от 2,6 дка зад Природо-математическата гимназия вече е собственост на община Хасково, с решение на правителството след редовното заседание в Министерски съвет днес. Теренът се прехвърля безвъзмездно на общинския център и ще послужи за изграждането на еко класна стая. 

Идеята за провеждането на учебни часове навън е на директорът на школото Донка Маргаритова. Проектътъ обаче ще бъде разработен в общинска администрация. 

На мястото ще бъдат изградени беседки и кътове, които ще се изпозват от учениците от паралелките с профил биология, обясни идеята Маргаритова. "Важно е учениците с този профил да имат практически занятия на открито, на мястото ще могат да провеждат различните уроци по ботаника, да превят необходимите изследвания на почвата."

 Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ве
    Вече не се търпи
    18 -2
    14:00, 9 авг 2017
    Така сега: научете кога се пише кратък и кога пълен член, това по традиция вашата редакция не го знае. После г-жата веднъж е Маргаритова, втори път е Маргаритов и не да последно място, но най-грозно е да не знаете, че бесеДка идва от бесеДа, съответно неграмотността в думата бесеТка е направо необяснима.
  • 2
    Пр
    приятел
    12 -3
    17:53, 9 авг 2017
    Теренът щял да служи за екокласна стая за обучение по ботаника и изследване на почвата Абе БУНАЦИ на 2 км от Хасково за Д-град имаше прекрасна сграда с прилужаща към нея земя с овощна градина складова база така наречената СТАНЦИЯ на БЛАДИТЕ АГРОБИОЛОЗИ която години наред учеше децата на земеделие и труд Беше добре ръководена и поддържана беше за примерв страната Но някои ГОВЕДА държа да повторя ГОВЕДА я съсипаха като я дадоха на жандармерията сега пък кмета и тия ХАШЛАЦИ от Общината я направиха КУЧКАРНИК Други пък като тях но с по висш ранг направиха държавата КУЧКАРНИК
Последни новини