От х:

Днес в x:

30 °C

Започва електронно пробно преброяване, откриват колцентър

Националният статистически институт открива специален колцентър за пробното преброяване. Това съобщиха от отдел „Статистически изследвания-Хасково" към Териториалното статистическо бюро „Юг".

От 20 април гражданите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите ще имат техническа възможност да отговарят на над 40 обаждания едновременно, а работното време на телефонната линия е от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително през празничните и почивните дни.

Поради епидемиологичната обстановка в страната пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само чрез електронна преброителна карта. То е своеобразна „генерална репетиция“ за същинското преброяване, което ще е през януари догодина. Такова преброяване ще има в целия Европейски съюз.

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април, като ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира на www.e-census2021.bg и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта, чийто образец можете да видите на страницата на преброяването www.census2021.bg, ще бъде възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20 - 30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинствата, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. След успешното попълване на електронната преброителна карта на потребителите, ще бъде осигурена възможност за бележки, коментари и препоръки по отношение на дизайна, бързината и потребителската насоченост на приложението. Това ще спомогне да бъде подобрен инструментариумът за провеждането на същинското преброяване.

„Останете вкъщи! Пребройте се електронно!”, призоваха от Националния статистически институт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пр
  Преброителя
  14 -6
  10:29, 18 апр 2020
  Гроб/ДПС правилно избраха момента за да вдигнат бройката
  ...
  А иначе речултатите са ясни :
  - 6 000 0000 в България
  - 6 500 000 с гастербайтерите
  - 20% етнически малцинства
  - 1 милион невъзвращенци
  ....
  2.5 милиона унищожени от "добрия живот" в Мутристан
 • 2
  Се
  Сереминогорорчев
  9 -1
  11:03, 18 апр 2020
  И как ще стане по тоя начин да преброят всички от маалите!
  • То
   Тошо
   5 -2
   13:20, 18 апр 2020
   Говорим за пробно преброяване. Същинското ще е до година и който не се е преброил електронно ще се ходи на место.
 • 3
  Jd
  jdud
  7 -9
  11:26, 18 апр 2020
  Махнете тоя истукан от снимката от града. Това е Богохулство. Не се кланяйте на статуи и камъни. Нито чуват. Нито говорят. Нито ще ви помогнат. Поклонете се на създателя.
  • Юд
   Юдо Герберастка ,
   1 -6
   11:41, 18 апр 2020
   Ти кво имаш Против Рицарите Джедаи и Техните Май... Виж коментара
  • 11
   11111
   5 -3
   13:12, 18 апр 2020
   ю.д.е искариотски на Мамона ли статуя искаш
  • До
   До-11111
   4 -3
   14:10, 18 апр 2020
   Втора Божия заповед прочети. Тъпак
  • 11
   11111
   2 -2
   16:01, 18 апр 2020
   умнико...в Коранът не го ли пишеше...или си от тези дето изтриха след ремонта и едно име...
  • 25
   2551
   3 -1
   22:15, 18 апр 2020
   Ти като знаеш втората божа заповед не си ли даваш сметка че и иконата е идол??
   Кой е видял бог та го е и нарисувал??Не виждам нищо лошо в статуята!
   А и знай прекаления светец и богу не е драг!
   Аман от измислени вярващи като теб!
 • 4
  11
  11111
  9 -1
  13:10, 18 апр 2020
  даващите заеми трябва да знаят размерът на ипотекираните ...недвижимо имущество...възраст...работоспособност...демография...и т.н.....отделно личните данни влизат в един друг раздел...
 • 5
  До
  Докато
  7 -1
  15:31, 18 апр 2020
  докато не въведат електронното гласуване за НС, не се обаждайте. Демоса трябва да е единен!
 • 6
  Са
  Санитаровъзлоков
  5 -3
  15:35, 18 апр 2020
  Колкото по малко население има в едно населено място,толкова по добре.Хасково ще е добре да има около 30 000,така се живее по спокойно!Многото калабалък,не е на добре.

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини