От х:

Днес в x:

27 °C

Започва електронно пробно преброяване, откриват колцентър

Националният статистически институт открива специален колцентър за пробното преброяване. Това съобщиха от отдел „Статистически изследвания-Хасково" към Териториалното статистическо бюро „Юг".

От 20 април гражданите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите ще имат техническа възможност да отговарят на над 40 обаждания едновременно, а работното време на телефонната линия е от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително през празничните и почивните дни.

Поради епидемиологичната обстановка в страната пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само чрез електронна преброителна карта. То е своеобразна „генерална репетиция“ за същинското преброяване, което ще е през януари догодина. Такова преброяване ще има в целия Европейски съюз.

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април, като ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира на www.e-census2021.bg и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта, чийто образец можете да видите на страницата на преброяването www.census2021.bg, ще бъде възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20 - 30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинствата, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. След успешното попълване на електронната преброителна карта на потребителите, ще бъде осигурена възможност за бележки, коментари и препоръки по отношение на дизайна, бързината и потребителската насоченост на приложението. Това ще спомогне да бъде подобрен инструментариумът за провеждането на същинското преброяване.

„Останете вкъщи! Пребройте се електронно!”, призоваха от Националния статистически институт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пр
  Преброителя
  14 -6
  10:29, 18 апр 2020
  Гроб/ДПС правилно избраха момента за да вдигнат бройката
  ...
  А иначе речултатите са ясни :
  - 6 000 0000 в България
  - 6 500 000 с гастербайтерите
  - 20% етнически малцинства
  - 1 милион невъзвращенци
  ....
  2.5 милиона унищожени от "добрия живот" в Мутристан
 • 2
  Се
  Сереминогорорчев
  9 -1
  11:03, 18 апр 2020
  И как ще стане по тоя начин да преброят всички от маалите!
  • То
   Тошо
   5 -2
   13:20, 18 апр 2020
   Говорим за пробно преброяване. Същинското ще е до година и който не се е преброил електронно ще се ходи на место.
 • 3
  Jd
  jdud
  7 -9
  11:26, 18 апр 2020
  Махнете тоя истукан от снимката от града. Това е Богохулство. Не се кланяйте на статуи и камъни. Нито чуват. Нито говорят. Нито ще ви помогнат. Поклонете се на създателя.
  • Юд
   Юдо Герберастка ,
   1 -6
   11:41, 18 апр 2020
   Ти кво имаш Против Рицарите Джедаи и Техните Май... Виж коментара
  • 11
   11111
   5 -3
   13:12, 18 апр 2020
   ю.д.е искариотски на Мамона ли статуя искаш
  • До
   До-11111
   4 -3
   14:10, 18 апр 2020
   Втора Божия заповед прочети. Тъпак
  • 11
   11111
   2 -2
   16:01, 18 апр 2020
   умнико...в Коранът не го ли пишеше...или си от тези дето изтриха след ремонта и едно име...
  • 25
   2551
   3 -1
   22:15, 18 апр 2020
   Ти като знаеш втората божа заповед не си ли даваш сметка че и иконата е идол??
   Кой е видял бог та го е и нарисувал??Не виждам нищо лошо в статуята!
   А и знай прекаления светец и богу не е драг!
   Аман от измислени вярващи като теб!
 • 4
  11
  11111
  9 -1
  13:10, 18 апр 2020
  даващите заеми трябва да знаят размерът на ипотекираните ...недвижимо имущество...възраст...работоспособност...демография...и т.н.....отделно личните данни влизат в един друг раздел...
 • 5
  До
  Докато
  7 -1
  15:31, 18 апр 2020
  докато не въведат електронното гласуване за НС, не се обаждайте. Демоса трябва да е единен!
 • 6
  Са
  Санитаровъзлоков
  5 -3
  15:35, 18 апр 2020
  Колкото по малко население има в едно населено място,толкова по добре.Хасково ще е добре да има около 30 000,така се живее по спокойно!Многото калабалък,не е на добре.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини