От х:

Днес в x:

-3 °C

Започва електронно пробно преброяване, откриват колцентър

Националният статистически институт открива специален колцентър за пробното преброяване. Това съобщиха от отдел „Статистически изследвания-Хасково" към Териториалното статистическо бюро „Юг".

От 20 април гражданите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите ще имат техническа възможност да отговарят на над 40 обаждания едновременно, а работното време на телефонната линия е от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително през празничните и почивните дни.

Поради епидемиологичната обстановка в страната пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само чрез електронна преброителна карта. То е своеобразна „генерална репетиция“ за същинското преброяване, което ще е през януари догодина. Такова преброяване ще има в целия Европейски съюз.

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април, като ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира на www.e-census2021.bg и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта, чийто образец можете да видите на страницата на преброяването www.census2021.bg, ще бъде възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20 - 30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинствата, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. След успешното попълване на електронната преброителна карта на потребителите, ще бъде осигурена възможност за бележки, коментари и препоръки по отношение на дизайна, бързината и потребителската насоченост на приложението. Това ще спомогне да бъде подобрен инструментариумът за провеждането на същинското преброяване.

„Останете вкъщи! Пребройте се електронно!”, призоваха от Националния статистически институт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Пр
  Преброителя
  14 -6
  10:29, 18 апр 2020
  Гроб/ДПС правилно избраха момента за да вдигнат бройката
  ...
  А иначе речултатите са ясни :
  - 6 000 0000 в България
  - 6 500 000 с гастербайтерите
  - 20% етнически малцинства
  - 1 милион невъзвращенци
  ....
  2.5 милиона унищожени от "добрия живот" в Мутристан
 • 2
  Се
  Сереминогорорчев
  9 -1
  11:03, 18 апр 2020
  И как ще стане по тоя начин да преброят всички от маалите!
  • То
   Тошо
   5 -2
   13:20, 18 апр 2020
   Говорим за пробно преброяване. Същинското ще е до година и който не се е преброил електронно ще се ходи на место.
 • 3
  Jd
  jdud
  7 -9
  11:26, 18 апр 2020
  Махнете тоя истукан от снимката от града. Това е Богохулство. Не се кланяйте на статуи и камъни. Нито чуват. Нито говорят. Нито ще ви помогнат. Поклонете се на създателя.
  • Юд
   Юдо Герберастка ,
   1 -6
   11:41, 18 апр 2020
   Ти кво имаш Против Рицарите Джедаи и Техните Май... Виж коментара
  • 11
   11111
   5 -3
   13:12, 18 апр 2020
   ю.д.е искариотски на Мамона ли статуя искаш
  • До
   До-11111
   4 -3
   14:10, 18 апр 2020
   Втора Божия заповед прочети. Тъпак
  • 11
   11111
   2 -2
   16:01, 18 апр 2020
   умнико...в Коранът не го ли пишеше...или си от тези дето изтриха след ремонта и едно име...
  • 25
   2551
   3 -1
   22:15, 18 апр 2020
   Ти като знаеш втората божа заповед не си ли даваш сметка че и иконата е идол??
   Кой е видял бог та го е и нарисувал??Не виждам нищо лошо в статуята!
   А и знай прекаления светец и богу не е драг!
   Аман от измислени вярващи като теб!
 • 4
  11
  11111
  9 -1
  13:10, 18 апр 2020
  даващите заеми трябва да знаят размерът на ипотекираните ...недвижимо имущество...възраст...работоспособност...демография...и т.н.....отделно личните данни влизат в един друг раздел...
 • 5
  До
  Докато
  7 -1
  15:31, 18 апр 2020
  докато не въведат електронното гласуване за НС, не се обаждайте. Демоса трябва да е единен!
 • 6
  Са
  Санитаровъзлоков
  5 -3
  15:35, 18 апр 2020
  Колкото по малко население има в едно населено място,толкова по добре.Хасково ще е добре да има около 30 000,така се живее по спокойно!Многото калабалък,не е на добре.

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
20 яну 2021
Последни новини